مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

مسجد امام خمینی (ره) یکی از مساجد برقرار جنوب کرمان است که از فضای آن برای تحصیل دانش آموزان استفاده شده است.

 خبرگزاری شبستان - جنوب کرمان، مهدیه شعبانی؛ جازموریان یکی از ۸ شهرستان جنوب کرمان می باشد که مرکز آن شهر زهکلوت است، این شهرستان ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۱ از شهرستان رودبار جنوب جدا و مستقل شد.

مسجد امام خمینی (ره) اولین مسجد در شهرستان جازموریان است که سال ۵۸ بنا شده، این مسجد شامل یک اتاق ۱۰ در ۱۲ متر مربع است که در زمینی به مساحت ۹۰ متر مربع قرار دارد.

دیوارهای این مسجد حکایت از این دارد که روزگاری نه چندان دور مسجد امام خمینی (ره) محور تبلیغ بوده چه آن روزگاری که اهالی این مسجد مخالفت خود را با ظلم و ستم خان و خوانین با نوشتن شعار مرگ بر خان روی دیوار مسجد علنی اعلام کرده اند و چه آن زمانی که با نوشتن شعار «من به رجایی رای می دهم» روی دیوار بلوکی مسجد، نشان دادند که همواره پشتیبان انقلاب و نظام بوده و در صحنه های دفاع از انقلاب مشارکت می کنند.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

مسجد امام خمینی (ره) در نهضت بازگشت به مسجد یکی از مساجد برقرار شهرستان جازموریان در جنوب کرمان است که توانسته نوجوانان و جوانان را جذب کند.

حجت الاسلام فقیر شاهی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: زمین مسجد که ۱۱۰ متر مربع است روزگاری متعلق به جهاد سازندگی بوده و مدت ها این مسجد پایگاهی برای فعالیت جهادگران بوده است.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

این طلبه جوان دهه هفتادی می گوید؛ از آنجایی که در آن زمان مسجد امام خمینی (ره) تنها مسجد شهر زهکلوت بوده است بنابراین پاتوق اهالی روستاهای اطراف بوده که مردم برای انجام امور عبادی به این مسجد می آمدند.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

او می افزاید؛ از همان ابتدای ساخت بنای مسجد، شهید بسیجی رمضان قنبری خادم، موذن و قاری مسجد امام خمینی (ره) بوده که در دهه ۷۰ توسط اشرار به شهادت می رسد.

به گفته حجت الاسلام فقیر شاهی؛ سال ۱۳۶۳ آقای فردی سفیر ایران در هندوستان برای شرکت در اردوی جهادی به شهر زهکلوت می آید و کتاب سفرنامه زهکلوت و آن حوالی را می نگارد و در این کتاب به مسجد امام خمینی (ره) و فعالیت های آن می پردازد.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

این طلبه جوان می گوید؛ مسجد امام خمینی (ره) تا سال ۱۳۸۰ فعال و پویا بوده است که پس از ریزش سقف فعالیت های مسجد متوقف می شود.

او می افزاید؛ از آنجایی که سقف مسجد از کاه و گِل بوده و استحکام نداشته ریزش می کند و با توجه به اینکه اهالی محله مسجد از اقشار ضعیف جامعه بودند بنابراین به دلیل عدم توان مالی سقف مسجد بازسازی نمی شود تا این که در سال ۹۹، طلبه ای از قم با همکاری مردم سقف مسجد را بازسازی و مرمت می کند.

به گفته حجت الاسلام فقیر شاهی؛ از سال ۹۹ به عنوان امام جماعت در این مسجد مستقر شدم و بلافاصله فضای داخلی مسجد را به کمک جوانان محله مسجد گچکاری و رنگ آمیزی کردم.

این طلبه جوان می گوید؛ ۹۰ درصد جامعه هدف مسجد امام خمینی (ره) نوجوانان و جوانان هستند و ما توانستیم با اجرای برنامه های متنوع زمینه حضور آنها را در مسجد فراهم کنیم.

او می افزاید؛ طرحی که در مسجد امام خمینی (ره) را دنبال کردیم این است که از فضای مسجد برای تحصیل دانش آموزان استفاده کردیم و این طور شده که اکنون مسجد به مدرسه تبدیل شده است.

به گفته حجت الاسلام فقیر شاهی؛ تعداد ۱۲ دانش آموز پایه هفتم و متوسطه دوره اول در مسجد امام خمینی (ره) در حال تحصیل هستند و برای امر تحصیل این دانش آموزان ۴ معلم با ما همکاری دارند.

این طلبه جوان می گوید؛ در کنار تحصیل علم دانش آموزان در مسجد با آموزه های دینی بیشتر آشنا می شوند.

او می افزاید؛ یکی از راه های جذب نوجوانان و جوانان به مسجد این بوده که ما در مسجد فیلم های سینمایی  را برای نوجوانان و جوانان اکران می کنیم.

به گفته حجت الاسلام فقیر شاهی؛ یک هیئت با حضور ۱۰۰ نفر از نوجوانان و جوانان تشکیل دادیم که هر هفته در این هیئت هم مباحث قرآنی و هم معرفتی و تربیتی را دنبال می کنیم.

این طلبه جوان می گوید؛ یکی از مباحث دیگری که در نهضت بازگشت به مسجد و احیای مسجد تراز اسلامی دنبال می کنیم انجام فعالیت های اجتماعی است که در این راستا کاهش آسیب های اجتماعی را اولویت قرار دادیم.

او می افزاید؛ یکی از آسیب های اجتماعی احصا شده اعتیاد است که به همین منظور سعی کردیم با کمک بهزیستی زمینه ترک اعتیاد معتادین را فراهم کنیم یکی از این اقدامات برگزاری کلاس های ترک اعتیاد است که هر شب در مسجد امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به گفته حجت الاسلام فقیر شاهی؛ یکی دیگر از فعالیت های اجتماعی، ارائه مشاوره به خانواده های آسیب دیده مخصوصا خانواده های افراد معتاد است که توسط کارشناسان انجام می شود تا بتوانیم به آرامش این خانواده ها کمک کنیم.

این طلبه جوان می گوید؛ خانم مرادی عضو هیئت امنای مسجد است که توانسته با راه اندازی خیریه و جلب کمک های خیرین نیازمندان محله مسجد را شناسایی کرده و آنها را تحت حمایت قرار دهد.

او می افزاید؛ با کمک این خیریه به دختران دم بخت که جهیزیه ندارند برای شروع زندگی مشترک جهیزیه اهدا می شود و همچنین توانسته با ایجاد اشتغال های خُرد برای خانواده های بی بضاعت زمینه توانمندسازی، خودکفایی و امرار معاش آنها را فراهم کند.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

تربیت ۲ هزار نفر قرآن آموز خروجی دوره های آموزشی قرآن کریم

به گفته پری مرادی؛ از سال ۸۵ فعالیت های قرآنی با برگزاری دوره های آموزش روخوانی و روانخوانی در مسجد امام خمینی (ره) آغاز شد.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

مدیر کانون فرهنگی هنری امام خمینی (ره)  جازموریان می گوید؛ این دوره های آموزشی در ابتدا فقط برای گروه سنی بزرگسالان برگزار می شد اما کم کم به دلیل درخواست های زیاد دوره های آموزش قرآن کریم همراه با حفظ جزء ۳۰ را هم برای گروه های سنی کودکان زیر ۱۵ سال شروع کردیم.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

او می افزاید؛ در حال حاضر ۳۰۰ نفر متربی از گروه های سنی مختلف در حال آموزش قرآن کریم هستند.

مشق زندگی در اولین مسجد جازموریان

به گفته مرادی؛ با توجه به استقبال خوب مردم فعالیت های قرآنی را توسعه دادیم و علاوه بر مرکز شهر جازموریان در دور افتاده ترین روستاهای جازموریان هم دوره های قرآن کریم را برگزار می کنیم.

این مربی قرآن کریم می گوید؛ از سال ۸۵ تاکنون ۲ هزار نفر از شهر و روستا در دوره های آموزش قرآن کریم شرکت کرده اند که از این تعداد ۹۰ نفر موفق به کسب گواهی مربیگری قرآن کریم شده اند که در امر آموزش قرآن کریم با ما همکاری دارند.

وی بیان کرد: انس با قرآن کریم بر رفتار و منش نوجوانان و جوانان متربی تاثیر گذاشته است به طوری که تعدادی از نوجوانانی که ترک تحصیل کرده بودند با شرکت در این دوره ها به امر تحصیل بازگشتند.

به گفته مرادی؛ حضور نوجوانان در دوره های آموزشی باعث شد تا آنها عضو هیئت عزاداری شوند و در ماه های محرم و صفر نوحه خوانی کنند.

کد خبر 1754480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha