حجت الاسلام والمسلمین حسن جمشیدی در گفتگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، ابتدا در خصوص فعالیت ستاد راهبری امربهمعروفونهیازمنکر حوزههای علمیه گفت: آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور یک سری ستادهایی را برای پیگیری امور و مباحث مهمی که به صورت رسمی مغفول مانده بود در حوزه تشکیل دادند تا بتوانند آنها را پیگیری نمایند.
مسئول مبلغین ستاد راهبری امربهمعروفونهیازمنکر حوزههای علمیه کشور در این باره افزود:برخی از عناوین این ستادها شامل ستاد زن و و خانواده و عفاف و حجاب و هوش مصنوعی و ... که در حال حاضر بین حدود۴۰ ستاد زیر نظر مرکز مدیریت در حوزههای علمیه کشور فعال است.
وی بیان کرد: یکی از این ستادها، ستاد راهبری امربهمعروفونهیازمنکر حوزههای علمیه کشور است؛ این ستاد در حدود سه سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و تعدادی از مبلغین و طلاب دغدغه مند در حوزه امر به معروف و نهی از منکر در این ستاد در حال فعالیت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی عنوان کرد: راهبرد اصلی این ستاد نیز احیای امر به معروف و نهی از منکر است نه اقامه آن؛ به این صورت که ما بنا داریم کاری انجام بدهیم که عموم مردم و مسلمین همان طور که نماز و روزه را واجب میدانند، بدانند که واجبی به نام امر به معروف و نهی از منکر نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد: همچنین درصد هستیم علاوه بر پرداختن به احیای امر به معروف و نهی از منکر که مغفول مانده است، مراتب امر به معروف و نهی از منکر را نیز تبیین نمایم.
مسئول طرح ملی انسان مسئول در مورد ضرورت تبیین اهمیت مراتب امر به معروف و نهی از منکر در جامعه خاطرنشان کرد: یکی از حوزههای مهم امر به معروف و نهی از منکر، حوزه مردم به مردم است اما حوزه بخش مهمتر از آن، امر به معروف مردم نسبت به مسئولین است که با نام مطالبهگری از آن یاد میشود، حوزه سوم نیز که طبق بیانات حضرت آقا حوزه امر به معروف مسئولین به مردم است که در این باره تحقیقی گسترده داشتهایم.
وی در ارتباط با فعالیت ستاد گفت: مجموعه فعالیتهای ما در ستاد این است که عموم مردم به این باور برسند که ما چنین واجبی را داریم و چنان که در آیات و روایات به آن اشاره شده که زیربنای همه فرائض است.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی افزود: اگر امر به معروف و نهی از منکر احیا شود، همه واجبات و مباحث دین آنها نیز هم انجام میشود، اما رهبر انقلاب در بیاناتشان در سال قبل فرمودند متاسفانه در امر به معروف و نهی از منکر عقب هستیم.
وی بیان کرد: از آن جایی که در گوشه و کنار کشور از جمله ستاد امر به معروف و نهی از منکر،فعالیت هایی داشتهاند و بیشتر تمرکزشان روی اقامه این فریضه بوده و عمدتا گروههایی را تشکیل میدادند که درجاهای مختلف از جمله معابر و خیابان امر به معروف کنند، ما بر روی احیای این فریضه در تلاش هستیم.
مسئول طرح ملی انسان مسئول عنوان کرد: این وظیفه همه است و ما نیز از باب اینکه مسلمان هستیم وظیفه داریم امر به معروف و نهی از منکر کنیم، ولی وظیفه ساختاری ما داخل ستاد اقامه امر به معروف و نهی از منکر نیست.
وی تصریح کرد: ستاد راهبری وظیفه دارد به طور گسترده به احیای امر به معروف و نهی از منکر کمک کند و سایر مردم نیز به این امر واجب توجه داشته باشند و این واجب فراگیر شود.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی در ادامه پیرامون اظهار داشت: طرح ملی "انسان مسئول"توضیح داد: با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند مسئله امر به معروف و نهی از منکر مثل مساله نماز یادگرفتنی است باید بروید یاد بگیرید، براین اساس این طرح کشوری را آغاز کردیم.
وی خاطرنشان کرد: طرح ملی "انسان مسئول"به عنوان نهضت گسترش معارف امر به معروف و نهی از منکر و احیای این فریضه در سطح کشور عملیاتی میشود.
مسئول مبلغین ستاد راهبری امربهمعروفونهیازمنکر حوزههای علمیه کشور گفت: در این طرح که با هدف احیای امر به معروف و نهی از منکر در مساجد و محلات اجرا میشود، مبلغین و مربیان خواهر برادر از ۲۳ بهمنماه ثبت نام خود را آغاز کرده و تا ۳۰ بهمن فرصت داشتند مشخصات خود را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۱۳۲۹ ارسال نمایند.
وی افزود: با توجه به ارتباطاتی که در سایر استانها گرفتهایم سعی شده هر استانی یک رابط خواهر و برادر داشته باشیم، در این میان مبلغینی که در زمینه امر به معروف و نهی از منکر دغدغهمند هستند، شناسایی کردهایم تا در سایر استانها طرح را پیش ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی بیان کرد: مبلغین و طلابی که در امر به معروف و نهی از منکر دغدغه مند هستند میتوانند در این طرح ثبتنام کنند، یک سری از این افراد کسانی هستند که آموزشهای مرتبط را دیدهاند.
وی عنوان کرد: افرادی که آموزش لازم را ندیدهاند از طریق سایت آموزشی احیاگری، آموزشهای لازم را دریافت میکنند و در این باره محتواهای تولید شده نیز در اختیار آنان قرار میگیرد تا هر مبلغی در هر فضای تبلیغی اعم از مسجد و حسینیه و هیات و روضه های خانگی و یا طرح امین در مدارس و حتی در فضای مجازی از آن استفاده کنند.
مسئول مبلغین ستاد راهبری امربهمعروفونهیازمنکر حوزههای علمیه تصریح کرد:مبلغین و ائمه جماعات و مربیان میتوانند از طریق این محتواها به احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بپردازند.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی در خصوص ویژگیهای این طرح آموزشی بیان کرد: برگزاری دوره آموزشی تربیت مبلغ تخصصی رایگان، ارائه محتوای مکتوب شامل فیش منبر ویژه ماه محرم و ماه رمضان، مبانی، احکام، شبهات و روش ها، ارائه محتوای چندرسانهای با روش بگو و برو، ارائه طرح های عملیاتی میدانی، اعطای گواهی رسمی معتبر و معرفی به دفتر تبلیغات اسلامی و معاونت تبلیغ حوزه علمیه جهت تشکیل پرونده تبلیغ تخصصی و اعزام تخصصی فردی و گروهی از مزایای شرکت در این طرح است.
وی گفت: در حال حاضر شناسه @ensanemasoul به عنوان پشتیبان در پیام رسان ایتا آماده ارائه خدمت است.
نظر شما