انتقاد فردی از نبود  بانک اطلاعاتی و منابع پژوهشی پیرامون داستان انقلاب

امیر حسین فردی گفت: امروز نمی‌دانیم که ادبیات داستانی انقلاب چه وضعیتی دارد و برای گردآوری و بررسی آثار منتشر شده این حوزه در تمام طیف‌های فکری و داخل و خارج از کشور، نیاز به یک کار عظیم و زمانبر داریم.

به گزارش خبر نگار شبستان، نشست خبری سومین دوره جشنواره «داستان انقلاب» صبح امروز با حضور امیرحسین فردی؛ دبیر جشنواره و محمد ناصری؛ مسئول کمیته داوری در سالن شماره 2 تالار اندیشه برگزار شد.

 

در آغاز این نشست خبری امیر حسین فردی گفت: داستان انقلاب هم‌زمان با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 متولد شد، با این وجود به دلیل وقوع یک حادثه عظیم و عمیق چون جنگ، داستان انقلاب به دست فراموشی سپرده شد. البته در این میان هیچ کس کوتاهی نکرده است چرا که شرایط اجتماعی به گونه‌ای بود که جنگ در اولویت قرار داشت .

 

وی افزود:‌ با فروکش کردن تب و تاب داستان دفاع مقدس، دوباره ادبیات داستانی انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت و در جامعه مطرح شد.

 

فردی ادامه داد: به اعتقاد من ارزیابی روند ادبیات داستانی انقلاب بر عهده رسانه‌هاست در واقع ما به خبرنگاران به چشم کارشناس نگاه می‌کنیم و به اعتقاد من رسانه‌ها باید درباره مقوله داستان انقلاب، صحبت کنند.

 

رییس مرکز آفرینش های حوزه هنری یاد آور شد: امسال بخش نوجوان به جشنواره اضافه شده است درباره بخش کودک نیز باید با سیاست‌گذاران جشنواره صحبت کنیم که آیا می‌توان بخش کودک را نیز به جشنواره اضافه کرد یا خیر؟ چطور می‌توان داستان انقلاب را که سی سال پیش اتفاق افتاده است، برای کودکان امروز تعریف کرد و آیا نهادهای ما این آمادگی را دارند و همه این سوال‌ها طی بررسی پاسخ داده می‌شود بنا بر این امروز نمی‌توانم درباره این موضوع قاطعانه نظر بدهم.

 

دبیر جشنواره داستان انقلاب همچنین در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره گرد آوری داستان انقلاب ، عنوان کرد: گردآوری داستان انقلاب یکی از کارهای اساسی است که باید صورت می‌گرفت و البته چون خود داستان،‌ مورد غفلت واقع شده است. بخشی از این غفلت متوجه نهادها است و بخش دیگر نیز متوجه رسانه‌ها که از مسئولان در این باره پاسخ نخواسته‌اند. در هر حال، ما امروز نمی‌دانیم که ادبیات داستانی انقلاب چه وضعیتی دارد و برای گردآوری و بررسی آثار منتشر شده این حوزه در تمام طیف‌های فکری و داخل و خارج از کشور، نیاز به یک کار عظیم دارد و زمان‌بر است. ما سه سال پیش، در این باره با وزارت ارشاد صحبت کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم هر چه زودتر این کار را عملی کنیم.

 

فردی درباره انتشار آثار برگزیده دومین جشنواره دستان انقلاب یاد آور شد: ما پس از برگزاری جشنواره، آمادگی انتشار آثار برگزیده را داشتیم اما خود نویسنده‌ها تمایل داشتند که آثار را با بازبینی منتشر کنند. برای نمونه محمدکاظم مزینانی حدود یک سال پس از جشنواره رمان «شاه بی شین» را بررسی کرده و بازنویسی کرد. این وسواس مثبت میان نویسندگان وجود دارد که نمی‌خواهند با عجله اثر خود را چاپ کنند.

 

رییس مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری ر ادامه اضافه کرد: درباره حمایت مالی جشنواره از برگزیدگان و مشارکت حوزه هنری و وزارت ارشاد در برگزاری جشنواره نیز باید گفت ،حمایت مالی از برگزیدگان بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و هزینه‌های برگزاری جشنواره و ستادی نیز بر عهده حوزه هنری است و البته وزارت ارشاد به هیچ‌وجه در داوری آثار دخالتی ندارد و تنها در روز اختتامیه جوایز را می‌آورند و زمان اعلام نتایج، به برگزیدگان اهدا می‌کنند. مشارکت این دو نهاد در برگزاری جشنواره همراه با اعتماد متقابل و مثبت است.

 

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران، مبنی بر چاپ و انتشار داستان‌‌های کوتاه برگزیده جشنواره، گفت: داستان‌های کوتاه برگزیده و تقدیری در قالب یک مجموعه منتشر خواهند شد و تمامی برگزیدگان که آثارشان منتشر می‌شود، از سوی ناشر نیز حق‌التالیف دریافت خواهند کرد.


وی در پایان تاکید کرد: بخش مهمی از پیشرفت ادبیات داستانی بر دوش رسانه‌هاست درست است که خواندن یک داستان و رمان سخت‌تر از تماشای یک فیلم و تئاتر است اما باید توجه داشت که ادبیات داستانی نه فقط در حوزه خلق، بلکه در رسانه‌ نیز عقب است و مغفول‌مانده. به جای این که بگوییم ادبیات داستانی ضعیف است ببینیم خود چه کرده‌ایم و تا چه اندازه به نقد ادبیات داستانی ورود کرده‌ایم؟ من خبرنگارانی را دیده‌ام که بدون مطالعه اثر یک نویسنده، با او به مصاحبه می‌نشینند و این در حالی است که همه باید برای رشد ادبیات داستانی زحمت بکشند.

 

پایان پیام/

کد خبر 17475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha