به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، محمود فارس، مهندس فلسطینی ساکن غزه سال ۱۹۸۳ چشم به جهان گشود، او سال ۲۰۰۷ به گردان عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس پیوست و یکی از مهندسان اصلی سازنده هواپیمای بدون سرنشین بود. او اولین سازه «هواپیمای ابابیل» را ساخت و دو هواپیمای «الزواری» و «شهاب» را طراحی کرد.
گردان قسام به او لقب «شوالیه آسمان» داد. وی در سال ۲۰۲۱ در جریان عملیات «سیف القدس» توسط اسرائیل ترور شد.
تولد و تحصیل
«محمود محمد فارس» در ۱۰ ژوئن ۱۹۸۳ در فلسطین در خان یونس در جنوب نوار غزه در خانواده ای متواضع به دنیا آمد که فرزندان خود را با عشق به خدا و فداکاری در راه آزادی میهن تربیت کردند. محمود تحصیلات اولیه خود را در شهر غزه گذراند و پس از پایان دبیرستان در آغاز انتفاضه دوم بورسیه تحصیلی به سوریه گرفت و در آنجا در لاذقیه در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرد و در رشته تخصصی خود رتبه اول را کسب کرد.
او یکی از برجستهترین رهبران کار دانشجویی فلسطینی در سوریه بود و پس از فارغ التحصیلی به گردان های القسام پیوست و دوره های آموزشی ساخت هواپیماهای بدون سرنشین را در تعدادی کشور عربی گذراند.
مسیر مقاومت
فارس زمانی که دانشجوی دانشگاه لاذقیه در سوریه بود، به جنبش حماس پیوست. او حضور متمایزی درامور دانشجویی داشت.
در سال ۲۰۰۵، اداره کار نظامی حماس در خارج از فلسطین پروژه ای را برای ساخت هواپیماهای بدون سرنشین راه اندازی کرد. حماس شروع به جمع آوری افرادی کرد که قادر به تحقق این رویا بودند. بنابراین مهندس فارس برجسته ترین ذهنی بود که به این پروژه اعتقاد داشت و زمان و تلاش خود را برای آن صرف کرد.
پس از فارغ التحصیلیاش به گردان های القسام پیوست و دورههای آموزشی ساخت هواپیماهای بدون سرنشین را در تعدادی کشور عربی گذراند. وی توسط شهید مهندس محمد الزواری که مسئولیت واحد توسعه و ساخت هواپیماهای بدون سرنشین را بر عهده داشت، آموزش دید.
او در سال ۲۰۱۰ به غزه بازگشت و تجربه و تخصص خود را برای خدمت به پروژه ساخت و توسعه هواپیماهای بدون سرنشین(پهپاد) انتقال داد. پس از نبرد "حجارة السجیل" در سال ۲۰۱۲، تلاش برای توسعه پهپادها را بر عهده گرفت و به کار خود در این پروژه ادامه داد تا زمانی که هواپیمای «ابابیل» راه اندازی شد و برای اولین بار توسط گردان های قسام در نبرد«العصف المأکول» در سال ۲۰۱۴ میلادی مورد استفاده قرار گرفت. اشغالگران و سازمان اطلاعاتش غافلیگیر شدند.
فارس علاوه بر موتورهای موشکی، هواپیماهای «شهاب» و «زواری» را نیز توسعه داد. او برای توسعه تولیدات نظامی القسام تلاش کرد و توانست در هر پهپادی که در آسمان اشغالگران پرواز می کرد، علاوه بر آموزش و انتقال تخصص به اعضای واحد صنایع نظامی در گردان های القسام، اثری از خود به جای بگذارد.
شهادت
هواپیماهای نظامی اسرائیل در نبرد «العصف المأکول» یکی از کارگاههای ساخت سلاح را هدف قرار دادند و سعی در ترور فارس داشتند، اما او از این ترور جان سالم به در برد.
همچنین منزلش در خان یونس هدف قرار گرفت که برای بار دوم نجات یافت، اما اشغالگران توانستند او را در ۱۲ می ۲۰۲۱ در نبرد سیف القدس به همراه «جمعه الطحلة» از فرماندهان حماس ترور کند.
نظر شما