به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام علی امیدوار، استاد اخلاق حوزه و دانشگاه تبریز، روز گذشته (1 مهر) در مراسم اختتامیه فعالیت های قرآنی کانون نور العتره و القرآن آذربایجان شرقی، گفت: آیین اسلام بهتر از هر آیین دیگری سعادت زندگی بشر را تأمین و تضمین کرده و در قرآن مجید اصول عقاید دینی، فضائل اخلاقی، کلیات قوانین عملی بیان شده است.
استاد اخلاق حوزه و دانشگاه تبریز افزود: قرآن، دعوت بر پایه فطرت را اساس کار خود دانسته و تعالیم خود را با فطرت پاک انسانی دمساز میداند و معتقد است که انسانها همگی، دارای سرشتی پاک هستند و توانایی پذیرش و تشخیص حقیقت را دارند.
وی ادامه داد: قرآن از انسانها میخواهد که به فطرت پاک و سالم خود بازگردند و با تکیه بر آن، راه و آیینی را برگزینند که به سرشتشان نزدیکتر باشد و با آن همخوانی داشته و در نهایت، مایه سعادت و سربلندی آنها در دنیا و آخرت شود.
امیدوار افزود: قرآن، پیوسته مردم را به پیروی از خرد رهنمون میسازد و به اندیشیدن ترغیب میکند و در تشخیص حق از باطل و شناخت راه درست از راه های انحرافی در زندگی انسانها، عقل آنها را مبنای کارشان قرار میدهد.
استاد اخلاق حوزه و دانشگاه تبریز تاکید کرد: قرآن از بشر میخواهد تا با پیروی از عقل و کسب علم و دانش، راه درست را برای زندگی بهتر برگزینند.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که خداوند در قرآن، در آیات فراوانی مثال میزند که بسیاری از پندهای قرآن را تنها دانایان درک میکنند.
امیدوار، نهجالبلاغه را قرآن ناطق عنوان کرد و گفت: نهجالبلاغه میراث عترتی است که از امیرالمومنین(ع) برای ما شیعیان به ارث رسیده و این حقیقت را نشان میدهد که شناخت امام معصوم منوط به شناخت رسالت است و شناخت رسالت نیز به شناخت خداوند متعال منتهی میشود.
وی با تاکید بر اهمیت تدبر و تعقل در قرآن، گفت: باید با ایجاد زمینه نوآوری، آموزش و تعمق در آیات الهی، توسعه متمدن اسلامی را در سایه عمل به تعالیم قرآنی شاهد باشیم.
استاد اخلاق حوزه و دانشگاه تبریز گفت: بسیاری از مشکلات پیش روی زندگی و رنجهای روحی بشر ریشه در غفلت و دوری از عمل به آیات الهی دارد.
پایان پیام/
نظر شما