به گزارش خبرگزاری شبستان، سمیه بشارتی؛ مطالعه در سنین کودکی یکی از عامل های موفقیت کودکان در آینده است، تربیت نسلی که مشتاق و علاقه مند به مطالعه است باید از خانواده ها و مدارس برنامه ریزی و نهادینه شود.
عادت به مطالعه در سنین کودکی منجر به بهبود زبان، مهارت گوش دادن، زبان و تقویت عادت در کتاب خواندن می شود، همچنین عادت به کتاب خوانی منجر به تقویت تخیل و رشد مغز می شود.
ترویج شادابی، امیدواری، دانش و آگاهی در کتب کودکان ...نیازمند ارائه کتب مناسب و متناسب با نیازهای روز کودک است.
باید خوراک مناسب کتابخوانی در اختیار کودکان قرار گیرد و تحقق این مهم در دست نویسندگان بومی و فرهیختگان است.
در این گزارش به سراغ آمنه ایمان مهر، نویسنده و پژوهشگر داستان کودک و نوجوان رفتیم وگفتگویی در زمینه مطالعه و تاثیر آن در کودک و نوجوان انجام شده است که باهم می خوانیم :
*جارو فروش" و "عمو باز یافت ترس نداره" از آثاری است که به چاپ رسانده ام
آمنه ایمان مهر، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زبان ادبیات فارسی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سالی است که در حوزه داستان کودک و نوجوان فعال است گفت: به لطف و یاری خداوند توانستم ۲ کتاب در این حوزه نوشته و به چاپ برسانم.
نویسنده و پژوهشگر داستان کودک و نوجوان افزود: کتاب "جارو فروش" و "عمو باز یافت ترس نداره"۲ اثری است که به چاپ رساندم و مورد استقبال گروه سنی کودک و نوجوان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه چاپ پنج داستان در کیهان بچه ها و اثر پژوهشی نقد" رمان هستی" از فرهاد حسن زاده از دیگر آثارم در مدت فعالیت ادبی بوده است که البته این اثر پژوهشی در فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان به چاپ رسید.
ایمان مهر با بیان اینکه با ارسال اثر در جشنواره های کشوری حائز رتبه های برتر شده و تصریح کرد:
جشنواره های چون " فضل نبی " سپید شهر کاشان، جشنواره رضوی شهرستان قُروه استان کردستان، جشنواره ی ادبی " مادرم زمین " استان اصفهان، جشنواره ی ادبی شکوه شکیبایی استان زنجان
جشنواره ادبی شاهوار استان سمنان، جشنواره ی ادبی اصفهان شهر من استان اصفهان، جشنواره ریحانه النبی شهرستان مُهر بوشهر وجشنواره ادبی استانی قاصدک ها از جمله فستیوال های ادبی بودند که در آن حائز رتبه های برتر گردید.
نویسنده و پژوهشگر داستان کودک و نوجوان با بیان اینکه با وجود فضای مجازی، سرانه مطالعه در جامعه کاهش یافته است افزود: زمینه مطالعه ی فرا درسی بایستی توسط ارگان های ذی ربط فراهم شود. نهادهایی چون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حوزه ی هنری و فرهنگ و ارشاد اسلامی بستر خوبی برای ایجاد فضای مطالعاتی هستند.
وی با بیان اینکه با نگاه کاربردی سرانه مطالعه در جامعه را افزایش دهیم اضافه کرد: معرفی کتاب های فرا درسی به کودکان و نوجوانان باعث رشد مطالعه در جامعه خواهد شد.
ایمان مهر تصریح کرد: داستانهایی که کودک و نوجوان مطالعه می کنند باعث نهادینه شدن آموزه هایی در جهت بهتر زیستن آنهاست.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال کتاب هایی با موضوعیت های پسماند شهری و جلوگیری از انباشت زباله ها، باعث شده کودکان در حفظ محیط زیست کوشا بوده و به سلامت خود و آیندگان توجه بیشتری نشان دهند.
کتاب های خوبی که آموزه های بنیادین در جهت استحکام روابط خانواده ها، همسر و احترام به سالمندان باشند می توانند در شکل گیری شخصیت کودک و نوجوان موثر باشند.
وی با تاکید بر اینکه با مطالعه ذهن بچه ها باز تر و پویا تر می شود، گفت: با خواندن داستان ها و روایت هایی که مربوط به قهرمان های آثار است مخاطبان کودک و نوجوان مقابله با مشکلات را فرا می گیرند و با ذهن بازتری با چالش های زندگی مواجه می شوند. این امر باعث می شود مخاطب کودک و نوجوان از روبه رو شدن با خطرها و مشکلات پیش رو هراسی نداشته و با قوای فکری بیشتری از عهده ی رفع سختی ها بر آیند و در نتیجه از آسیب ها در امان بمانند.
*مطالعه فرا درسی مورد توجه قرار گیرد
ایمان مهر با اشاره به اینکه مطالعه فقط نباید به خواندن کتابهای مختلف منتهی شود تصریح کرد: توجه به ادبیات نمایشی و قالب هایی چون فیلم و تئاتر می توند تاثیر مثبتی در رشد ذهنی کودکان و نوجوانان داشته باشد.
وی اضافه کرد: ادبیات و از جمله ادبیات نمایشی علاوه برآموزه های مطلوب برای کودک و نوجوان برای دیگر طیف های سنی چون جوانان و بزرگسالان مفید بوده و درک و دریافت بیشتری نسبت به فضای جامعه و مشکلات و راهکار های آن برایشان فراهم می کند.
نویسنده و پژوهشگر داستان کودک و نوجوان با اشاره به طرح ترویج مطالعه های گروهی در جامعه اظهار کرد : بهره گیری از مکان هایی چون کانون های فرهنگی، مساجد و ... تشکیل کارگاه های ادبی با هدف مطالعات جمعی و گروهی کمک بزرگی به خلق و آفرینش های ادبی خواهد کرد.
ایمان مهر، بزرگترین مشوقانش در زمینه ی مطالعات ادبی را خانواده از جمله مادرش دانسته و ثمره ی موفقیت هایش را مرهون تلاش های مادرش می داند.
نظر شما