به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجانغربی، مسئله جمعیت از موضوعات مهمی است که در اقتدار ملی، پویندگی و بالندگی کشور و توسعه و پیشرفت کشور نقش مهمی دارد. در همین راستا بود که در۳۰ اردیبهشت سال ۹۳ رهبر معظم انقلاب سیاست های کلی جمعیّت را با عنایت به اهمیّت مقوله جمعیّت در اقتدار ملّی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیّت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سالهای گذشته، ابلاغ کردند.
نیروی انسانی به عنوان بزرگترین سرمایه هر جامعهای از دیرباز تاکنون به عنوان مهمترین مؤلفه قدرت کشورهای مختلف دنیا محسوب شده است و نیاکان ما ایرانیان طی قرون متمادی بر اهمیت خانواده و فرزندآوری تأکیدات ویژه داشته اند.
مساجد در جامعه باید جایگاه خودشان را بازیابند
حجت الاسلام و المسلمین عسگر دیرباز، نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی گفت: مساجد در جامعه ما باید جایگاه اصلی خودشان را بازیابند بدین صورت که یعنی در اوایل انقلاب که مساجد در دهه هایی مثل دهه ۶۰ نقش مهمی در ابعاد حیات اجتماعی داشتند ولی امروزه در مواردی نقش مساجد کمرنگ شد و بیشتر نقش عبادی پیدا کردند و رویکرد اجتماعی مساجد به فراموشی سپرده شده است.
وی افزود: البته در بعضی شهرها کارهایی که شهرداری ها با ایجاد فرهنگسرها و یا جاهای دیگر کردند که سویی هم در آن نبوده عملا برخی نقش ها را که مساجد می توانستند به نحو بهتری ایفا کنند را از مساجد گرفتند.
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز ادامه داد: باید از راه های مختلف و جایگاهی که مساجد می توانند داشته باشد گفتمان سازی بکنیم و افرادی که در مساجد هستند انسان های پاک و مومن، دارای نیت های خوب هستند و بخاطر خدا در مساجد جمع می شوند و همین نیت خیر و بودن انسان های توانمند در مساجد کمک می کند که هر مسجدی در محله خود محور اجرای فعالیت هایی در حوزه جوانی جمعیت باشند.
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز ادامه داد: ما الان به سمتی پیش می رویم که ۲۰ سال آینده یک سوم جمعیت را سالمندان و یک چهارم را بازنشستگان تشکیل خواهند داد و البته اکثر کشورها در این وضعیت هستند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: شما اگر جمعیت رژیم غاصب اسرائیل را بررسی کنید می بینید از طرفی که اسرائیل غاصب این همه کودک را در غزه می کشد و به شهادت می رساند ولی نرخ رشد جمعیت خودشان بیشتر است ولی در دنیا «فرزند کمتر؛ زندگی بهتر» را تبلیغ میکنند و بیشتر تمرکز این رژیم جمعیت مسلمانان است، بنابراین باید یقین کنیم که این یک ایده استعماری است که مسلمانان و امت اسلامی ضعیف شود.
مهمترین مولفه قدرت و اقتدار یک کشور جمعیت آن است
وی با بیان اینکه مهمترین مولفه قدرت و اقتدار یک کشور جمعیت آن است، گفت: باید متخصصان و فعالان حوزه جمعیت به مساجد دعوت شوند و با اجرای کارگاهها و گفتمان سازی این موضوع را تبیین کنند و بحران جمعیت باید برای همه بهعنوان یک مسئله مطرح شود و همه این موضوع را درک کنند و باید توجه داشته باشند که کامیون جمعیت به سرعت در حال رفتن به ته دره است.
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری وقتی مسئله جمعیت را مطرح کردند زمان خیلی خوبی بود و بیشتر دهه ۶۰ ها می خواستند تشکیل خانواده دهند که باید توجه ویژه به این موضوع میکردیم و متاسفانه امروزه دختران ما مایوس از زندگی هستند و با وجود غذاهای تراریخته حدود ۱۰ درصد از بانوان عقیم هستند.
وی گفت: تمام این مسائل باید در مساجد تبیین و با آمار و واقعیت ها نشان داده شود و در کنار مشکلات، راه حل آن ها نیز ارائه شود و شرایط ازدواج را در بین جوانان تسهیل کنیم.
تغییر سبک زندگی از عوامل کاهش جمعیت است
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مسئله سبک زندگی یکی از موضوعاتی است که متاسفانه گرایش به سبک زندگی غربی در کاهش فرزندآوری تاثیرگذار بوده است و متاسفانه امروزه سبک زندگی خونه ها نوعی شده که بانوان به تشکیل خانواده و ازدواج شوقی ندارند و ازدواج هم کنند لزومی به فرزند نمی بیند و گاهی هم یک فرزند را کافی می داند.
وی افزود: اگر فرآیند این موضوعات را نگاه کنیم به سوی اظمحلال جوانی جمعیت پیش می رویم و در این راستا باید خودمان را در یابیم.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر فرهنگ سازی سبک زندگی اسلامی، افزود: امروز وظیفه ما فرهنگ سازی است تا با تغییر سبک زندگی به سبک زندگی اسلامی، زمینه حل مشکل جمعیت را فراهم کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز با اشاره به برگزاری رویدادهای مختلف با موضوع جوانی جمعیت نیز گفت: این رویدادها جایگاه خودش را دارد ولی باید چهارچرخ ماشین باهم بچرخد مثلا در برخی فیلم های خانگی مجردی و عدم تشکیل خانواده را تبلیغ می کند و این فیلم ها ماهیت جشنواره ها را خنثی می کنند و اثربخشی برنامه ها کاهش می یابد.
وی در پایان گفت: مسئولان باید با برنامهریزی صحیح، دقیق و حساب شده و رفع موانع موجود در فرزندآوری مردم و با فرهنگ سازی و اتخاذ سیاست های تشویقی در این زمینه قدم های اساسی بردارند تا در آینده نزدیک با چالش جدی در حوزه جمعیتی که می تواند یک تهدید نیز به شمار رود، مواجه نباشیم.
گفتنی است؛ در این راستا رویداد جایزه جوانی جمعیت در استان آذربایجان غربی به دبیری ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان برگزار خواهد شد. خانواده، رسانه، سازمانهای مردم نهاد، دستگاههای اجرایی، شرکتها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان از جمله محورهای رویداد است و بخش رسانهای رویداد جایزه جوانی جمعیت نیز انتشار اخبار، فعالیت در شبکههای اجتماعی، تولید برنامه تلویزیونی، تولید برنامه رادیویی، تولید برنامه شبکه خانگی، تولید اثر سینمایی، انتشار یادداشت و تحلیل در رسانه از جمله بخش ها است.
نظر شما