استقبال مسلمانان انگلیس از ماه رمضان با قلبی آکنده از نگرانی درباره وضعیت غزه

ماه رمضان در انگلیس در حالی آغاز شد که مسلمانان با قلبی سرشار از نگرانی نسبت به وضعیت مردم غزه به استقبال ماه رمضان رفتند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: روزنامه «گاردین» گزارشی از نیها گوهیل، خبرنگار امور اجتماعی خود منتشر کرد و در آن نوشت: هزاران نمازگزار در انگلیس به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان نماز عصر خود را مسجد شرق لندن اقامه کردند.

صوفیا علام، رئیس انجمن مسلمانان بریتانیا و مدیر برنامه های این مسجد گفت: تجربه روزه و عبادت مشترک، احساس وحدت و هدف مشترک را در جامعه مسلمانان بریتانیا تقویت می‌کند، اما برخی از مسلمانان بریتانیایی در بحبوحه بمباران مداوم غزه و افزایش اسلام‌هراسی در بریتانیا، با قلبی سنگین از ماه رمضان استقبال کردند.

وی گفت:  ماه رمضان، معمولاً زمانی برای تأمل معنوی، حضور در اجتماعات معنوی و سرشار از شادی است، اما درگیری غزه بر ذهن ما سنگینی می‌کند. بسیاری از نمازگزاران نگرانی و اندوه عمیق خود را از جان باختن و رنج فلسطینیان ابراز کردند.

با وجود درخواست‌ها برای آتش‌بس فوری، نگرانی‌ها در مورد حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به رفح - آخرین مکان نسبتا امن برای فلسطینی‌های آواره - همچنان وجود دارد. امیدها برای دستیابی به تبادل گروگان‌ها تا آغاز ماه رمضان به سرعت از بین رفت و مهلت غیر رسمی به سرعت به پایان یافت.

یک پناهجوی فلسطینی ساکن یورکشایر، که خواست نامش فاش نشود، گفت که جشن رمضان امسال بسیار دشوار خواهد بود، زیرا ما متوجه رنج خانواده‌های فلسطینی هستیم و زندگی آنان در معرض تهدید است.

ماه رمضان این زمان را بسیار سخت می کند. مثلاً هنگام غذا خوردن احساس گناه می‌کنیم و هنگام غذا خوردن احساس خوشبختی نمی کنیم، زیرا می‌دانیم که خانواده‌های غزه غذا ندارند.

قمران حسین، مدیر اجرایی مرکز میراث اسلامی بریتانیا در منچستر، گفت: رنج غزه در  همچنان در ذهن مردم جامعه است و آن را فراموش نمی‌کنند.

وی گفت: آنچه در سال‌های اخیر تغییر کرده است، شبکه‌های اجتماعی و نحوه مواجهه ما با درگیری‌ها است. همه این تصاویر واضح تکان دهنده را از مثله شدن و کشته شدن کودکان، گرسنگی کودکان و دیگران احساس غم دریافت می کنند و  این تقریباً هر روز اتفاق می افتد.

وی افزود: جامعه مسلمان این درد را احساس می‌کنند و آن را بسیار سخت می‌بینند. غزه در بسیاری از گفتگوها و همچنین در فرآیند تصمیم گیری ما نقش دارد - مردم برخی از سازمان‌ها را تحریم کرده‌اند.

حسین گفت: به کارکنان امنیتی این مرکز نیز دستور داده شده استکه امسال به دلیل افزایش حوادث اسلام هراسی در بریتانیا «هوشیارتر» باشند.

آمارهای منتشر شده توسط Tell Mama، یک سازمان متخصص در مستندسازی جنایات ناشی از نفرت علیه مسلمانان، نشان داده است که حوادث اسلام هراسی در طول چهار ماه پس از حمله  ۷ اکتبر در سال گذشته، بیش از سه برابر شده است. زنان مسلمان در دو سوم از حوادث ثبت شده هدف قرار گرفتند.

حسین گفت: ما تعدادی کنترل و اقدامات احتیاطی را برای اطمینان از ایمن‌تر بودن خود اعمال کرده‌ایم. ما انتظاری نداریم، اما فکر می‌کنم با توجه به آنچه اکنون می‌بینیم، منطقی است که کمی هوشیارتر باشیم.

حسین ماه رمضان را «یکی از سخاوتمندانه ترین ایام سال برای مسلمانان» توصیف کرد و گفت: مرکز منچستر و مسجد شرق لندن کمک‌های مالی را برای کمک های امدادی در غزه جمع آوری خواهد کرد.

شازیا، یک شهروند که ماه رمضان را در بیرمنگام می‌گذراند، گفت: برای کمک‌های امدادی در غزه کمک مالی خواهد کرد. دعای امسال من کاملاً متفاوت خواهد بود و برای مردم در غزه دعا خواهم کرد. رمضان امسال بسیار متفاوت خواهد بود. احساس می‌کنم وقتی روزه‌مان را افطار کنیم، دعای ویژه‌ای برای مردم غزه خواهیم داشت.

ابتسام بیلولا، یکی از معتمدین شبکه زنان مسلمان، گفت: ماه رمضان یک زمان ویژهبرای جامعه است و او مشتاقانه منتظر ماه مبارک بوده است.

وی گفت: این زمان برای تأمل و معنویت و برای با هم بودن. زمان مثبتی است. رمضان زمانی است که مسلمانان اغلب مشتاقانه منتظر برقراری ارتباط با دیگران هستند.

کد خبر 1754468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha