دوران ۲۵ ساله خانه‌نشینی امیرمؤمنان باید مورد تحلیل بیشتری قرار بگیرد

حجت‌الاسلام مسجدی با بیان اینکه بخش‌هایی از زندگی امام علی علیه‌السلام مورد توجه خطبا و نویسندگان قرار گرفته؛ افزود: اما بخش دیگری از جمله ۲۵ سال خانه‌نشینی حضرت مورد تحلیل و بررسی کافی قرار نگرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر عبدالکریم مسجدی به مناسبت سالروز شهادت امام علی علیه‌السلام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان با اشاره به اینکه آن حضرت برجسته ترین شخصیت اسلامی پس از رسول اکرم هستند؛ افزود: زندگی ایشان از ابتدا تا انتها پر از شجاعت و علم و عبادت و خدمت رسانی به جامعه و مواردی از این دست است.
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث قم افزود: از آغاز اسلام حضرت در کنار پیامبر اکرم بودند و در واقع اسلام با شمشیر علی علیه‌السلام و پول خدیجه زنده ماند و گسترش یافت.
وی با اشاره به اینکه امام علی علیه‌السلام در زمان حیات پیامبر در همه جنگ ها حضور فعال داشتند؛ خاطرنشان کرد: رسول اکرم ضربه شمشیر علی علیه‌السلام به عمربن عبدود در جنگ خندق را معادل عبادت جن و انس دانستند.
مدیر مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه علمیه قم خدمت رسانی به فقرا و نیازمندان را ویژگی برجسته امام علی علیه‌السلام دانست که مورد ستایش آیات الهی از جمله آیه ۸ سوره انسان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه نویسندگان و خطبا به این بخش‌های از زندگی حضرت پرداختند اما بخشی دیگری مورد توجه لازم قرار نمی‌گیرد، افزود: سال‌های ۱۱ تا ۲۶ هجری مورد تحلیل و بررسی لازم و کافی قرار نگرفته است؛ دوران ۲۵ ساله‌ای که حضرت بعد رحلت پیامبر کلاً خانه‌نشین شدند.
وی با بیان اینکه در این دوران با وجود آنکه خلافت از امام علی علیه‌السلام سلب و حضرت زهرا سلام‌الله علیها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند اما امیرالمؤمنین سکوت کردند و عکس العمل چندانی نشان ندادند؛ بیان کرد: مگر مخالفین از ایشان قوی‌تر بودند که حضرت ازحق خود دفاع نکردند؟
حجت‌الاسلام مسجدی در این رابطه به حجیت فعل و تقریر معصوم اشاره و تصریح کرد: سکوت گاهی تشویق ظالم و اهل بدعت است به همین جهت باید حرف زد پس چرا حضرت این کار را نکرد؟
وی در همین رابطه به ماجرای غیبت حضرت موسی در هنگام رفتن به میقات و جانشینی هارون اشاره و تصریح کرد: عدم حضور موسی باعث شده مردم گوساله‌پرست شوند و موسی نبی که از هارون عصبانی شده بود یقه او را گرفت که چرا چنین اتفاقی افتاده است؟
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث عملکرد هارون در غیاب موسی  را حاکی از جایگاه وحدت امت دانست که وقتی برخی حتی از توحید برگشتند اما برای اینکه بقیه امت را نگه داشته و در مسیر بمانند باید از آنان که منحرف شدند، صرفنظر کرد.
وی با افزودن این مطلب که اهمیت موضوع به حدی است که اگر حتی عده‌ای مشرک شدند باز هم  باید از آن تعداد صرفنظر کرد زیرا ممکن است بعداً کل امت به گمراهی کشیده شود؛ مسئله سکوت امیرمؤمنان علی علیه‌السلام در دوران ۲۵ ساله خانه نشینی را از همین سنخ و قصه موسی را برای عبرت گیری دانست.
حجت‌الاسلام مسجدی تصریح کرد: حضرت فقط برای آنکه وحدت امت اسلامی حفظ شود و به تفرقه کشیده نشود؛ حق خود را مطالبه نکردند.
مدیر مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه علمیه قم مهمترین نیاز جامعه اسلامی امروز را که رهبری بارها بر آن تاکید کردند را وحدت دانست و گفت: متاسفانه برخی از افراد در فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره ای مطالبی مطرح می‌کنند که اگر حتی بخشی از آن هم حق باشد اما منجر به تفرقه و لطمه به وحدت امت اسلامی می‌شود که نباید به آن پرداخت.
وی تاکید کرد: باید از امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام الگو بگیریم و در رفتار و گفتار در پی وحدت امت اسلامی باشیم تا با این وحدت در آینده نزدیک در برابر دشمنان اسلام پیروز بشویم.

کد خبر 1756860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha