به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، فرایند رأیگیری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری ساعت ۲۴ جمعه دوم اسفند ۱۴۰۲ به پایان رسید.
با پایان رسیدن زمان رای گیری رسمی انتخابات، شعب اخذ رای در سراسر کشور موظفند تا آخرین نفر از افراد حاضر در شعب رای گیری کنند.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری با اعلام «احمد وحیدی» وزیر کشور صبح روز گذشته جمعه ۱۱ اسفندآغاز شد و با توجه به حضور مردم در پای صندوق های رأی، مهلت رأی گیری در سه نوبت ابتدا تا ساعت ۲۰ و سپس تا ساعتهای ۲۲ و ۲۴ تمدید شد.
انتخابات پس از دو بار تمدید همچنان درحال برگزاری بود که گمانه زنیهایی مبنی بر میزان مشارکت مردم در سراسر کشور و استان تهران در فضای مجازی منتشر شد.
«هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگویی تلویزیونی که از شبکه اول سیما پخش میشد، درباره آمار اولیه از میزان مشارکت در انتخابات گفت: چون در حال رأی گیری از مردم هستیم طبیعتاً آمار رسمی و مشارکت را باید در انتهای رأی گیری بررسی کنیم؛ بعد از پایان فرآیند اخذ رأی، میزان مشارکت هم اعلام میشود.
پس از پایان فرآیند رأی گیری، آرای حوزههای انتخابیه شهرستانها و استانها شمارش و از سوی ستاد انتخابات کشور اعلام میشود. از آنجا که حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر ۳۰ کرسی در مجلس دارد و ۳ هزار و ۵۴۵ نامزد در صحنه رقابت حضور داشتند، زمان شمارش و اعلام نتایج زمان میبرد.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، حدود ۱۵ هزار نفر برای رقابت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شده اند که ۱۲ درصد زن و ۸۸ درصد مرد هستند و ۱۴۴ نفر هم در مجلس خبرگان رهبری تایید صلاحیت شدند.
پیش از این هم اعلام شده بود: انتخابات در چهار حوزه انتخابیه قم، رشت و خمام، آبادان و ملایر به صورت الکترونیکی برگزار میشود. این چهار حوزه، ۱۷۰۰ شعبه داشت که برای هر شعبه پنج صندوق الکترونیکی و در مجموع ۱۰ هزار صندوق الکتریکی در نظر گرفته شد.
بیش از ۳۵۰ خبرنگار و عوامل خبری از ۱۶۰ رسانه و ۲۰ کشور جهان، دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری را از ایران پوشش رسانهای دادند.
نظر شما