به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان از سفارت ایران در مسکو، ابراهیم رضایی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه و عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت.
نشست رؤسای مجالس کشورهای عضو گروه بریکس قرار است تیرماه ۱۴۰۳ در سنپترزبورگ روسیه برگزار شود.
ملاقات رؤسای گروههای دوستی ایران و روسیه
رضایی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در ادامه برنامههای سفر خود به مسکو با « ولادیمیر واسیلی یف » رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه و ایران در دومای دولتی فدراسیون روسیه دیدار کرد و با وی به تبادل نظر پرداخت.
در این دیدار که «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز حضور داشت، طرفین درخصوص آخرین وضعیت مناسبات دوکشور بویژه در حوزه همکاری های پارلمانی و استفاده از ظرفیت پارلمانهای دوطرف جهت ارتقای مراودات دوجانبه رایزنی کردند.
رضایی در این دیدار، عضویت ایران در بریکس را مبتنی بر راهبردهای کلان نظام خواند و با اشاره به وقایع غزه، رفتار رژیم صهیونیستی در غزه را مصداق کامل تروریسم دولتی و نسل کشی نام برد و بر ضرورت مقابله جامعه جهانی با تمامی اشکال تروریسم تاکید کرد.
در این دیدار، طرفین همچنین آمادگی خود برای ارتقای تعاملات بین گروه های دوستی پارلمانی مجالس دوکشور را اعلام کردند.
نمایندگان کمیسیونهای سیاستخارجی مجالس کشورهای عضو بریکس روز پنجشنبه در نخستین روز گردهمایی خود در مسکو پس از ملاقات با رئیس دوما، رئیس شورای فدراسیون و وزیر امور خارجه روسیه در نخستین کارگروه بررسی همکاریهای پارلمانی کشورهای بریکس شرکت کردند.
طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبهگرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی ( ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) بهطور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ (۳۰ شهریور ۱۳۸۹) نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این سازمان تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند. رئیسجمهوری جدید آرژانتین در ماههای اخیر اعلام کرد که کشورش به این گروه نمیپیوندد، با این حال، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی کنیم، این دعوت باقی می ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.
روسیه در سال ۲۰۲۴ میلادی ریاست دورهای گروه بریکس را برعهده دارد و بیش از ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب میزبانی میکند. بنا بر اعلام یوری اوشاکوف دستیار رئیسجمهوری روسیه در امور سیاست خارجی، اجلاس سران گروه بریکس در کازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۴ (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳)، رویداد کلیدی دوران ریاست روسیه بر این گروه خواهد بود که نخستین نشست سران پس از گسترش این گروه تلقی میشود.
نظر شما