به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید امیر مرتضوی روز چهارشنبه (۲اسفندماه)در استودیو انتخابات خراسان رضوی با بیان اینکه اخلاق انتخاباتی و عدالتمحوری در انتخابات اساس کار ماست اظهار کرد: نامزدهای انتخابات مجلس که قرار است نقش قانون گذار را داشته باشند و خودشان قوانین را وضع میکنند بیش از همه باید به اصول و مقررات پایبند باشند.
وی با اشاره به اینکه تبلیغات از سوم اسفند آغاز خواهد شد، افزود: تبلیغات زودهنگام یکی از تخلفات رایج است. برای تخلفات انتخاباتی ابتدا تذکر داده می شود و اگر به آنها توجه نشود، ناگزیر از تشکیل و رسیدگی به پرونده قضایی هستیم.
۱۰ تذکر برای تخلفات انتخاباتی
معاون دادگستری خراسان رضوی بیان کرد: تبلیغات زودتر از موعد زمانش تمام شده است، جلسات متعددی با سازمانهای مرتبط، هیئت اجرایی بازرسی و نامزدها برگزار کردیم که تبلیغات زودهنگام نداشته باشند، اما بعضا گزارشاتی واصل شد، برخی از نامزدها، هواداران و برخی از افراد در هیئت اجرایی این اصول قانونی را رعایت نمیکنند.
وی بیان کرد: تاکنون پرونده ای برای موضوع تخلفات انتخاباتی در استان خراسان رضوی تشکیل نشده اما افزون بر ۱۰ تذکر در این زمینه دادن شده که حتی برخی از آنها منجر به جابهجایی افرادی شده است.
مرتضوی ادامه داد: فعالان در عرصه انتخابات دقت داشته باشند تا گرفتار تبلیغات غیر مجاز و خلاف شأن و اخلاق نشوند و در حوزه رفتارهای مجرمانه هم تبلیغات منجر به تهدید و توهین و تهمت و نشر اکاذیب نشود.
وی افزود: در سطح کشور ۲۰۰ شبکه تلویزیونی راهاندازی شده است تا نامزدها با رعایت عدالت انتخاباتی ضبط برنامه داشته باشند که این برنامهها شامل سوابق، زندگینامه، تالیفات و همه مواردی است که به حوزه انتخابات کمک کند.
عدالت در استفاده از اموال عمومی
معاون دادگستری خراسان رضوی بیان کرد: در حوزه استفاده از اموال و امکانات دولتی و عمومی رعایت اصل عدالتمحوری مدنظر بوده و حتی اگر افراد توان مالی کافی نداشته باشند میتوانند از این امکانات استفاده کنند. طبق قانون شفافیت و نظارت مالی به فعالیتهای انتخاباتی نامزدها، امسال نسبت به انتخابات گذشته شاهد کمترین تخلف در حوزههای مختلف هستیم.
وی تصریح کرد: در استان ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات جرایم انتخاباتی تشکیل شده است و بنا شده در هر دستگاه یک کمیته پیشگیری تشکیل شود.
مرتضوی گفت: با تشکیل این کمیته ها در شهرستانهای خراسان رضوی، دستگاه ها به موقع توجیه شدهاند، علاوه بر این کمیته فضای مجازی در مرکز استان تشکیل شده است.
برخورد با تخلفات انتخاباتی چه در فضای مجازی چه حقیقی
معاون قضایی رئیس کل دادگستری خراسانرضوی با اشاره به اینکه اگر نامزد، طرفدار یا حتی هیئت نظارت، قوانین تبلیغاتی را رعایت نکنند مشمول برخورد قانونی خواهند بود، گفت: توبیخ، انفصال، محرومیت از برخی حقوق اجتماعی از جمله مجازات جرایم درجه شش است. در تخلفات و جرایم دو نکته موردتوجه قانونگذار بوده که تخلف را از رفتار مجرمانه جدا کرده است و چنانچه فقط در حوزه تبلیغات باشد تخلف است.
وی افزود: در قانون جدید تمام مواردی که در فضای حقیقی پیشبینی شده در فضای مجازی هم پیشبینی شده است. کانالهای تبلیغات انتخاباتی از قبل باید معرفی و ادمین آن معرفی شود.
مرتضوی بیان کرد: طبق قانون، هیئت اجرایی و بازرسی مکلفاند مطابق قانون عمل کنند که در غیر اینصورت برای آن مجازات پیشبینی شده است. چاپخانهها و اتحادیههای تایپ و تکثیر اجازه ندارند هر پوستری را در هر ابعادی چاپ کنند. ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی تشکیل شده است و تا امروز ۸ جلسه انتخاباتی در مشهد و ۱۱۰ جلسه درسایر شهرستانها برگزار شده است.
تشکیل کمیته پیشگیری
وی تصریح کرد: همه دستگاهها و سازمانها مکلف شدهاند یک کمیته پیشگیری تشکیل دهند و تکلیف و وظایف سازمان خود را مشخص کنند تا از هرگونه تخلف به دلیل بیاطلاعی پیشگیری شود. با این کمیتههای پیشگیری، دستگاهها و سازمانها با وظایف و تکالیف خود آشنا شدند.
معاون دادگستری خراسان رضوی بیان کرد: کمیته فضای مجازی در استان تشکیل شده است، گروهها رصد و شناسایی شدهاند و اگر مورد تخلفی ببینند حتما رسیدگی خواهد شد.
وی یادآور شد: در کنار سایر مولفهها، مشارکت در انتخابات برای ما مهم است، این مشارکت باید واقعی باشد لذا تکلیف دارند مسائل و مشکلات مردم را حلوفصل کنند تا رضایت عمومی ایجاد شود.
پایان پیام/
نظر شما