اختصاص درآمد حاصل از 14 رقبه وقفی به فرش زیر پای زائران امام رضا(ع)

معاون امور حقوقی موقوفات آستان قدس رضوی، از اختصاص درآمد حاصل از14 رقبه وقفی به فرش زیر پای زائران امام رضا (ع) خبر داد.

حجت الاسلام عبدالرضا اصغری معاون امور حقوقی موقوفات آستان قدس رضوی، با بیان اینکه 9 نفر از واقفان آستان قدس رضوی رقبات وقفی خود را که شامل انواع مزارع، قنات، باغ، زمین، کاروان سرا، آب و دکان می شود را برای تامین فرش آستان قدس رضوی اختصاص دادند، به خبرنگار شبستان گفت: با احیای این رقبات وقفی که در شهرهای مشهد، چناران، قزوین، تربت حیدریه، کرمان، نیشابور و ساری واقع شده است، شرکت فرش آستان قدس رضوی در سال 1360 با هدف تهیه و تولید فرش دستباف مورد نیاز بیوتات متبرکه حرم مطهر رضوی تاسیس شد.

 

وی افزود: این شرکت با ایجاد دو کارگاه در منطقه "کنه بیست"مشهد با مساحت 120 هزار مترمربع و کارگاه کاشمر با مساحت 50 هزار متر مربع سالانه چهار هزار متر مربع فرش دستباف حرم مطهر را تولید می کند.

 

اصغری، ادامه داد: از دیگر اقدامات حاصل از درآمد این سر فصل وقفی می توان به ایجاد اشتغال برای بیش از 600 نفر در این مجموعه اشاره کرد.


معاون امور حقوقی وموقوفات آستان قدس رضوی، گفت: در حال حاضر بالغ بر 310 هزار متر مربع فرش در حرم مطهر موجود است، که از این تعداد 60 هزار متر مربع آن فرش دستباف نفیس و 250 هزار متر مربع فرش ماشینی است.


وی اذعان داشت: از برخی آثار احیای موقوفات فرش آستان قدس رضوی می توان به شستشوی سالانه 26 هزار متر مربع فرش اشاره کرد که قبل از احیای آن در سال 1357 حدود 200 تخته فرش بوده است.

 

حجت الاسلام اصغری، بیان کرد: خریداری سالانه 10 هزار تخته فرش ماشینی جدید جهت جایگزینی و همچنین استفاده از 350 تخته فرش در اماکن متبرکه از دیگر اقداماتی است، که از محل درآمد موقوفات خاص فرش حرم صورت می گیرد.


وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب داخل اماکن متبرکه فقط در فصول سرد سال مفروش می شد، افزود: درحال حاضر 250 هزار متر مربع از صحن های حرم مطهر مفروش می شود و این در حالی است که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر از دو هزار متر مربع فرش وجود داشته است و صحن های حرم مطهر هیچگاه مفروش نمی شده است.


گفتنی است، در حال حاضر میانگین سالانه مفروش کردن اماکن متبرکه برای اعمال عبادی و اقامه نماز حدود 26 میلیون متر مربع است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 17490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha