به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد؛ انسیه کتابچی در این نشست به موضوع کاهش تمایل به فرزندآوری در ایران پرداخت و با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حل این معضل، بر لزوم رفع موانع ذهنی در این زمینه تأکید کرد.
وی گفت: مشکلات اقتصادی، بهانهای متداول در میان خانوادههای ایرانی برای عدم تمایل به فرزندآوری بیشتر بوده و برای رفع این مشکل دولت مشوقهای مختلف را ارائه می دهد.
کتابچی تصریح کرد: این مشوقها که در سال گذشته شامل وام ۲۰۳ هزار میلیارد تومانی به خانوادهها میشد، به منظور حمایت از فرزندآوری و نشان دادن استقبال حاکمیت از این امر در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: صرف ارائه مشوقهای اقتصادی، راهحل نهایی برای افزایش نرخ باروری نیست که اگر مسائل اقتصادی تنها دلیل عدم تمایل به فرزندآوری بود، مشوقهای دولت تاکنون تاثیر خود را بر افزایش نرخ باروری نشان داده بودند.
معاون ستاد ملی جمعیت کشور در ادامه به تلاشهای ستاد ملی جمعیت برای ارائه خدمات مناسب به خانوادهها در زمینه فرزندآوری اشاره کرد و بیان داشت: معتقدم مشوقها علاوه بر اثر اقتصادی، میتوانند تاثیر فرهنگی مثبتی نیز داشته باشند. به عنوان مثال، فراهم کردن تمهیدات لازم برای امنیت شغلی و تحصیلی بانوان شاغل یا دانشجو، میتواند انگیزه آنان را برای فرزندآوری افزایش دهد.
کتابچی همچنین بر لزوم فرهنگسازی در زمینه فرزندآوری تأکید کرد و گفت: این امر باید توسط افرادی انجام شود که به ضرورت افزایش جمعیت معتقد باشند.
وی در این خصوص به نقش شهرداریها در ارائه تخفیف به خانوادههای دارای سه فرزند و بیشتر اشاره کرد.
کتابچی در ادامه به موضوع ناباروری پرداخت و خواستار مطالبهگری برای ایجاد پروتکل واحد در جهت اجرای مرحله به مرحله درمان زوجین نابارور شد.
وی با بیان اینکه ناباروری نیازی به فرهنگسازی ندارد، بر لزوم رویکرد علمی به این موضوع و بررسی مشکلات و سبک زندگی زوجین نابارور در کنار درمان آنها تأکید کرد.
معاون ستاد ملی جمعیت در خصوص نقش تسهیلگر جوانی جمعیت و فرزندآوری اشاره کرد: با توجه به تنوع مخاطبان، ارائه راهحلهای متناسب با هر گروه، از جمله افراد تحصیلکرده، کمبرخوردار، با گرایشهای مذهبی و قومی متفاوت، ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما