به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان: نشست رویداد ملی «ایران جوان» ویژه کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور عصر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در محل ساختمان شهید بهشتی ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور برگزار شد.
در این نشست «حسین مروتی» دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی جمعیت؛ «مهدی مقدم» معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور؛ «زهرا سادات موسوی پناه» مدیر کل آموزش پژوهش و فناوری اطلاعات ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور سخنرانی کردند.
حسین مروتی، در این نشست با بیان اینکه کشور ما بیش از ۸۵ میلیون نفر جمعیت دارد که نسبت به جهان و کشورهای منطقه جمعیت خوبی است، افزود: آنچه که باعث مطرح شدن مساله جمعیت شده پیر شدن جمعیت ایران است، این سرعت پیری جمعیت در کشور ایران قابل قیاس با هیچ کشوری نیست و مهمترین علت آن کاهش نرخ باروری است.
دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی جمعیت کشور افزود: کشور ایران طبق گفته یکی از دانشمندان غربی طی دو دهه، ۷۰ درصد نرخ باروری خود را کاهش داد که بی نظیر است، از سوی دیگر تفاوتی که در مورد مساله پیری جمعیت در کشور ما وجود دارد این است که تاکنون هیچ کشور در حال توسعه ای جمعیت اش پیر نشده است، کشورهای توسعه یافته تا حدی مساله پیری جمعیت را کنترل کردند اما کشور ما با سرعت به سمت پیری جمعیت میرود.
وی تصریح کرد: رئیس اسبق سازمان ثبت احوال میگوید: (ایران سومین کشور دنیا است که با سرعت به سمت پیری جمعیت در حرکت است)؛ واقعیت آن است که برای تحقق این مساله یک سری ابزارها استفاده شد، در این راستا از جمله برنامه هایی که برای کنترل جمعیت پیگیری شد شبکه هایی بود که می توانستند به صورت چهره به چهره با مردم ارتباط بگیرند، از جمله این شبکه ها میتوان به شبکه های بهداشت و سلامت اشاره کرد که در تمام نقاط کشور از شهرهای بزرگ تا روستاهای لب مرز وجود دارند، این خانه های بهداشت ارزشِ کمفرزندآوری را به مردم منتقل کرد و بیش از دو فرزند داشتن را قبیح کردند تا جایی که اگر کسی چنین رویکردی داشت و مثلا سه فرزند داشت ملامت میشد.
دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی جمعیت کشور ادامه داد: اکنون اگر بخواهیم این مسیر را برگردیم هیچ رسانه ای به اندازه ارتباط چهره به چهره تاثیرگذار نیست، یکی از مواردی که اکنون میتواند در جهت جبران این خسارت ورود کند مطمئنا کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند چراکه برخوردار از شبکه موثر و گسترده در نقاط مختلف کشور و افراد مورد اعتماد جامعه هستند، کانونها مجهز به زبان مردم هستند لذا میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
وی با بیان اینکه کانونهای مساجد کشور در حوزه جمعیت می توانند ورود خوبی داشته باشند، افزود: ازدواج، ناباروری، سقط جنین از مسائلی است که جا دارد کانونها در آن ورود کنند.
مروتی افزود: سالانه حدود ۱۸ هزار مورد کشته بر اثر تصادف جاده ای داریم اما خوشبختانه در زمینه فرهنگ رانندگی در حال کار هستیم، چیزی که مورد توجه نیست سقط چنین است، سالانه ۲۵۰ هزار مورد سقط غیرقانونی در کشور داریم که درصد بسیار ناچیزی مربوط به موالید نا مشروع است و شاید چهار تا پنج درصد مربوط به این مساله باشد اما بالای ۲۹۹ هزار فرزند این کشور که شیعه امیرالمؤمنین هستند را بر اثر سقط چنین از دست میدهیم.
دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی جمعیت کشور ادامه داد: مساله سقط جنین دیگر چندان نیاز به آیه و روایت و حدیث ندارد، بحث انسانی و عینا جنایت است. معمولا می گویند در مورد ماهیت سقط جنین فکر کنید، من می گویم اگر یکی از خویشاوندان ما از بین برود یک حس داریم و اگر از طریق قتل مرده باشد حس دیگری داریم، در اینجا کشتن این جنین، قتل است، در احادیث ما نیز لفظی که در مورد سقط جنین به کار رفته قتل است، گاهی یک نفر به میدان جنگ میرود و توسط دشمن کشته میشود، اما این جنین در شکم مادر که قرار بود امن ترین مکان برایش باشد و آن هم توسط والدین اش کشته میشود.
مروتی تصریح کرد: اگر سقط در سه ماهه دوم باشد و کورتاژ انجام دهند بچه را قطعه قطعه میکنند، کدام جنگ این گونه می کشند؟ این جنین حتی جسماش کوچک تر از حضرت علی اصغر است، صدایش را کسی نمی شنود و تمام عناصر مظلومیت در مساله سقط جنین جمع است و متاسفانه ما مذهبی ها در این موضوع فعال نیستیم.
وی گفت: اکنون در آمریکا اکثریت مخالف سقط جنین هستند، متاسفانه می بینیم که در مسائل اجتماعی هم مذهبی های ما و مساجد ما حضور ندارند، جای برخورد با کسانی که این جنایت را انجام میدهند مسجد است.
مروتی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه بحث الگوی ازدواج از مسائل مهمی است که ما مذهبی ها آنچنان که باید در آن ورود نکرده ایم، خاطرنشان کرد: الگوی ازدواج ما با الگوی ازدواج دیگران تفاوتی ندارد، در خانواده های غیرمذهبی پسر باید درسش را بخواند و سربازی برود و بعد ازدواج کند، خانواده های مذهبی هم اینگونه است، در دین و مدل ازدواج اسلامی این مساله مطرح شده که اگر حتی خوف گناه برای دختر و پسر باشد باید ازدواج کنند. این مساله باید در مساجد حل شود.
وی افزود: مساله ازدواج جوانان از مطالبات مقام معظم رهبری است، متاسفانه شرایط جامعه روز به روز از جنبه اخلاقی بدتر خواهد شد اگر به آن رسیدگی نداشته باشیم، یکی از ریشه های مساله حجاب به غریزه جنسی و عاطفی باز میگردد.
نظر شما