به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، "فریدون نوحی" امروز (۳۰ اردیبهشت) در آیین افتتاح بزرگترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور (بشری) که در بیمارستان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه جوانی جمعیت و فرزندآوری از توصیههای موکد و منویات مقام معظم رهبری است، گفت: از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳، ۱۳۴۶ میلیارد تومان برای بیمارستان هزینه شده است.
رئیس هیات مدیره بیمارستان فوق تخصصی رضوی با اشاره به تاکید تولیت آستان قدس رضوی بر ساخت پروژه درمان ناباروری بشری، گفت: این پروژه مهم در دو و نیم طبقه با زیربنای ۷ هزار و ۸۴۳ متر مربع ساخته و ۳۳۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
وی عنوان کرد: پارکینگ یک مساله حیاتی در بیمارستانها است که ساخت پارکینگ طبقاتی در بیمارستان رضوی با دستور تولیت آستان قدس رضوی در آبان ۱۴۰۰ شروع شد و در بهمن ماه ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید. هزینه ساخت این پارکینگ ۳۵۵ میلیارد تومان بود که ۱۱۳۲ محل پارک دارد.
نوحی افزود: طرح بعدی طرح توسعه MRI بود که دستگاه دوم آن وارد و نصب شد. برای براکیتراپی نیز ۱۸ میلیارد تومان هزینه شده است. از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳، ۱۳۴۶ میلیارد تومان برای بیمارستان هزینه شده است.
وی تصریح کرد: تکمیل ساختمانی و تجهیزاتی بخش دیالیز، کلینیکهای زنان و زایمان و پوست در مجموعه ساختمان درمان ناباروری تا تیرماه سال ۱۴۰۳، بازسازی کامل فاز یک بیمارستان تا پایان سال ۱۴۰۳، ساخت و تکمیل پلیکلینیک اقماری بیمارستان در خیابان ابن سینا تا پایان ۱۴۰۴، ساخت بیمارستان فوق تخصصی قلب و عروق رضوی در طبقات فوقانی پارکینگ طبقاتی و تکمیل و بهرهبرداری از مرکز همایشها از جمله برنامههای آینده بیمارستان رضوی است.
مرکز درمان ناباروری بشری برای اقشار آسیبپذیر که توان مالی ندارند، ایجاد شده است
حجتالاسلام و المسلمین احمد مروی نیز در این مراسم اظهار کرد: خدا را شاکر و سپاسگزارم که در این ایام مبارک و نشاط و شادی، مرکز بشری که حیات، شادی و نشاط را به خانوادهها هدیه میکند، افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه این حرف را باید بر سر در تمام بیمارستانها نوشت، عنوان کرد: اینکه هم مدیریت و هم طبابت کنیم، میشود تجارتخانه. مدیریت با تجارتخانه فرق میکند.
مروی در خصوص علت ایجاد مرکز درمان ناباروری بشری گفت: سالهاست که رهبر معظم انقلاب به حق در زمینه مسئله فرزندآوری و اشکالاتی که در این حوزه به وجود آمده، هشدار میدهند. ایشان افق دور کشور را میبینند، احساس خطر میکنند و مرتب هشدار میدهند. رهبر معظم انقلاب میفرمایند این هشدارها بسیار هم کارساز واقع نشده است. ما فکر کردیم که برای رفع دغدغه رهبری و آینده کشور چه کاری انجام دهیم.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: وقتی مقام معظم رهبری دغدغهای را مطرح میکنند، چه مسئول و چه غیر مسئول، مداح، سخنران و… همه آن را بیان میکنند. ما کلیدواژه کم داشتیم که مقام معظم رهبری کلیدواژه دادند تا همه حرفی برای گفتن داشته باشیم. در حوزه فرهنگی، از فرهنگسازی، هشدار و ظرفیتهای آستان قدس استفاده میکنیم و باید استفاده کنیم، اما تنها نباید به این بسنده کرد، بلکه باید امکانات را نیز به کار گرفت.
وی ادامه داد: در بررسیهایی که انجام شده به این نتیجه رسیدیم یکی از مسایل کمبود جمعیت و فرزند نیاوری این است که مشکلات درمان وجود دارد یا امکانات به حد مورد نیاز نیست یا اگر هم هست جمعیت قابل توجهی هزینه درمان ندارند. وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کمک کنند تا در اینجا بهترین پزشکان و متخصصان حضور داشته باشند. اگر هم در کشور با کمبود این امر مواجه هستیم با هزینه بیمارستان عدهای را بورسیه کنند تا دوره ببینند.
مروی اضافه کرد: در اینجا باید به لحاظ کادر پزشکی بهترینها حضور داشته باشند و از نظر تجهیزات نیز بهترین و مدرنترین تجهیزات مورد استفاده و بهرهبرداری قرار بگیرد. مسئله درمان و حیات دادن به یک شخص امری بسیار باارزش بوده و در آموزههای دینی ما نیز بر این امر توصیه شده است. مسئله درمان در آستان قدس رضوی سابقه ۵۰۰ ساله دارد. دارالحفاظ قبلا شفاخانه بوده، یعنی به قدری مهم است که در چند متری مضجع شریف امام رضا (ع) شفاخانه درست کردند، نمازخانه درست نکردند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به توصیههایی که در امر درمان در اسلام شده است، تصریح کرد: سلامت یک ثواب و کاری پراثر و خیر و برکت است که به یک خانواده یا یک شخص سلامتی و زندگی را هدیه میکند، اما مسئله ناباروری غیر از اینکه به یک خانواده حیات و نشاط میدهد، آثار ملی دارد و کشور نیز از آن بهرهمند میشود. کسی که علاج پیدا میکند خودش بهرهمند میشود، اما مشکل ناباروری هم مشکل یک خانواده را برطرف کرده، هم زاد و ولد و مسئله کشور را حل میکند و ثواب آن نیز چندبرابر میشود. امیدواریم بتوانیم در این حوزه قدمهای موثری برداریم.
وی خاطرنشان کرد: این مرکز برای اقشار آسیبپذیر که توان مالی ندارند، ایجاد شده است. مبادا کسی به خاطر نداشتن توان مالی از اینجا برگردد یا جرات نکند به اینجا بیاید. افرادی که توان مالی ندارند باید این مرکز را خانه خود بدانند. اصل بر این باشد زوجهایی که قدرت پرداخت هزینههای درمان را ندارند در اینجا درمان شوند. به افرادی هم که توان مالی دارند نیز خدمات ارائه میدهیم.
آیین این افتتاحیه صبح امروز و همزمان با روز ملی جمعیت، با حضور حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی (تولیت آستان قدس رضوی)، دکتر بهرام عیناللهی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور)، مصطفی فیضی (قائممقام تولیت آستان قدس رضوی)، دکتر فریدون نوحی (رئیس هیئتمدیره بیمارستان رضوی)، دکتر محسن محور (مدیرعامل این بیمارستان)، دکتر محمود شبستری (رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد) و جمعی از مسئولان و کادر درمان در سالن همایشهای این بیمارستان برگزار شد.
انتهای خبر/
نظر شما