به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، موزه آثار اسلامی در قدس در سال ۱۹۲۲ تاسیس شد؛ امروزه در یک ساختمان قدیمی در ضلع جنوب غربی مسجد الاقصی قرار دارد.
مجموعههای نادری از آثار هنری اسلامی در این موزه به نمایش گذاشته شده است که دوره زمانی تقریباً ۱۰ قرن را شامل میشود، بقایای منبر نورالدین که ساخت آن در سال ۱۱۶۸ میلادی آغاز شد و توسط یک افراطی استرالیایی در ۲۱ آگوست ۱۹۶۹ سوزانده شد، از جمله این آثار است.
علاوه برآن، گنجینه ای از اسناد نادر متعلق به دوره مملوکی در این موزه در معرض دید عموم است. در این موزه ۲۶۶ قرآن دستنویس قرار دارد که قدیمیترین آن به خط کوفی نگاشته شده و قدمت آن به قرن چهاردهم هجری بر میگردد. بزرگترین قرآن نیز متعلق به سلطان برسبای است که آن را به مسجد الاقصی وقف کرده است. همچنین هزار سند از دوران مملوکیها درباره مسایل اجتماعی و اقتصادی وجود دارد.
این موزه شامل مجموعهای از قطعات فلزی، سنگ مرمر، کاشیهای سرامیک، نقاشیهایی از نوشتهها و کتیبهها و مجموعهای از نسخههای خطی اسلامی با تذهیب و صحافی فاخر است.
این موزه تا قبل از سال ۱۹۳۱ به وسیله ۱۰ هزار فانوس و چراغ دستی با روغن روشن می ماند. امروز با استفاده از انرژی برق این روشنایی ایجاد می شود.
قدمت لباسهای زنانه در این موزه به سال ۱۸۳۰ برمی گردد و متعلق به همسر یکی از پادشاهان عثمانی است. در کنار این لباس، کمربند چرمی از مس و زیور آلات متعلق به دوران عثمانی است.
همچنین در این موزه مجموعهای از سلاحهای جنگی دوران عثمانی همچون تفنگ، شمشیر، زره و خنجر است. مجموعهای از مهرها دارای نشانهای مختلف و نوشته مربوط به دوران عثمانی است که برخی از آنها منقوش به اسماء خداوند متعال است.
در نمایشگاه های این موزه می توان به توپ های ماه رمضان، سرستونها، نقاشی های مرمری و سنگی، فلزی و چوبی اشاره کرد که قدمت آن به دوره های زمانی مختلف برمی گردد.
نظر شما