به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سیدمحمدحسین شاهچراغی در نشست خبری که عصر امروز ۳۰ بهمن در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران برگزار شد، گفت: طبق اعلام رسمی ثبت احوال، تعداد واجدان شرایط برای حضور در پای صندوق و رای دادن، ۶۱میلیون و ۱۷۲هزار و ۲۹۸ نفر است که از این تعداد ۳۰میلیون و ۹۴۵هزار و ۱۳۳ نفر مرد و ۳۰میلیون و ۲۲۷ هزار و ۶۵ نفر زن هستند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری انتخابات یازدهم اسفند در یک هزار و ۲۱۸ حوزه انتخابیه اصلی و فرعی افزود: تا امروز حدود ۱۵هزار نفر برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس تایید صلاحیت شده اند که ۱۲ درصد آنها زن و ۸۸ درصد مرد هستند. ۱۴۴ نفر نیز برای ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری تایید صلاحیت شدند.
شاهچراغی خاطرنشان کرد: حدود ۵۹ هزار شعبه اخذ رای در ۳۱ استان تعبیه شده است که ۱۵ هزار شعبه سیار و ۴۴ هزار شعبه ثابت هستند. ۳۵ هزار شعبه شهری و ۲۴ هزار شعبه روستایی هستند.
رئیس ستاد انتخابات کشور درخصوص آخرین وضعیت جابجایی حوزه انتخابیه داوطلبان گفت: جابجایی حوزه انتخابیه ۴۹۱ نفر با موافقت شورای نگهبان تایید شد.
وی با بیان اینکه مقدمات برگزاری انتخابات از سال گذشته آغاز و امسال نیز براساس راهبردهای رهبر معظم انقلاب، کمیته های متعددی تشکیل شد، خاطرنشان کرد: قانون جدید انتخابات، موانع جدی را از پیش رو برداشت.
شاهچراغی با اشاره به سازوکار تعریف شده برای شفافیت هزینه های نامزدهای انتخاباتی، گفت: سامانه شفافیت مالی توسط وزارت کشور ایجاد شده و فعال است و داوطلبان موظف بودند در این سامانه ثبت نام کنند و هزینههای خود را وارد کنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور یادآور شد: هیچ داوطلبی نمی تواند پشتیبانی مالی خارجی داشته باشد و هزینهها فقط از یک حساب و کارت خواهد بود بنابراین اگر کسی در این سامانه ثبت نام نکند، طی مراحلی که در قانون مشخص و جرمانگاری شده، هیات نظارت میتواند بررسی کرده و عدم ثبت هزینه با اختیار اثبات شود، که طبق قانون داوطلب دو دوره از داوطلبی و نمایندگی محروم می شود.
وی با اشاره به سفر همه عناصر اصلی ستاد انتخابات به استان ها، گفت: چگونگی کارکرد و عملکرد بررسی و در سامانه وزارت کشور ثبت شده است. همه اقدامات اجرایی انتخابات آماده است و تعرفههای رای نیز چاپ و به استانها ارسال شده است.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره امنیت شعب اخذ رای نیز توضیح داد و گفت: برابر قانون مسئولیت امنیت شعب اخذ رای با فراجا است. ولی درصورتی که نیاز داشته باشد، میتواند از سایر نیروهای مسلح استفاده کند. این موضوع در ستاد امنیت انتخابات بررسی و تعیین می شود.
وی، انجام تبلیغات زودهنگام را از مصادیق تخلف انتخاباتی برشمرد و گفت: اگر ستاد انتخابات استانها و هیات بررسی تبلیغات به این نتیجه برسد که تبلیغات داوطلبی خارج از قانون بوده، حتما تذکر داده می شود.
تقدیر از وزیر ارشاد برای برگزاری نمایشگاه رسانه پس از ۶ سال وقفه
رئیس ستاد انتخابات کشور یادآور شد: هر اقدامی که نامزد انتخاباتی در فضای حقیقی و مجازی انجام دهد که مصداق تبلیغات زودهنگام تلقی شود، حتما پیگیری و با آن برخورد خواهد شد.
شاهچراغی با اشاره به اهمیت مشارکت در انتخابات تصریح کرد: در آستانه یک میلاد بزرگ و ملی هستیم و مردم کشورمان مانند ادوار گذشته با حضور باشکوه و گسترده در پای صندوق های رای، اتفاق مهمی در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری رقم خواهند زد.
وی در پایان، برگزاری نمایشگاه رسانههای ایران را اقدام خوب و مثبتی ارزیابی کرد و گفت: برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران پس از ۶ سال وقفه، کار بزرگی است که به خاطر برگزاری آن باید به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر ارشاد دست مریزاد و خداقوت بگویم.
نظر شما