به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری همایش خادمان قرآنی عملیات هم افزایی ماه مبارک رمضان پیش از ظهر امروز( ۱۴ اسفند ماه) در ساختمان شهید رجایی آموزش و پرورش برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام «سید مصطفی حسینی»، با اشاره به اهداف برگزاری این همایش و نشست هم افزایی گفت: گفتمان سازی و بیان مفاهیم قرآنی براساس نیازهای روز جامعه و ایجاد جریان ملی هم افزایی قرآنی با پرچم داری جریان های مردمی و حمایت جدی ظرفیت های حاکمیتی و دولتی و نیز استفاده بهینه از این ظرفیت برای انس با قرآن کریم از رویکردهای مهمی است که از سوی دستگاه های قرآنی دنبال می شود.
رییس شورای توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی بیان کرد: برای انس مردم با قرآن کریم برای ماه مبارک رمضان اقدام به راه اندازی یک پویش هم افزا نمودیم و با توجه به اینکه بسیاری از مجموعه های قرآنی عضو شورای توسعه قرآنی هستند در بخش آموزش عمومی، ترویج در بین مردم در کنار هم قرار گرفتند تا این عملیات هم افزا به سرانجام برسد و در این راستا لازم بود محتوایی برای این هم افزایی تولید شود که همه مخاطبان اعم از کودکان، نوجوانان، جوانان، کارگران و بانوان از آن استفاده کنند.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به اجرای طرح ملی مسطورا گفت: این طرح با هدف ترویج گفتمان زندگی با آیه ها و در راستای گفتمان سازی و تبدیل مفاهیم منتخب قرآنی بین همه قشرهای مردم و نیز حفظ آیات کلیدی کتاب خدا از ماه مبارک رمضان آغاز می شود.
بنا بر این گزارش، در ادامه این همایش، حجت الاسلام«محمد حاجی ابوالقاسم» با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان چند ویژگی برای مردم دارد، گفت: مردم در این ماه اقدام به قرائت ۳۰ جزء قرآن می نمایند؛ بنابراین ما با اجرای طرح مسطورا سعی کردیم ۳۰ آیه قرآن کریم را انتخاب کردیم تا این آیه ها به صورت روزانه قرائت و مفاهیم آن مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: ما بر اساس کتاب طرح اندیشه اسلامی مقام معظم رهبری که در آن کتاب مباحث ارزنده ای برگرفته از کلام الهی بیان شده است، در کاری پژوهشی هر درس مقام معظم رهبری در این کتاب با یکی از آیات جزء آن روز هماهنگسازی شد و برای ارائه در ایام ماه رمضان انتخاب شد. سعی شد تا آیات معروف انتخاب شود تا مردم با آن از قبل آشنایی داشته باشند و در این طرح با ابعاد و مفاهیم آیه آشنا شوند.
حجت الاسلام محمد حاجیابوالقاسم دولابی بیان کرد: از طرفی مجموعه های هنری نیز در این زمینه به میدان آمدند و کلیپ ها و تیزرهایی را تهیه و در سطح شهر نیز پیرامون این طرح اطلاع رسانی صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: تلاش ما آشنایی باورهای ضروری و لازم برای یک مومن و بیان امتداد اجتماعی این باور در تولید محتوای طرح مسطورا است.
بنا بر این گزارش، در ادامه این همایش،«مکائیل باقری»، مدیر کل عترت و قرآن وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این وزارتخانه دارای ۵۰ میلیون مخاطب شامل والدین، معلمان و دانش آموزان است، گفت: بنا بر تاکید وزیر آموزش و پرورش از تمامی ظرفیت های این وزارتخانه برای اجرای این طرح استفاده خواهیم کرد.
وی بیان کرد: به منظور اجرای طرح مسطورا نقشه راهی برای فرهنگیان و دانش آموزان تهیه کرده ایم و به همین منظور با همکاری دانشگاه فرهنگیان یک تولید محتوای ۳۰ روزه برای فرهنگیان تهیه و در اختیارشان قرار می گیرد و برای شرکت کنندگان این دوره مدرک رسمی اعطا می شود.
مدیر کل عترت و قرآن وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: همچنین در شبکه شاد کانال مسطورا ایجاد شده است و محتوا و تولیدات مرتبط با این طرح منتشر می شود. همچنین در سامانه جامع پرورش نیز در مورد این طرح اطلاع رسانی صورت می گیرد و دانش آموزانی که در این طرح شرکت و نمره بالایی کسب کنند به قید قرعه جوایزی به آنها اهدا می شود.
وی ادامه داد: در سال های گذشته پیک نوروزی برای دانش آموزان در تعطیلات ایام نوروز در نظر گرفته می شد. امسال در کانال شاد برای ۹ میلیون دانش آموز مقطع ابتدایی ۲۰ آیه از آیاتی که در این طرح در نظر گرفته شده با ادبیات کودکانه منتشر می شود تا در این طرح شرکت کنند.
بنا بر این گزارش، «انجم شعاع»، مدیرعامل اتحادیه و موسسات قرآنی نیز در این نشست با اشاره به اینکه طرح مسطورا اولین و فراگیرترین طرح هم افزای ملی است که مجموعه های قرآنی با نقشه راه واحد در اجرای آن همکاری دارند، گفت: اساتید قرآنی عزم شان را بر این قرار داده اند که با اجرای این طرح زمینه انس با قرآن در میان مردم محقق شود.
وی بیان کرد: امیدواریم با همکاری صدا و سیما اجرای این طرح موجب عمل به قرآن کریم شود و در جامعه اثرگذاری داشته باشد.
انجم شعاع با اشاره به اینکه ۲۷ هزار مربی قرآنی تحت پوشش آموزش و پرورش فعالیت می کنند، که در حال گذراندن دوره هستند، گفت: بیش از سه هزار موسسه و خانه قرآنی نیز پای کار این طرح هستند و ما می توانیم از ظرفیت بسیج و مساجد نیز برای اجرای این طرح استفاده نماییم؛ ضمن اینکه ۴۰ هزار معلم که در آموزش و پرورش دوره های تربیت معلم را می گذرانند، می توانند با این شبکه پیوند برقرار کنند تا بتوانیم کار بزرگ ترویج سبک زندگی قرآنی را محقق کنیم.
این گزارش می افزاید، در ادامه این نشست، حجت الاسلام «حمیدرضا لیمویی»، مسئول دارالقرآن سازمان بسیج با اشاره به اینکه اجرای طرح مسطورا برگرفته از کتاب اندیشه اسلامی مقام معظم رهبری است، گفت: ظرفیت پایگاه های بسیج می تواند تاثیرگذاری بسیاری در اجرای این طرح داشته باشد، ضمن اینکه فرماندهان بسیج مساجد تلاش دارند تا در ماه مبارک رمضان برنامه های قرآنی مساجد رونق یابد و مطالبه مقام معظم رهبری در تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی تحقق یابد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ظرفیت فضای مجازی ظرفیت خوبی است که در خدمت این طرح قرار گیرد.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، «احمد ابوالقاسمی» از اساتید قرآنی گفت: یک میلیون جلسه و محفل قرآنی برای ماه مبارک رمضان در مساجد پیش بینی شده است و ضرورت دارد در این محافل قرآنی این طرح اطلاع رسانی شود.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، «قزل عیاق» از اعضای طرح مسطورا به برنامه های تدارک دیده شده و نیز اطلاع رسانی در مورد این طرح اشاره کرد و گفت: ضرورت دارد که مفاهیم قرآنی با شیوه ای روان به مردم بیان شود؛ به همین منظور تلاش کردیم با تهیه نماهنگ و تیزر حفظ موضوعی قرآن، تهیه موشن از آیات در نظر گرفته شده در این طرح و نیز با پوسترهای مفهومی در مورد این طرح اطلاع رسانی رسانه ای داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: تهیه اینفوگرافی آیات طرح، پادکست صوتی، تهیه کلیپ های تلاوت تدبیری، تهیه کلیپ های جذاب قرائت های نوجوانان از دیگر اقدامات صورت گرفته در مورد این طرح است.وی بر لزوم استمرار طرح مسطورا بعد از ماه مبارک رمضان تاکید کرد.
بنابراین گزارش، در ادامه این نشست از محصولات طرح قرآنی مسطورا رونمایی شد.
نظر شما