به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ ایثار و شهادت نوشت: «مجتبی شکور» فرزند شهید سرافراز «حسن شکور»، سال 1363 در خانواده متوسط مذهبی دیده به جهان گشود. وی تا سال سوم دبیرستان در استان «فارس» شهرستان «لارستان» درس خواند و همیشه در درس قرآن شاگرد ممتاز بود. این قاری قرآن و فرزند شهید از طرف بنیادشهید و امور ایثارگران چندین بار در مسابقات قرآن رشته ترتیل و صوت شرکت کرد و موفق به کسب رتبه برتر شد.
مجتبی شکور به دوران کودکیاش اشاره کرد و گفت: از همان کودکی با قرآن مانوس بودم. اما به شکل حرفهای حدود 8 یا 9 سال قبل کتابهای روانخوانی و تجوید یک و دو را خواندم و بدون شرکت در کلاسهای تخصصی، موفق به کسب مدرک رسمی شدم.
وی افزود: از همان دوران با جدیت حفظ و قرائت قرآنکریم را شروع کرده و با تلاش و کوشش و با اتکا به خود توانستم رتبههای برتر قرآنی را کسب کنم.
مقدمات یک قرائت خوب
این قاری قرآن درباره مقدمات یک قرائت خوب قرآن توضیح داد: نخستین مرحله، توکل به خداوند بزرگ و دومین مرحله پشتکار، تمرین و استفاده از محضر اساتید برجسته و توانمند است. ناگفته نماند که تمرین مستمر و روزانه میتواند کمک کننده باشد. لازم است این تمرینها در محضر اساتید عرضه شود تا استادان نقاط ضعف شما را گوشزد کنند. در اینجا باید بگویم: «نابرده رنج گنج میسر نمیشود، مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد.»
شکور بیان کرد: تنها داشتن علاقه به یاد گیری مهم نیست بلکه قدم گذاشتن در این راه و با سختیهای آن مبارزه کردن و جلو رفتن ملاک است.
دلایل موفقیت در عرصه قرائت قرآن کریم
این قاری قرآن به مهمترین دلایل موفقیت خودش اشاره کرد و گفت: اول لطف خداوند و بعد مدد گرفتن از اهل بیت(ع) باعث شد تا من در این زمینه موفقیت کسب کنم. البته تمرین زیاد (گاهی روزی یک ساعت فقط کتاب تجوید میخواندم) و گوش دادن به صوت ترتیل قاریان مختلف بیتاثیر نبود.
تاثیر قرآن کریم در زندگی شخصی
مجتبی شکور درباره اثرات قرآن کریم در زندگی شخصیاش اظهار کرد: با اینکه همیشه مورد انتقاد بعضی از فامیل بودم؛ (مبنی بر اینکه خیلی اوقات مجبور میشدم قسمتی از وقت کاری خود را به خواندن و یا شرکت در مراسم قرآنی یا جلسات عزاداریها اختصاص دهم) اما اینقدر انس با قرآن و انس با اهل بیت برکتی در زندگیام داشت که هیج وقت کمبودی احساس نکردم.
وی ادامه داد: به لطف خداوند همسری خوب دارم که حافظ قرآن است و تاکنون 5 جزء قرآن را حفظ کرده است. از لحاظ معنوی نیز هیچ کمبودی ندارم. چون نخست خدا را دارم بعد نیز اهل بیت(ع) واسطه فیض هستند.
مشکلات جامعه امروزی دوری از قرآن است
این قاری قرآن کریم با اشاره به اینکه قرآن کتاب الهی است و بر قلب پیغمبر نازل شده است، توضیح داد: تمام مشکلات جامعه امروزی دوری از قرآن است. شما راجع به هر موضوعی که بخواهید در قرآن بحث شده است. اگر قرآن را بخوانیم و به معنایش توجه کنیم و آن را در زندگی پیاده کنیم آن وقت اثرات قرآن را در زندگی میبینیم. مردم جامعه ما میتوانند از تلاوت به مفاهیم و از مفاهیم به تفسیر و از تفسیر به عمل و فرهنگ برسند از نظر من «آهنگ قرآن» باید به «فرهنگ قرآن» تبدیل شود.
تمام لحظههای با قرآن بودن خاطره است
شکور درباره خاطرات قرآنیاش بیان کرد: تمام لحظههای با قرآن بودن خاطره است. در دومین یادواره شهدای دیدهبان سال 1391 که در حسینیه برگزار شد؛ از بنده دعوت شد تا در شروع مراسم قرآن تلاوت کنم. راستش را بخواهید اولین باری بود که در مجلسی اینچنینی با صوت باید میخواندم. دلهره داشتم. شب قبل تمرین کردم. و صبح از اهل بیت مدد گرفتم که کمکم کنند. در این جمع مقامات بلند پایه سپاه لار و دیگر ارگانها نیز نشسته بودند. قرآن خواندم و بعد از مراسم بود که متوجه شدم خوب از آب درآمده است. من مطمئنم که شهدا در آن مجلس بودند و به برنامههای آن رنگ و بوی دیگری دادند.
استفاده از فرامین خداوند در زندگی
این فرزند شهید درباره تدبیر انسانها در آیات قرآن اظهار کرد: در قدم اول انسان باید تصمیم بگیرد خودش را اصلاح کند. یعنی به این نیت قرآن بخواند که آن فرامین را در زندگیش به کار ببندد. در یکی از آیات قرآن آمده «و بالوالدین احسانا» یعنی به پدر و مادر خود نیکی کنید. وقتی این آیه را خواند تصمیم بگیرد از همان لحظه به آنها احترام بگذارد. یعنی با زبان خوش با آنها صحبت کند. هر هفته به آنها سربزند. در کارها با پدر و مادر مشورت کند. هر کاری پدر و مادر داشتند برایشان انجام دهند. وقت تنگدستی به آنها از لحاظ مالی کمک مستمر کند و... اگر اینگونه یک به یک آیات را بخوانید زندگی شما رنگ خدایی میگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همه ما مسافر هستیم. مقصد ما آخرت است. همانطور که به سفر میرویم و مقدمات سفر را آماده میکنیم. ماشین را تمیز میکنیم. لاستیکها را تنظیم باد میکنیم. لباسها را بر میداریم، تا به مقصد نهایی سفر برسیم؛ پس با تدبیر در آیات قرآن مقدمات سفر آخرت را فراهم کنید. کوله بار خود را از کارهای خوب پرکنید. از نمازهای واجب. از کمک به محرومیم. از خوش اخلاقی و ... مبادا با گناه اعمال کوله بارتان را ز بین ببرید. وقتی سفر به پایان رسید، دیگر وقت تمام شده و نمیتوانید برگردید و توشه بردارید!
نظر شما