مخالفت با یک فوریت و دو فوریت طرح تسریع در روندبازسازی مناطق زلزله زده

نمایندگان مجلس با یک فوریت و دو فوریت طرح تسریع در روند بازسازی مناطق زلزله و مدیریت بحران فاجعه ملی در آذربایجان شرقی مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 2 مهر به یک فوریت و دو فوریت طرح تسریع در روند بازسازی مناطق زلزله زده و مدیریت بحران فاجعه ملی در آذربایجان شرقی مخالفت کردند.

نمایندگان مجلس با 99 رای مخالف، 74 رای مخالف و 26 رای ممتنع از مجموع 240 رای در ابتدا با دو فوریت این طرح و سپس با 110 رای موافق، 55 رای مخالف و 27 رای ممتنع از مجموع 237 رای با دو فوریت این طرح نیز مخالفت کردند.

سیدمهدی هاشمی عضو کمیسیون عمران به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: آذربایجان شرقی همواره در خط مقدم دفاع از کشور بوده است و در حال حاضر که مردمانش نیاز به کمک دارند ما باید به آنها کمک کنیم.

وی اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی کاهش آلام مردم در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی حضور پیشوا و رهبر معظم انقلاب در روزهای اول حادثه در این مناطق بود و در حال حاضر زلزله و حوادث و بلایای طبیعی نه تنها در کشور بلکه برای مسئولان در مدیریت بحران نیز موزون نیست و چه در پیشگیری و چه در مقابله و چه برای پاکسازی اقدامات موزونی را شاهد نیستیم.

هاشمی تصریح کرد: 80 درصد از سکونت های ایران در مناطق آسیب دیده قرار دارد.

وی ادامه داد: مجلس بعد از گذشت تحمل 41 روز از این مصیبت ضمن ابراز نگرانی خود از پیشرفت کار باید اعلام کند که متاسفانه نه وزارت کشور و نه ستاد مدیریت بحران و نه وزارت جهاد کشاورزی پای کار نبوده و تکلیف واحدهای صنفی و خدماتی همچنان روشن نیست.

وی با بیان اینکه این طرح اهتمام ویژه مجلس و دولت برای حل بحران در این منطقه را نشان می دهد گفت: این طرح ضمن استفاده از تجربیات زلزله های گذشته فضای روانی موجود را نیز مدیریت می کند و افزایش مشارکت را برای بازسازی این مناطق در پی دارد.

هاشمی تاکید کرد: این طرح ظرفیت سایر بخش ها و تا حدودی انتظارات مردم آذربایجان را برآورده می کند و به تسریع بازسازی در این مناطق کمک می کند.

حجت الاسلام سیدمحمدعلی بزرگواری نماینده کهگیلویه و بمبئی به عنوان یکی از مخالفین این طرح گفت: همه جای ایران سرای من است ما باید قانون را جامعه ببینیم زیرا در حال حاضر برای همه جای ایران خطر زلزله وجود دارد و لذا همین موضوع جامعیت قانون را دوچندان می کند.

وی با تاکید بر اینکه باید در حکومت اسلامی براساس عدالت حرکت کنیم گفت: ما باید قانون را برای همه ببینیم و برای همه ملت ایران آن را مصوب کنیم شاید در آینده نقاط دیگر ایران نیز زلزله بیاید.

وی ادامه داد: ما که نمی گوییم این قانون تصویب نشود بلکه می گوییم برای همه باشد زیرا عدالت نظام و حکومت اسلامی به ما اجازه نمی دهد که قانون را فقط برای یک شهر و یا یک نقطه خاص ببینیم تصویب کنیم.

حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان و رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در موافقت با این طرح با اشاره به سفر خود به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی گفت: متاسفانه در این منطقه به علت وجود سرمای شدید مردم نگرانی های بسیاری را از بابت مسکن دارند که گرچه دولت تلاشهای زیادی را کرده است اما اشکالات و مشکلات فراوانی در این زمینه وجود دارد.

وی اظهار کرد: متاسفانه خیرین وارد این منطقه شده اند و مسائلی همچون توالت بهداشتی و دوش حل شده است اما همچنان در این زمینه ها مشکل جدی وجود دارد یعنی بعضی جاها خیرین دوش آورده اند ولی اب نیست.

شهریاری با اشاره به نگهداری احشام در کنار چادرها و انسانها در این مناطق گفت: در حال حاضر خطر انتقال بیماری های بین انسان و دام افزایش یافته است و حتی خطر انتقال آنفولانزای مرغی وجود دارد.

وی با بیان اینکه خدمات بهداشت و درمانی در این مناطق باید به صورت رایگان باشد گفت: متاسفانه ستاد مدیریت بحران کشور تاکنون کمک جدی به بهداشت و درمان در این مناطق انجام نداده است.

نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: علی رغم اینکه دولت قول داده بود که 45 روزه مسکن افراد حادثه دیده را آماده کند اما قطعاً این اتفاق نمی افتد و باید از همه نیروها برای کمک به مردم در این مناطق استفاده جدی شود.

وی بیان کرد: مردم این مناطق نگران حمله گرگهای هستند و اگر یک وقت دیگر در این مناطق بیاید قطعاً راهها بسته می شود و مشکلات امدادرسانی بدتر و جدی تر می شود.

شهریاری تاکید کرد: ما نباید بگوییم دولت به تنهایی در این مناطق مشکلات را حل کند بلکه باید دست به دست هم دهیم و با هم یکدیگر این مشکلات را حل کنیم.

قسیم عثمانی نماینده بوکان در مخالفت با این طرح گفت: ما نیز برای بازسازی این مناطق در اسرع وقت موافق هستیم.

وی ادامه داد: این با عرف قانون گذاری همکاری ندارد که قانون را برای عده ای خاص بنویسیم زیرا قانون باید جامع و مانع باشد و برای همه افراد کشور تصویب شود.

عثمانی تصریح کرد: اینکه برای منطقه ای خاص قانونی نوشته شود به نظر شما فردا چگونه به مجلس نگاه شود آیا لازم نیست طرحی جامع برای حوادث غیرمترقبه در کشور نوشته شود و ما در حال حاضر نیز از آن برای بازسازی این مناطق استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: اینکه بعد از دو ماه زلزله قانونی را تصویب کنیم قطعاً با شان قانونگذاری سازگار نیست.

نماینده بوکان تاکید کرد: این طرح یک مسکن است بیاییم جراحی کنیم که اگر حادثه ای غیرمترقبه در کشور رخ داد چکار کنیم قطعاً با نوشتن و تصویب این طرح هیچ اتفاقی در آذربایجان شرقی نمی افتد.

وی با اشاره به محتویات این طرح گفت: راههای مختلف این طرح با قانون اساسی و قوانین مجلس مخالفت دارد و با این طرح قطعاً چیزی به مردم نمی رسد.

در نهایت این طرح با یک فوریت و دو فوریتش به تصویب خانه ملتی ها نرسید.

پایان پیام/
 

کد خبر 175727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha