خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: شهر فوه در استان کفر الشیخ در شمال مصر در ۱۸۱ کیلومتری قاهره یکی از شهرهای کوچک مصر با چشم انداز گردشگری اسلامی است که به دلیل وجود مساجد قدیمی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در این شهر ۳۶۵ مسجد و زیارتگاه و بنای اسلامی وجود دارد.
این شهر از نظر وجود آثار قدیمی اسلامی پس از قاهره و رشید، سومین شهر به شمار می آید. همچنین از نظر وجود آثار باستانی و قدیمی به عنوان چهارمین شهر جهان است.
خیابان های این شهر که سرشار از منازل و مساجد قدیمی است، سبکی از مهندسی و معماری اسلامی را دارد. ساکنان این شهر، افتخار می کند در این شهر که تاریخ آن به دوره فراعنه می رسد، زندگی می کند. این شهر قدیمی مصر، موزه سرگشاده از بناهای و آثار قدیمی اسلامی به شمار میآید.
شهر فوه، به نام «واع امنتی» یا «نفر امنتی» نامیده می شود، این شهر در دوره اسلامی به ویژه دوره مملوکی شکوفا شده است. این شهر همچنین منبع مهمی از منابع افتصاد مصر در این دوره به شمار می آمده است.
در دوره یونانی، شهر فوه، مقر تجارت با خارجی ها بود، زیرا این شهر بر بندر مهم «رشید» مشرف است.
مهمترین آثار قدیمی شهر فوه
«مسجد حسن نصرالله» از جمله مکانهای قدیمی در شهر فوه است که با معماری اسلامی متمایز شده است. این مسجد در سال ۱۱۱۹ هجری قمری (۱۷۰۷ میلادی) ساخته شده است. زیر آن دو سرداب قرار دارد که یکی از این سرداب ها به جزیره ای در مرکز نیل و دیگری به مسجد «سیدی موسی» می رسد.
مسجد القنایی که یکی از مهمترین بناهای مذهبی این شهر است و یکی از مساجد معلق باشکوه به شمار می آید. این مسجد در مکانی که شیخ عبدالرحیم قنایی ایجاد کرد، بنا شده است
شیخ عبدالرحیم القنائی برای تحصیل نزد سیدی سالم ابوالنجاح به شهر فوه آمد و پس از مسافرت، آن را بنا شد و مسجد به نام «القنائی» نامید شده است.
مسجد «الکورانیه» منسوب به شیخ احمد محی الدین الکرانی است که تاریخ ساخت آن به سال ۱۱۳۹ هجری قمری( ۱۷۲۶ میلادی) می رسد.
مسجد سادات السباع نیز تاریخ ساخت آن به سال ۱۱۴۴ هجری قمری(۱۷۳۱ میلادی) برمی گردد.
«مسجد العمری» نیز نخستین مسجدی است که پس از فتح این شهر تاسیس شد و نام آن را العمری نهادند، زیرا این مسجد در دوره عمر بن خطاب و پس از فتح مصر به دست عمرو بن العاص ساخته شد.
مسجد سیدی موسی، ابوالمکارم، داعی الدار، ابوشعره و الباکی، ابوالنجاه و الفقاعی از مساجد مهم این شهر است، همچنین تکیه الخلوتیه را که در آن آداب و رسوم صوفی ها انجام می شود، شیخ «عطیه ریحان» تاسیس کرده است. این تکیه متشکل از دو طبقه است و از تکیه های قدیمی این شهر است.
این مساجد از مساجد باستانی محسوب می شوند و مقصد گردشگری مذهبی به شمار می روند.
نظر شما