به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان، نشست شورای وحدت برای تحول، امروز شنبه ( ۲۵ فروردین) با حضور اعضای این شورا و برخی نمایندگان راه یافته به دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از فهرست شورای وحدت در مجتمع فرهنگی آدینه تهران آغاز شد.
این نشست با پیام آیت الله موحدی کرمانی و منوچهر متکی رئیس هیات اجرایی شورای وحدت و نماینده منتخب مجلس دوازدهم آغاز شد.
آیت الله موحدی کرمانی در این پیام با توصیه منتخبان ملت در مجلس دوازدهم به رعایت موازین اخلاقی از جمله اخلاص و حفظ وحدت، ابراز امیدواری کرد که نمایندگان منتخب با وحدت و خدمت به مردم به ایفای وظایف نمایندگی بپردازند به گونه ای که نام مجلس شورا برای مردم تداعی "مجلس خدمت" کند.
این همایش با هدف تبیین شرایط کشور، ضرورت تحول و رویکردها و کارکردهای مجلس در راس امور و الزامات کار فراکسیونی در مجلس از جمله اهداف برگزاری این نشست است که اکنون در حال برگزاری است و قرار است نمایندگان منتخب راه یافته به مجلس دوازدهم در نشست های اختصاصی درباره اهداف آن گفت و گو کنند.
در ابتدای این همایش حمیدرضا آقابابایی مجلس شورای اسلامی را به دلیل وجود نخبگان جایگاهی برای ارتباط گیری عنوان کرد و اظهارداشت: ۱۸۰ نفر از منتخبان مجلس آینده دارای سابقه نمایندگی هستند به همین دلیل حس می کنیم این مجلس در زمینه های مختلف به خصوص در پیروی از رهبری یک گام به جلو است.
وی افزود: شرط اول رصد کردن کسب اطلاع است و به همین منظور در این جلسه تعداد زیادی از نمایندگان حضور دارند و در مورد مباحث مختلفی از جمله موضوعات امنیت ملی مطالبی بیان خواهد کرد.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه امروز در کشور ما مسائل حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست به هم پیوسته است، اظهار داشت: از نظر داخلی وضع آشفته ای نداریم. میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی با وجود همه تلاش های دشمن و ناکارآمدی برخی مسئولان خوب بود.وی ادامه داد: وقتی تعداد آرای باطله و سفید زیاد می شود باید پیام رای مردم را گرفت. مردم با این کار می گویند اصل نظام را قبول داریم اما برخی کارگزاران را نه.عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید برای سرمایه اجتماعی اهمیت قائل شویم و پیام رفتار آنها را دریابیم.ذوالنوری با اشاره به اینکه مجلس یازدهم کارهای خوبی داشته و قوانین خوبی تصویب کرده که مرتبط با زندگی مردم است، افزود: با این حال مردم نتیجه فعالیت های دولت و مجلس را به نحو محسوس در زندگی خود حس نمی کنند.وی اضافه کرد: در مجلس دهم و یازدهم تنها ۲۵ نفر جزو افرادی بودند که تخصص اقتصادی داشتند، من چندین مرتبه پیشنهاد دادم این افراد در جلسات صحن حضور نیابند و وقتشان را برای کمیسیون بگذارند و از اساتید اقتصاد دانشگاه ها استفاده کنیم تا برای برون رفت از وضعیت موجود چاره ای بیندیشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: در حوزه بیرونی در گذشته می گفتند شاه ژاندارم آمریکا در منطقه است، و این به معنی آن است که درواقع شاه حافظ منافع آمریکا در منطقه بود. اما امروز اگر انقلاب ما هیچ دستاوردی نداشته باشد، هیچ کس نمی تواند این انگ را به جمهوری اسلامی بزند که از یک قدرت خط می گیرد و تامین کننده منافع دیگران است. بلکه برعکس، ایده خاورمیانه بزرگ که دو محور داشت، یکی حذف جمهوری اسلامی و دیگری محوریت اسراییل در خاورمیانه، محقق نشد و اتفاقا در جمهوری اسلامی است که تاثیرگذار است و در عراق ، یمن، فلسطین، افغانستان، سوریه و لبنان اهداف آنها کاملا شکست خورد.
ذوالنوری با اشاره به معامله قرن، اظهار کرد: اگر ماجرای غزه اتفاق نمی افتاد و منافع کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی گره می خورد، برای همیشه آرمان فلسطین نابود می شد. بنابراین برای اینکه آرمان فلسطین حفظ شود لازم بود این هزینه داده شود.
وی اضافه کرد: تا پیش از وقایع اخیر اگر در کشورهای غربی در مورد معامله قرن نظرسنجی می شد ۷۰ تا ۸۰ درصد رای مثبت می دادند، اما امروز کشورهای غربی جرات ندارند علنا از رژیم صهیونیستی حمایت کنند.
نایب رئیس مجلس در پاسخ به مطالبی که این روزها در جامعه مطرح است که چرا از رژیم صهیونیستی انتقام نمی گیریم و نیروهای مسلح را متهم می کنند که کوتاهی می کند، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی یک راه نجات دارد و آن درگیری مستقیم با جمهوری اسلامی است که بتواند در دنیا اجماع را به نفع خود بازگرداند.
ذوالنوری تصریح کرد: آنگونه که رهبر انقلاب فرمودند حماس هنوز ۲۰ درصد از توان خود را هم به میدان نیاورده، با اینحال جمهوری اسلامی حق انتقام را محفوظ می داند، و زمان، مکان و هدف عملیات را خودش انتخاب می کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در محاسبات خود اشتباه کرد، گفت: ما نمی خواهیم شروع کننده باشیم، اما اگر آنها شروع کنند جمله امام(ره) در مورد محو رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد.ذوالنوری در ادامه این نشست در پاسخ به نماینده منتخب مجلس دوازدهم درباره دفاع از برنامه هیات رئیسه گفت: من به وضعیت موجود هیأت رییسه به جدیت انتقاد دارم. مجلس اکنون نماینده محور نیست و اکنون تمام قدرت در ریاست و تمرکز بر معاونت است و باید تحول در این مسایل اتفاق بیفتد و قدرت به نمایندگان باز گردد.
وی در پاسخ به نماینده منتخب تهران درباره مطلع نبودن از دستورات رهبری درباره رژیم صهیونیستی و منفعل عمل کردن برخی نمایندگان گفت: حوزه فرمانده کل قوا با مقام معظم رهبری است و در راس امور رهبر مدبر و حکیم قرار دارند و نیروهای مسلح هم گوش به فرمان رهبر انقلاب هستند. تشخیص وتعیین در برخورد با رژیم صهیونیستی و دشمنان با رهبر معظم انقلاب اسلامی است که ایشان تمام منافع را در نظر می گیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآورشد: تردیدی نیست که جانمان را برای اجرای فرمان رهبری بدهیم. در برخورد با دشمنان پای منافع ملی است نه منافع افکار عمومی و مجلس نمی تواند در این زمینه فشار بیاورد زیرا رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا با تشخیص و تدبیر در برخورد با دشمنان به ویژه رژیم صهیونیستی راهبردهای خود را اعمال می کنند.
ذوالنور در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر حدود پنج نفر به شکل پراکنده برای ریاست مجلس دوازدهم داوطلب شدند.
وی افزود: نمیدانم چه اسامی مطرح شده است، اما برخی از جریانها و تشکلها به بنده هم پیشنهاد دادند، اما تصمیم قطعی معلوم نیست.
منتخب مردم قم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه طبیعتا بعد از شکلگیری هیأت رئیسه موقت، انتخابات هیأت رئیسه صورت میگیرد و قابل پیشبینی نیست که رئیس مجلس چه کسی خواهد شد، بیان کرد: البته ممکن است برخیها تعامل کنند و کنار بکشند و نهایتا ممکن است حداقل به ۲ نفر داوطلب ختم شود که یکی رئیس فعلی مجلس باشد و دیگری کاندیدای رقیبی که مقابل وی ممکن است برای رقابت اعلام آمادگی کند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتقام ایران از رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: برخورد جمهوری اسلامی با رژیم صهیونیستی سخت و متنوع است.
نظر شما