حجت الاسلام محمدرضا هادی، امام جماعت مسجد قمر بنی هاشم(ع) و مسئول کانون فرهنگی هنری طلیعه راز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به اینکه کانون فرهنگی هنری «طلیعه راز» یکی از فعالترین و پویاترین کانونهای اصفهان است، اظهار کرد: این کانون از سال ۱۳۹۷ تاسیس و در سال ۱۴۰۱ ثبت شده است و در این مدت فعالیتهای شاخص، تاثیرگذار و گستردهای را داشته است.
وی با بیان اینکه این مسجد در محله قائمیه، دستگرد خیار واقع شده است، گفت: کانون فرهنگی هنری طلیعه راز فعالیتهای پژوهشی، تبیینی، اجرایی، هنری و رسانهای متعددی را اجرا کرده است و بیش از ۳۰ نفر عضو ثابت و تعداد زیادی اعضای غیرثابت دارد.
مسئول کانون فرهنگی هنری طلیعه راز در ادامه به سوالات خبرنگار شبستان پاسخ گفت که در ادامه می آید:
محور اصلی فعالیت کانون فرهنگی هنری طلیعه راز چیست؟
این روزها بحث زن و خانواده تبدیل به مسائلی حیاتی در سطح جامعه شدهاست. مجموعه پژوهشی تبیینی طلیعه راز چندین سال است که در همین راستا، با محوریت زن و خانواده و با رویکردی جدید، فعالیتهایی بنیادی و کاربردی دارد که برای جامعهی امروز بسیار قابل توجه و تأمل است.
چرا میگویید این مجموعه برای جهان و جامعه امروز بسیار قابل توجه است؟
این مجموعه که کاملاً دخترانه است، با بررسی و حل مشکلات زنان توسط نخبگان علوم مختلف در حال تکمیل پژوهشها و اجرایی کردن آنها است. مباحثی مانند جهاد زن، عقل زن، زن در متون دینی، زن و صنعت، زن و رسانه، زن و سرمایه داری، فمینیسم و... در حال بررسی است. طلیعه راز قصد دارد پس از تکمیل پژوهشها با فعالان زن در تمام جهان مرتبط شود و حتی منتقدین را به بحث دعوت کند.
فعالیتهای فعلی این مجموعه در چه محورهایی دنبال می شود؟
فعالیتهای این مجموعه در اصفهان، از مباحثههای علمی و کارگاههای تخصصی و مطالعات جمعی تا سبک هایی جدید از هیئت و اعتکاف و ضیافت افطاری گسترده است و همچنان در حال عضو گیری از افراد دغدغهمند و با مهارت جامعه است.
پایگاه این مجموعه کجاست؟
این مجموعه کار خود را از یک مسجد آغاز کرد و پایگاه فعلی این مجموعه در فرهنگسرای شهدای دستگرد واقع در شهر اصفهان است.
آیا تمامی این گروه متشکل از زنان است؟
مدیریت، پژوهش و اجرای این مجموعه کاملاً توسط زنان و در محیطی برساخته از تفکر زنانه شکل گرفته است.
مزیت و تفاوت این مجموعه در چیست؟
این روزها با وجود طرح مباحث فمینیستی و شعار «زن زندگی آزادی» و تفکرات افراط گونه و تفریطی دیگر (که باید گفت این مسائل جزو سطحی ترین مشکلات است و بنای مسائل زن، از پایه دچار مشکل است)، نیاز به پر کردن خللهای عمیق احساس می شود. این خللها با داشتن نگرشی سطحی هرگز قابل حل نیستند و ما به طرح مباحث ریشهای و محکم برای تغییر وضع موجود نیاز داریم.
مباحثی که فعالین فرهنگی هیچگاه به آنها توجه نکردهاند و نخبگان جامعه هرگز با نگرشی جامع، چندجانبه و با دید نظریهپردازی به آنها نپرداختهاند.
این مجموعه معتقد است که تفکر عمیق و غیر سطحی، حقیقت جایگاه زن امروز و رسالت او را فاش خواهد کرد.
فرهنگ، هوای جامعه است و مشکلات فرهنگی امروز ما، جز با پژوهش عمیق که از اصلی ترین بخش های طلیعه راز است، قابل حل نیستند.
آیا طلیعه راز تنها یک مجموعهی پژوهشی است؟
نکته ویژه اینجاست که این مجموعه به پژوهش عمیق نیز کفایت نمیکند و درصدد عملی کردن این پژوهشها در بطن جامعه است که بی شک این کار به وسیله گفتمانسازی قابل اجراست.
این پژوهشها در همایشها و کارگاههای حضوری، در دانشگاهها و مراکز فرهنگی ارائه خواهند شد و علاوه بر این توسط نخبگان هنری در قالب رمان، داستان، فیلم، انیمیشن، مستند و... به سراسر ایران مخابره خواهندشد و پس از آن رفته رفته کل جهان را دربرخواهد گرفت. طلیعه راز با نگاهی غیرسطحی به وضعیت موجود، به دنبال یک اثرگذاری عمیق و عملی است و این یعنی این گروه نه تنها یک مجموعهی پژوهشی، بلکه یک مجموعهی تبیینی نیز هست.
علت نامگذاری مجموعه پژوهشی تبیینی «طلیعه راز» چیست؟
زن، قلب خانواده است و راه اصلی نجات خانواده، قرار دادن زن در جایگاه اصیل خود است. جامعه متشکل از خانوادهها است. اگر زن در جایگاه حقیقی خود به آرامش برسد، شاهد طلوع رازی خواهیم بود که بالأخره جامعه را نجات خواهد داد. این راز همان زن است.
نظر شما