سید امیر شوشتری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، در پاسخ به مطالبه آموزش و پرورش از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ اظهار کرد: توقع ما از نمایندگان خیلی زیاد است و چون این توقع خیلی زیاد است شاید یک مقداری زیاده خواهی تلقی شود؛ ولی در نظر بگیرید آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت رایگان برای لازم التعلیم ها که شامل سنین ابتدایی و متوسطه اول و دوم میشود امری مسلم بر دوش دولت اسلامی است و با کاستن از اعتبارات و بودجههای این بخش صدماتی به مملکت وارد می شود که جبرانناپذیر است.
وی افزود: همین الان تیز در حال تجربه این صدمات هستیم. این عدم رای دادن نمایندگان محترم مجلس برای افزایش بودجه آموزش و پرورش، از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد، موجب علامت سوال بزرگی است و شکل امروز من تبدیل به علامت سوال شده است که این نماینده مردم در واقع نماینده کیست. چه مقدار دزک از اهمیت تعلیم و تربیت دارد.
۲۵ درصد از بودجه کشور حداقل سهم آموزش و پرورش است.
شوشتری درباره حداقل انتظار از سهم بودجه برای نظام اموزش و پرورش کشور تصریح کرد: بیش از ۲۵ درصد اعتبار و بودجه مملکت باید برای تعلیم و تربیت در نظر گرفته شود تا ما بتوانیم الفبا و زمینه اولیه تعلیم و تربیت را فراهم کنیم و در کنار آن بدهکار حقوق همکاران، دچار کمبود معلم، کمبود کلاس نباشیم.
وی تاکید کرد: در واقع بیش از ۲۵ درصد بودجه مملکت باید برای آموزش و پرورش تعیین شود، من نمیگویم ۵۰ درصد که البته باید بگویم؛ چرا که با این مقدار بتوانیم جبران مافات کرده و به بروزرسانیهای لازم در حوزه آموزش و پرورش را انجام دهیم و بعد از ان که شرایط بهروز شد، میتوانیم به سهم و اعتبار ۲۵ درصدی از بودجه کشور تکیه کنیم.
باید سهم حوزه آموزش و پرورش در بودجه بازبینی جدی شود
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: افزایش بودجه آموزش و پرورش اصلیترین خواسته ما از نمایندگان عزیز مجلس است. اگر ما سالی یکبار وزیر عوض میکنیم و مقام معظم رهبری در همین ۱۲ام اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز به عدم ثبات مدیریت در آموزش و پرورش انتقاد و اعتراض شدید داشتند، باید گفت که اصل و ریشه قضیه به همین موضوع بودجه و اعتبار برمیگردد.
وی تصریح کرد: نگویید، مدام اسم اعتبار را نیارید. نیروهای آموزش و پرورش هرنوع جهادی را عملی انجام دادند. همکاری که شش ماه سر کلاس است، ولی هنوز یک ریال حقوق نگرفته، جهادش را انجام داده و این قدر غیور است که باز هم انجام میدهد، ولی این همکار میخواهد به دانشآموز درس دهد، در عین حال همسر و فرزند دارد، زندگی و برنامه دارد، مانند همه ما خرج دارد؛ لذا باید اعتبارات و بودجه مملکت در حوزه اموزش و پرورش یک باز بینی دوباره شود.
شوشتری گفت: بهعبارتی در آذر ماه سال آینده که بودجه سال در مجلس مطرح میشود آنجا باید نمایندگان امتحان خود را پس بدهند. ما زبان در کام گرفتیم و جزئیات را نمیگویم چون مسئولیت داریم؛ ولی اگر سال بعد نمایندگان این دقت نظر را نکنند، چه من اینجا باشم و نباشم، که اگر نباشم بهتر، راحت حرفمان را خواهیم زد که برای چه منافع شخصی یا منافع منطقهای برخی به این مهم نمیپردازند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: برای چه نمایندگان در امری که مسلم است و مطمئن هستند که آموزش و پرورش به این اعتبارات نیاز دارد هیچ اقدامی نمیکنند. آن روز حرف حق را حتما بیان خواهیم کرد.
خبرنگار: عبدالصمد حسینی
نظر شما