به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم از ۲۶ بهمن ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شده و با حضور ۹۹ قاری و حافظ قرآن کریم از ۴۴ کشور در دو گروه بانوان و مردان (بخش دانشآموزی و بزرگسالان) تا اول اسفند ماه ادامه دارد.
«محمد رضاپور معین»، عضو ستاد عالی مسابقات بین المللی قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به تاثیر برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در ترویج فرهنگ قرآن، گفت: یکی از ابزارهای جدی و مهم اقدامات فرهنگی بحث آموزش، برگزاری مسابقات و نمایشگاه، رقابت های سالم و مباحث مختلف تربیتی در حوزه تاثیرپذیری است اما یکی از شاخص های جدی فعالیت های اثرگذار در جوامع فرهنگی مسابقات است، یعنی وقتی کشوری مسابقات حفظ قرآن برگزار می کند، در واقع توانمندی و توجه به استقبال آن کشور را در حوزه های مردمی اش نسبت به آن موضوع می سنجند.
وی اظهار کرد: بدون تعارف توانمندی مراجعه به حفظ قرآن، آموزش های حفظ و استقبال عمومی از حفظ قرآن هنوز جای کار دارد و فعلا به قله های ترقی و مطلوب نرسیده ایم اما در حوزه قرائت عکس آن حاکم است. ما در این حوزه بسیار مترقی هستیم و در حوزه بین الملل و آموزش های داخلی خود در حوزه قرائت اکنون حرف اول را در دنیا می زنیم.
وی با اشاره به اینکه مسابقات بین المللی هم از این قاعده مستثنی نیست. گفت: در حال حاضر حدود ۱۰۰ کشور در چهلمین مسابقات بین المللی قرآن کریم شرکت کردند و حدود ۹۰ درصد از آنها اولین باری است که در این مسابقات شرکت نموده اند. ضمن اینکه سطح سنی شرکت کنندگان هم پایین آمده و جوان سازی شده است که این امر بیانگر توجه کشورها به این موضوع می باشد.
پورمعین با بیان اینکه رشد بانوان جوان و نوجوان هم در این مسابقات قابل توجه است تصریح کرد: آموزش و پرورش هم هشتمین دوره مسابقات دانش آموزی خود را در کنار مسابقات جمهوری اسلامی ایران برگزار می کند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی و بهره برداری توسط کارشناسان به خوبی انجام شده است افزود: لذا بایستی بررسی های لازم در نقطه های اثرگذاری برنامه های قرآنی صورت بپذیرد و آن را به جوامع جهانی معرفی کرد، مثلایک نوجوان ۱۲ ساله چگونه حافظ کل قرآن شده است آیا از حافظه خوب و قوی برخوردار است یا عوامل دیگری در آن تاثیر داشته این در حالی است که طبق سوالی که از آنها پرسیدیم بیشتر آنها از حافظه معمولی برخودار بودند. اما نکته قابل توجه این است که آنها به موقع و خوب شروع کردند، تشویق شدند و امکانات لازم هم برایشان فراهم بود لذا هدف ما از برگزاری این مسابقات اثرگذاری است و صرف برگزاری مسابقه نمی باشد.
دبیر انجمن خادمان قرآن کریم بیان کرد: خانواده ها، مسئولان و فعالان حوزه تعلیم و تربیت خوب می دانند که این الگوها نتیجه تلاش های مضاعف در پشت سر آنهاست. به هر حال خوشنویسی، خوب خواندن، خوب حفظ کردن، خوب بازی کردن و کارهای ورزشی نیازمند تمرین و ممارست است. لذا این مسابقات حاصل تلاش، توان، تقدیر، تشویق و توجه کشورها به این مهم است؛ بنابراین برگزاری مسابقات قرآنی اثرگذاری لازم را در تروبج مولفه های سبک زندگی قرآنی و ترویج فرهنگ قرآنی در کشورمان دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: بنابراین این مسابقات سراسر اثربخش است به ویژه مسابقات ما که اکنون در بین سه مسابقه بزرگ جهانی رتبه اول را در برگزاری کسب کردیم. اما اشکالمان در اعطای جایزه است. چون توانمندی مالی ما نسبت به کشورهایی که جوایز میلیاردی می دهند، بسیار پایین است اما امسال هم تلاش شده جوایز بهتری داده شود. به هر حال وقتی یک کشور عربی نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان جایزه به نفر اول مسابقات می دهد که آن هم خوشبختانه یک ایرانی بوده و برای ما باعث افتخار است. اما حداقل جایزه ما امسال به یک میلیارد تومان هم نمی رسد.
وی تصریح کرد: بنابراین ضعف ما فقط در بخش جوایز است که امیدواریم جمهوری اسلامی بتواند این مساله را هم برطرف نماید. ما در برنامه ریزی، داوری، رشته ها، استفاده از تکنیک های آموزشی، دعوت، کارنامه دادن، برگزاری کارگاه های آموزشی و اجرای عدالت و انصاف هیچ چیزی کم نداریم. نمی گویم بایستی جوایز چند ده میلیاردی داد اما باید به گونه ای باشد که نفر اول مسابقات بتواند با آن مشکلی از زندگی خود را حل کند. مشکل جوایز قابل برطرف شدن است.
وی با اشاره به موانع موجود در تربیت ۱۰ میلیون حافظ به فرمایش رهبری تصریح کرد: روش ها و مدل های ایجادی ما غلط است. ما کاملا باید برگردیم و بازبینی کنیم. اولا باید کار به مردم سپرده شود. ثانیا بایستی تشویق ها جدی و اثرگذار باشد، ثالثا اقدامات قانونی و امتیازات اجتماعی در نظر شود. نمی گویم خدمت سربازی نروند اما کسی که حافظ کل قرآن می شود از تخفیفات اجتماعی برخوردار شود. کنکور ندهد، در اولویت وام قرار بگیرد، شهریه دانشگاه نپردازد. در حوزه های درمان، بیمه ها و اشتغال امتیاز دریافت کند. در این صورت شاهد نتیجه مطلوب آن خواهیم بود. جوانان به دنبال امتیازات اجتماعی هستند، اگر این امتیازات با موضوع حفظ لحاظ شود ۱۰ میلیون حافظ که سهل است ۱۵ میلیون حافظ تربیت می شود.
نظر شما