آزادی ۲۳ زندانی در پویش مشهد مهربان

رئیس ستاد دیه خراسان رضوی گفت: ۲۳ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد سال گذشته در جریان پویش مشهد مهربان آزاد شده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مشارکت مردمی، مهمترین سرمایه برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد است و می تواند امیدوار بود در سایه مشارکت خیران، عضو هیچ خانواده ای به علت بدهکاری و عدم تمکن مالی زندان نشین نماند. یکی از پویش های موثری که برای ازادی زندانیان و با مشارکت مردم در مشهد در حال اجراست پویش مشهد مهربان است.

 جواد غفاریان طوسی، رئیس ستاد دیه خراسان رضوی در این خصوص اظهار کرد: ۲۳ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد سال گذشته در جریان پویش مشهد مهربان آزاد شده اند که مبلغ بدهکاری این زندانیان حدود ۱۳۰ میلیارد ریال بود که حدود ۲۰ میلیارد ریال از این مبلغ مشمول بخشودگی شد، بیش از هشت میلیارد ریال در جریان اجرای پویش مشهد مهربان جمع آوری و بقیه توسط دیگر نهادها تامین شد.

وی افزود: اکنون حدود ۷۲۰ زندانی جرائم غیرعمد در خراسان رضوی محبوسند که حدود ۳۵۰ نفر از آنها واجد شرایط آزادی از زندان هستند و امیدواریم با کمک‌های مردمی، زمینه آزادی این افراد فراهم شود.

همچنین طبق اعلام اداره کل زندان‌های استان خراسان رضوی، همزمان با فرا رسیدن سال جدید و در ایام ماه برکت خدا، ۲۵ زندانی با بخشش کریمانه شاکیان پرونده و کمک های خداپسندانه خیران و ستاد دیه استان از زندان شهرستان های قوچان، سبزوار، تایباد و نیشابور آزاد شده و سال جدید به آغوش خانواده خود بازگشتند.

مشارکت ۲۲ هزار نفر در پویش مشهد مهربان

مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز در خصوص پویش مشهد مهربان اظهار کرد: با توجه به اینکه عده‌ای ناخواسته و به طور غیر عمد نظیر تصادف، بدهی یا دیه و امثال آن در زندان به سر می‌برند و خانواده‌های آنان پریشان و مستاصل هستند، به عمل خیرخواهانه مقام معظم رهبری که همه ساله مصادف با عید سعید فطر اقدام به آزادی زندانیان جرایم غیر عمد می‌کنند، تاسی کردیم.

وی افزود: با توجه به فرمایشات ایشان در دیدار دی‌ماه سال گذشته با ائمه جماعات در خصوص لزوم تشویق مردم به مشارکت در امور خیریه از جمله آزادسازی زندانیان، شایسته است مومنین و اهل خیر همکاری کرده و با پرداخت دیه و قروض افراد مستمندی که زندانی هستند، اقدام به آزادی آن‌ها کنند که در پیشگاه خداوند عملی محبوب‌تر از این‌گونه کمک‌ها به مومنین نیست.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد ادامه داد: شوراهای اجتماعی محلات همچون سال‌های گذشته در نظر دارند با استفاده بهینه از ظرفیت ماه مبارک رمضان، شب‌های قدر و ظرفیت مردم نوع‌دوست، نیکوکاران و خیرین محلی، در راستای تقویت اخلاق اجتماعی و روحیه خیرخواهانه با مشارکت تشکل‌ها و مراکز نیکوکاری محله نسبت به آزادی زندانیان محله اقدام کنند.

ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مهمترین ایده‌های شوراهای اجتماعی محلات که در ۳ سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ موجب جذب مشارکت بسیاری از شهروندان شده، پویش مردمی مشهد مهربان است، عنوان کرد: این پویش با هدف آزادسازی زندانیان نیازمند جرائم غیرعمد راه‌اندازی شد و توانست به همت شوراهای اجتماعی محلات و خیرین محلی در سال اول ۴۰۰۰ نفر، سال دوم بیش از ۱۰ هزار و در سال سوم بیش از ۲۲ هزار نفر مشارکت‌کننده را در آزادی چندین زندانی سهیم کند.

وی بیان کرد: این پویش در سال ۱۴۰۳ با ولادت امام حسن مجتبی(ع) آغاز شده و در روز ولادت امام رضا(ع) پایان می‌یابد. امیدواریم امسال با مشارکت شورای محلات و شورای هیئات مذهبی مشارکت افزایش پیدا کند و تعداد افراد مشارکت‌کننده به ۱۰۰ هزار نفر برسد تا زندانیان بدهکار غیرعمد در زندان نداشته باشیم.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و پویش مشهد مهربان، ظرفیت‌ ارزشمندی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است. فارغ از میزان کمکی که از مردم جمع‌آوری می‌شود، مشارکت مردم و در واقع انسجام و همدلی بسیار مهم است.

ابراهیمی تصریح کرد: در پویش مشهد مهربان با تکیه بر ظرفیت‌های مردمی و شوراهای اجتماعی محلات و بدون استفاده از بودجه‌های دولتی ۷۰۰ کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه بازگشتند. بازگشت این ۷۰۰ کودک موجب کاهش کودکان کار، کاهش زباله‌گردی و خشونت در شهر می‌شود.

پایان پیام/

کد خبر 1757730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha