خبرگزاری شبستان - مشهد: اسلام پایه و مایه و همه محتوای انقلاب ماست اسلام ناب محمدی (ص) با آن عظمتی که صد و بیست و چهار هزار پیغمبر در واقع مقدمۀ ظهور ایشان بودهاند، اما اینهمه مقدمه برای چیست؟ و چه چیزی را نشان می دهد؟
نشان می دهد که امور عالم را نباید ساده تلقی کنیم همانطور که انسان موجود پیچیدهای است کمال انسان هم مسئلۀ پیچیدهای است و به این سادگی نیست که مثلاً بگوییم کمال به این است که دروغ نگویید، دزدی نکنید، مهربان باشید و... خودِ این ویژگیها آن نقطۀ نهایی کمال انسان نیست حقیقت آن است که نفس انجام کارهای خوب یا ترک کارهای بد ملاک نیست، بلکه آن چیزی در به دنبال اینها برای انسان حاصل میشود، ملاک است.
دستورات خداوند زیبا هستند ولی ما فقط برای این خلق نشدهایم که این دستورات زیبا را انجام دهیم، بلکه ما خلق شدهایم که این دستورات را انجام دهیم تا آماده شویم و به قله ای برسیم!
در تاریخ اسلام می بینیم که در زمان پیامبر مسئلۀ نماز، روزه، زکات، جهاد، شهادت و... حل شد و جامعۀ آن موقع در این زمینهها مشکلی نداشتند.
آن چیزی که حل نشد، همان عالیترین رتبۀ دیانت است حالا باید پرسید آن قلۀ دیانت چه بود که امت مسلمان به آن نرسیده بودند؟ آیا پیامبر اکرم (ص) توانست مردم را به آن قله برساند؟
در پاسخ باید گفت که فقط چهار نفر رسیدند اما این قله چه بود که اگر پیامبر (ص) آن را ابلاغ نمیکرد، انگار هیچ کاری انجام نداده بود ((وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَه)) (مائده/شصت و هفت)، آن در واقع یک شعور سیاسی فوقالعاده بالا و پیچیده بود که امت به آن نرسیده بودند.
بله، سیاست ما عین دیانت ماست. پس کسی که شعور سیاسی ندارد یعنی شعور دینی ندارد چون هنوز نفهمیده است از او چه میخواهند خداوند که فقط از ما نماز و عبادت نمیخواهد و الا ابلیس هم این کارها را انجام میداد.
اوج بعثت انبیاء هم سیاسی شدن بود سیاست خیلی پیچیده است و خداوند یکی از وظایف ما را این قرار داده است که به شعور سیاسی برسیم.
منتها اکثر مردم سیاسی نیستند و بههمین دلیل در تمام طول تاریخ، همیشه یک گروه اقلیت بر اکثریت مسلط میشده اند چراکه وقتی همه سیاسی شدند، دیگر هیچ نفاقی در عرصۀ سیاست، امکان جولان پیدا نمیکند و ظهور حضرت نیز وقتی رخ میدهد که اکثریت مردم سیاسی باشند؛ همانطور که امام(ره) فرمود: و اللَّه اسلام تمامش سیاست است اسلام را بد معرّفی کردهاند. (صحیفه امام/جیک/ص دویست و هفتاد) و امروز بعد از چهل و پنج سال از انقلاب، این حضور میلیونی مردم در بدرقه شهیدان خدمت همین سیاسی شدن مردم را به وضوح توضیح میدهد و به رخ می کشد.
سهراب صمدی حکاک| فعال فرهنگی
نظر شما