ترسیم خطوط قرمز برای ایران!

نشریه فارن پالیسی- سیاست خارجی- آمریکا در مقاله ای به بررسی تعیین خطوط قرمز در برنامه هسته ای ایران از سوی کاخ سفید پرداخته است!

 به گزارش خبرگزاری شبستان متن کامل مقاله این نشریه آمریکایی به شرح زیر است: حتی با وجود تمامی ناآرامی‌ها در خاورمیانه، بعید به نظر می‌‌رسد که سیاست خارجی تاثیر سرنوشت‌سازی بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داشته باشد. اما نتیجه این انتخابات تاثیر تعیین‌کننده‌ای بر سیاست خارجی آمریکا خواهد داشت. اکنون یک بحث جدی بر سر این که آیا باید با ایران جنگ کرد یا خیر؛ و اگر جواب مثبت است، کی و به همراه چه کسی باید این جنگ را برپا کرد، در گرفته است.
باراک اوباما و میت رامنی هر دو قول جلوگیری از دستیابی ایران به یک سلاح هسته‌ای را داده‌اند[!] زیرا چنین ابزاری می‌‌تواند خطرات تازه‌ای را برای منطقه پیش‌تر متزلزل خاورمیانه به همراه داشته و تهدیدی برای موجودیت متحدمان، رژیم صهیونیستی باشد. هر دوی آنها به این مساله اشاره کرده‌اند که در صورت ضرورت، آماده استفاده از گزینه نظامی هستند. اما اختلافاتی وجود دارد که از دیدگاه های متفاوت ایالات متحده و رژیم صهیونیستی سرچشمه می‌‌گیرد.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بر این باور است که زمان برای مذاکرات و صبر و شکیبایی به پایان رسیده است. او همانگونه که در گفت‌وگو با مطبوعات همواره تاکید داشته، عقیده دارد که ایالات متحده باید خطوط قرمزی در مقابل فعالیت هسته‌ای ایران ترسیم نماید که در صورت عبور از خطوط قرمز، آمریکا دست به حمله نظامی علیه آن کشور بزند. استدلال‌های زیادی در خصوص تعیین خطوط قرمز در قبال ایران وجود دارد[!] اما اصرار و پافشاری نتانیاهو برای ترسیم این خطوط قرمز توسط آمریکا، غیرسازنده است.
رامنی هم به مانند نتانیاهو بر این عقیده است که زمان برای انجام مذاکرات خاتمه یافته و در واقع مذاکرات با شکست مواجه شده است و ما باید موضع شدیدتری در قبال ایران اتخاذ نماییم. اما با توجه به این واقعیت که کنگره دو حزبی و رئیس جمهور پیشتر شدیدترین تحریم‌ها علیه ایران وارد کرده درک این موضوع دشوار است که چگونه می‌‌توان بدون اعمال فشارهای وحشتناک بر مردم عادی آن کشور، دست به چنین اقدامی زد. از آنجا که رامنی گمان می‌‌کند مذاکرات بی‌نتیجه بوده و نباید فاصله‌ای میان آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران باشد، پس احتمالاً او در صورت پیروزی، ما را در سراشیبی جنگ خواهد انداخت.
البته ممکن است در دوران ریاست جمهوری اوباما هم جنگ درگیرد و با وجودی که دولت تمایل چندانی به ترسیم خطوط قرمز ندارد، اما هر اقدامی که بیانگر یک پیشروی به سوی گسترش یک بمب باشد، مثلاً ‌اخراج ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر ملا شدن تاسیسات هسته‌ای مخفی[!] دستیابی به مدارک آشکار از بابت غنی‌سازی بالای بیست درصد یا انجام دیگر اقدامات تسلیحات سازی، می‌‌تواند آمریکا را تحریک به برپایی یک حمله نظامی علیه ایران کند. اما این احتمال هم هست که ایران به این زودی‌ها یا اصلاً هرگز دست به چنین اقداماتی نزند.
 

کد خبر 175349

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha