به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، مساجد از صدر اسلام محل فعالیت های مختلف بودند و اکنون کارکردهای مسجد با گذشته تفاوت دارد و دیگر محدود به برگزاری نماز جماعت و مراسم جشن یا سوگواری نمیشود و در مسجد باید ذائقه دهه های مختلف شناسایی و در این راستا برنامه های مختلف فرهنگی و هنری تولید شود.
برونسپاری بعضی از مسئولیتها به نوجوانان و جوانان بخشی از راههای جذب آنها به مساجد است و برخی برنامهها مثل اردو و انواع مسابقات ورزشی و هنری برای بچهها جذاب است و ما باید سعی کنیم هیجانات بچهها را تحریک کنیم.
در مساجد اهل سنت و شیعه شهرستان سلماس از توابع آذربایجان غربی این مسئولیت را به نوجوانان سپرده که بیشتر اعضای مسجدی آن ها را نوجوانان تشکیل می دهد.
برای بررسی مشکلات کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرستان سلماس محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی فه همراه کارشناسان ستاد به این شهرستان سفر کرده و ضمن حضور در همایش مدیران کانونهای فرهنگی هنری مساجد شهرستان سلماس از کانون های فرهنگی و هنری شهدای وطن مسجد امام شافعی روستای سیلاب شهرستان سلماس و کانون فرهنگی و هنری شهید علیرضا طالعی مسجد جامع سلماس بازدید کرد.
مسجد خانه اول مسلمانان است
حجت الاسلام و المسلمین اکبرزاده، مدیر کانون فرهنگی و هنری امام سجاد (ع) سلماس در حاشیه همایش مدیران کانونهای فرهنگی هنری مساجد شهرستان سلماس به خبرنگار شبستان گفت: مسجد بعد از خانواده، خانه اول هر فرد مسلمانی است و در مسجد است که فرد با آموزههای تربیت اسلامی آشنا شده و وارد جامعه میشود.
وی گفت: تشکیل شورای کانون های فرهنگی و هنری یکی از الزامات این شهرستان است و تا به امروز آنطور که شایسته است نتوانستیم مقبول واقع شویم که عدم ارتباط گیری با ارگان های فرهنگی یکی از دلایل مهم این موضوع است.
حجت الاسلام و المسلمین اکبرزاده با بیان اینکه بیش از ۱۴۰ نفر نوجوان عضو کانون بوده، ادامه داد: وجود کتابخانه و سالن مطالعه و برپایی خانه دیجیتال امام سجاد (ع) از جمله امکانات کانون فرهنگی و هنری امام سجاد(ع) است.
دشمن نوجوانان را هدف قرار داده است
ماموستا گل محمدی، مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای وطن اسلامی مسجد امام شافعی روستای سیلاب شهرستان سلماس نیز در حاشیه بازدید به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر کانون بیش از ۱۲۰ عضو نوجوان و جوان را دارد که باید مورد توجه قرار گیرند.
وی افزود: نسل جوان و نوجوان کشورمان هدف دشمن است و و باید برای رشد اخلاقی، تربیتی و فکری فرزندان این سرزمین همت کنیم و یکی از مکان های اصلی مساجد هستند.
مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای وطن اسلامی مسجد امام شافعی روستای سیلاب شهرستان سلماس ادامه داد: در این مورد هم با دست خالی نمی توان کاری کرد و کانون ها باید مورد توجه ارگان های مربوطه قرار گیرند.
نبود مکان مناسب برای کانون فرهنگی و هنری شهید علیرضا طالعی از مشکلات اصلی است
یونسی، مدیر کانون فرهنگی و هنری شهید علیرضا طالعی مسجد جامع سلماس نیز در حاشیه بازدید به خبرنگار شبستان گفت: اعضای فرهنگی مسجد جامع سلماس درراستای اعتلا و گسترش فرهنگ ناب اسلامی، درسالهای اخیر گام های مثبت برداشته و به امید حق ادامه دارد.
وی افزود: برگزاری جلسات قرآنی، احیا نیمه شعبان، اجرای برنامه های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی در مناسبت های مختلف، گل کاری ودرخت کاری در مزار شهدای گمنام در هفته درخت کاری، اجرای گروه سرود در مناسبت های مختلف و برپایی کارگاه های آموزشی ازدواج از جمله برنامه های مختلف کانون فرهنگی و هنری شهید علیرضا طالعی مسجد جامع سلماس است.
یونسی با بیان اینکه بیشتر هزینه های مراسمات توسط خیرین پرداخت می شود، ادامه داد: نبود مکان مناسب برای کانون، نبود امکانات، عدم بودجه برای تهیه اقلام لازم و نبود کتابخانه، رایانه و دروربین را از جمله مشکلات کانون فرهنگی و هنری شهید علیرضا طالعی مسجد جامع سلماس عنوان کرد.
نظر شما