به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تعیین محدودیت برای مدرسهداری مسئولان»، «موافقت با کلیات لایحه کاهش ساعت کاری ادارات» و «تعیین جریمه برای واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب» از مهمترین خبرهای جلسه علنی امروز یکشنبه ۲۰ اسفند مجلس شورای اسلامی بود.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و رسیدگی به گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی (اعاده شده از شورای نگهبان)، بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و ادامه بررسی جزییات طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
در جریان جلسه علنی امروز رئیس مجلس توضیحاتی درباره چگونگی رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس ارائه کرد.
ناطقین جلسه علنی
نماینده صومعهسرا خواستار رسیدگی به وضعیت کشاورزان شد
سیدکاظم دلخوش در جلسه علنی صحن مجلس در نطق میان دستور، مدعی زمینگیر شدن کشاورزی شد و از واردات برنج و چای انتقاد کرد.
نماینده صومعه سرا، خواستار توجه رئیس جمهور و دولت به وضعیت کشاورزان شد.
اجازه نخواهیم داد مجلس آینده محل دعواهای بی حاصل سیاسی باشد
نماینده تربت حیدریه در مجلس نیز در نطق میان دستور با تاکید بر اینکه مراقب باشیم مجلس آینده به محل تقابل دوقطبیهای کاذب تبدیل نشود، گفت: به رهبر معظم انقلاب تعهد میدهیم مجلس آینده تمام هم و غم خود را بر بهبود معیشت مردم و حمایت از اقشار آسیب پذیر، بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید و کاهش تورم و ثبات اقتصادی خواهد گذاشت و اجازه نخواهیم داد تا مجلس آینده محل دعواهای بی حاصل سیاسی و بگو مگو های بیحاصل لیست های انتخاباتی باشد.
محسن زنگنه همچنین گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه انتخابیه اش ارائه کرد و افزود: در ۴ سال گذشته با جذب بیش از ۲۴۰۰ میلیارد تومان اعتبارات دولتی، ۹۰ درصد از پروژههای درمان و بهداشت، راه و شهرسازی، نوسازی مدارس، آموزش عالی، ورزش و جوانان، میراث فرهنگی، آب شهری و روستایی، برق و انرژی، گاز و دهها پروژه شهری به اتمام رسیده است.
وی در ادامه مجلس یازدهم را یکی از پر افتخارترین مجالس جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: این مجلس توانست با قانون اصلاح ساختار بودجه و مواد قوانین بودجه سالانه، صدها هزار میلیارد منابع حوزه نفت و گاز را شفاف کرده و آن را سر سفره مردم قرار دهد. همچنین با الزام حساب واحد خزانه بیش از ۲۵۰ هزار حساب سازمان ها و شرکتهای دولتی را در بانکهای تجاری مسدود کرد تا بیش از ۲۰۰ همت منابع را در اختیار دولت قرار دهد و از دست درازی دولت طی سالهای گذشته به بانک مرکزی جلوگیری کند. قانون حمایت از افشاگران فساد، قانون جهش تولید مسکن، قانون جهش تولید دانش بیان، قانون اصلاح نظام مالیاتی کشور و قانون اعتبار زدایی از اسناد غیررسمی، قانون نظام بانک مرکزی، قانون تسهیل صدور مجوزها، قانون رتبه بندی معلمین و متناسب سازی حقوق بازنشستگان از دیگر اقدامات مجلس یازدهم است.
نظارت دولت بر بازار بیشتر شود
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی نیز در نطق میان دستور، خواستار افزایش نظارت دولت بر بازار به ویژه در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان شد و گفت: نظارت دولت باید بر بازار کالای اساسی مردم بیشتر شود. همچنین در نزدیکی ماه مبارک رمضان باید دولت نسبت به کنترل بازار یک توجه ویژهای داشته باشد و گرانی نباید برای مردم آسیب رسان باشد.
سلمان اسحاقی بر لزوم احیای قنوات در روستاها تاکید کرد و افزود: دولت برای احیای قنوات ظرفیتی را تعیین کند تا بحث خودیاری که تبدیل به یک شرط برای روستاییان شده و مانع اقتصادی است، از میان برداشته شود.
حل مشکلات اقتصادی در اولویت حکمرانی و مجلس دوازدهم باشد
شمس الدین حسینی نماینده تنکابن در مجلس نیز در نطق میان دستور گفت: با توجه به تورم و بیکاری و نرخ ناچیز رشد اقتصادی باید حل مشکلات اقتصادی کماکان در اولویت حکمرانی و مجلس دوازدهم باشد لذا اهتمام و نظارت بر اجرای درست قوانین همچون قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، جهش تولید مسکن، جهش تولید دانش بنیان و قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها برای حل مشکلات ضروری است.
مجلس دوازدهم مجلس تحولخواه خواهد بود
سیداحسان قاضیزاده هاشمی نیز در نطق میان دستور، مجلس دوازدهم را تحول خواه دانست و گفت: پیگیری پس گرفتن اموال بیتالمال از دست کسانی که به نام مسئولیت، مال و ثروت عموم مردم را برای منافع خود به کار گرفتهاند وظیفه اولیه مجلس تحول خواه و همه مسئولان کشور است.
نماینده سرخس و فریمان در ادامه به حل مشکل کم آبی و خشکسالی در کشور تاکید کرد و افزود: توجه به مشکلات کم آبی، بیآبی و نابسامانی در مدیریت منابع آب کشور حذف قوانین مکرر، متورم، قوانین تکراری و بیاثر، تحول در ساختار بودجهبندی کشور، تحول و اصلاح ناترازیها به ویژه در حوزه انرژی از دیگر اموری است که باید از دغدغههای اصلی مجلس آینده باشد.
در ادامه جلسه علنی امروز، نمایندگان به بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی پرداختند و در نهایت با تصمیم رئیس مجلس موضوع تغییر ساعت کار معلمان مدارس غیرانتفاعی برای بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش ارجاع شد.
نمایندگان همچنین ضمن موافقت با کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کاهش ساعت کاری ادارات موافقت کردند. در این لایحه آمده است که «ساعات کار کارمندان دستگاههای اجرایی ۴۰ ساعت در هفته است و تلفیق و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیأت وزیران تعیین میگردد.»
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
در ادامه صحن علنی مجلس، تعدادی از نمایندگان درخصوص مسائل و دغدغه های مردم تذکراتی دادند.
حقوق و دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ بر اساس قانون تعیین شود
صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم تعیین قانونی حقوق و دستمزد کارگران برای سال آینده تاکید کرد و گفت: در آستانه تعیین حقوق و دستمزد کارگران برای سال آینده هستیم بنابراین از مسئولان و وزارت کار تفاصا دارم که این کار را بر اساس قانون انجام دهند.
دولت برای بهبود وضعیت معیشتی مردم تدبیر کند
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری از وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم انتقاد کرد و گفت: تدابیری برای بهبود وضعیت معیشت مردم اندیشیده شود.
محمد رشیدی از حضور مردم در انتخابات قدردانی کرد و افزود: با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان و عید نوروز باید برنامه ای برای معیشت مردم ارائه شود.
برای کاهش مشکلات معیشتی اقدامات اساسی صورت گیرد
غلامحسین رضوانی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری خواستار انجام اقدامات اساسی برای کاهش مشکلات معیشتی مردم شد و گفت: ضروری است برای کاهش مشکلات معیشتی مردم به ویژه گرانی ارزاق اساسی در آستانه ماه مبارک رمضان اقدامات اساسی صورت گیرد و آقای رئیس جمهور شخصاً ورود کند.
بانک مرکزی در تخصیص ارز مسافرتی تجدید نظر کند/ در اختصاص ارز مسافرتی تجدیدنظر شود
محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر و علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی نیز درخصوص اختصاص ارز مسافرتی تذکر دادند و گفتند: بانک مرکزی در تخصیص ارز مسافرتی تجدید نظر کند.
اقدامات رئیس جمهور آشتی دولت و ملت را رقم زد
حسین جلالی نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه اقدامات رئیس جمهور آشتی دولت و ملت را رقم زد، گفت: رئیس جمهور با ۵۵ سفر استانی، حل تنش آبی استان خوزستان، سنندج، بوشهر، کرمان و اصفهان، حل ناترازی انرژی، افزایش ۳۷ درصدی حقوق معلمان، افزایش ۱۲ درصدی حقوق سربازان، توقف قیمت نجومی خودرو و مسکن، افزایش حقوق کارگران، افزایش ۱۰ برابری یارانه ها پس از ۲۰ سال، افزایش ۱۶ هزار تخت بیمارستان و پوشش ۱۷ میلیون بیمه رایگان را محقق کرد و پیشرفت شبکه ملی اینترنت از ۲۳ به ۷۰ درصد رساند.
انتقادات نیکبین از وزارت آموزش و پرورش
جواد نیک بین نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از وزارت آموزش و پرورش گفت: با وجود قول وزیر وزیر آموزش و پرورش برای پرداخت حقوق معلمان خدمات خدمتی و قرارداد معین در بهمن ماه دادند اما تاکنون حتی یک ریال به این افراد پرداخت نشده و اکنون در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان آنها با مشکلات بسیاری روبرو هستند.
انتقاد نماینده ارومیه از تعیین شرط برای صادرات سیب
سید سلمان نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز از تعیین شرط پرداخت عوارض ۳۵ درصدی برای صادرات سیب انتقاد کرد و گفت: حدود ۵۰۰تن سیب در سردخانه ها مانده است که باید تعیین تکلیف شوند.
پروژههای نیمه تمام و ناتمام تکمیل شود
حسن محمدیاری نماینده طوالش در مجلس شورای اسلامی و جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز درخصوص تکمیل پروژه های نیمه تمام دولتی تذکر دادند.
نظر شما