اعتکاف؛ مهمانی ویژه خداوند در مسجد

حجت الاسلام محمدی گفت: اعتکاف، حج اصغر و مهمانی ویژه خداوند در مسجد است و بیش از ۳۰ سال است که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، موضوع اعتکاف که یکی از سنت های حسنه و مورد سفارش دین مبین اسلام محسوب می‌شود، احیا شده است.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم- ماه مبارک رجب فرصتی طلایی است خداوند در اختیار بندگان خود قرار داده است تا به سوی نور بازگردند و روح و جسم خود را برای مهمانی بزرگ در ماه مبارک رمضان آماده کنند.

در این ماه عظیم، خداوند متعال یک مهمانی ویژه و خاص سه روزه برای بندگان خود مقدر کرده است تا کسانی که می توانند از این فرصت ارزشمند و گران بها بهترین و بیشترین بهره را ببرند و روح و جان خود را با انجام اعمال معنوی، جلا دهند.

اعتکاف فرصتی است تا انسان از هیاهوی تمام ناپذیر زندگی، فارغ شود و سه روز در خانه خدا و بهترین مکان با خودش خلوت کند؛ اعتکاف، فرصت خلوتی عاشقانه و سجده دوباره فرشتگان است بر اشک‌ها و ندبه‌ها و سجده‌های آدمیان است.

9.jpg

*احیای اعتکاف یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی 

حجت الاسلام محسن محمدی-مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت- در گفتگو اختصاصی با خبرنگار شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: ماه مبارک رجب ماه بابرکت و باعطمتی است و در طول این ماه هر نوع عمل عبادی فضیلت های خاص خودش را دارد.

وی بیان کرد:بیش از ۳۰ سال است که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، موضوع اعتکاف که یکی از سنت های حسنه و مورد سفارش دین مبین اسلام محسوب می‌شود، احیا شده است و هر سال بر عظمت و شکوه این مراسم افزوده می شود و شاهد حضور عاشقانه جوانان و نوجوانان بیش از گذشته علی رغم همه توطئه ها و تبلیغات منفی دشمن هستیم.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه اعتکاف در واقع یک نوع حبس معنوی است، افزود: شرطش این است که انسان سه روز در مسجد معتکف شود قطعا برکات و فلسفه هایی برای این موضوع وجود دارد و عبادت در مسجد ثواب بیشتری نسبت به سایر جاها دارد.

*مساجد؛ میدان جنگ با شیاطین 

مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت با بیان اینکه در روایات بارها به جایگاه بی نظیر و ویژه مسجد اشاره شده است، ادامه داد: مساجد به عنوان مکان هایی از نور بر روی زمین تعیین شده اند و این مکان ها محلی است که نورش به دل انسان وارد می شود و دل ها را نورانی می کند.

وی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه برخی از اوقات از این پایگاه های ارزشمند غفلت می شود، پایگاهی که امام راحل از مساجد به عنوان سنگر یاد می کنند و حقیقتا هم مسجد یک سنگر است که در آن محراب وجود دارد و محل و میدان جنگ با شیاطین و نفس اماره است.

حجت الاسلام محمدی در ادامه گفت: در مسجد انسان فعالیت های بسیاری در کنار عبادت می تواند انجام دهد و امور معنوی، اجتماعی و ... باید در این مکان مدیریت شود و در طول تاریخ هم این گونه بوده است.

*اعتکاف بدون مسجد محقق نمی شود

مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت با بیان اینکه شرط حضور در مسجد، طهارت ظاهری است، افزود: مسجد به عنوان یک پایگاه کار تشکیلاتی و اجتماعی و تجمع نیروها و مردم است و در این محل هر نوع قشری در صفوف به هم پیوسته در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

وی در ادامه عنوان داشت: پیامبر اسلام(ص) یکی از اقسام جهاد را رفتن به مسجد بیان می کنند و مسجد خانه خدا است و خداوند نیز بندگان خود را در این ماه به یک مهمانی ویژه در مسجد طی سه روز دعوت کرده است.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه اعتکاف بدون مسجد محقق نمی شود، ادامه داد: هم به صورت اجتماعی و هم به صورت انفرادی است و در آن همه حضور دارند و انسان از هیاهوها و گرفتاری های دنیوی می بُرد و در یک محل نورانی با خدای خودش در کنار دیگر بندگان مأنوس می شود.

*اعتکاف حج اصغر

مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت در ادامه گفت: قطعا این برنامه ارزشمند و معنوی، آثار فراوانی به دنبال دارد و کسی که با خداوند ارتباط برقرار کند اخلاق و رفتارش نسبت به دیگران اثر خواهد گذاشت و این فرد باید دیگر سراغ گناه و ظلم به دیگران نرود و دغدغه اش توجه به دیگران و مردم باشد.

وی بیان کرد: لذا تفاوت عمده ای که در اعتکاف می بینیم همین مسائل اجتماعی است و با رهبانیت که در مسیحیت وجود دارد متفاوت است و اصل عبادت این است که در بین مردم و جامعه باشد.

حجت الاسلام محمدی در خصوص احکام اعتکاف عنوان داشت: احکام اعتکاف انسان را به یاد حج می اندازد و به جرات می توان گفت که اعتکاف یک حج اصغر است و کسانی که نتوانستند در این عمل شرکت کنند اما دلشان در این مراسم است و خودش قدمی است که می تواند در ثواب آن شریک باشند.

کد خبر 1746412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha