به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، هر دین و آئینی نمادها و نشانههایی دارد و اسلام که آخرین دین آسمانی است و از میان نمادها، به جایگاه مسجد و احکام آن بسیار اهمیت داده است و مساجد از صدر اسلام پذیرای حضور زنان بوده و در استان آذربایجان غربی هزار و ۴۰۰ کانون فرهنگی و هنری فعالیت کرده و که بیش از ۱۰۶ هزار نفر عضو این کانون ها بوده که ۱۰ هزار نفر آن در سال ۱۴۰۲ رقم خورده است و حضور زنان در مساجد موجب انسجام فعالیت آنان میشود و آثار فردی و اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
از هزار و ۴۰۰ کانون فعال در استان ۴۴۰ کانون فرهنگی و هنری اهل سنت، ۷۰۰ کانون آن روستایی. ۳۰۰ کانون فرهنگی و هنری خواهران هستند که در سال ۱۴۰۲ نیز ۸۶ کانون فرهنگی و هنری تخصصی خواهران تشکیل شد.
کانون های فرهنگی و هنری تخصصی خواهران در تمام مناسبت های ملی و مذهبی ویژه برنامه داشته و در راستای گرامیداشت «شهدای خدمت» نیز برنامه های مختلفی اجرا کردند.
بانوان مهمترین عامل در جذب و حضور خانواده ها در مساجد هستند و هر زن با حضور خود در مسجد می تواند زمینه حضور همسر و فرزندان خود را نیز در این مکان معنوی فراهم کند و باعث پیوند بیشتر خانه و مسجد خواهند شد.
تاریخ اسلام نیز بر این امر گواه دارد و حضور صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) برای دفاع از ولایت و امامت در مسجد النبی و خوانش خطبه فدکیه برای حاضران است که نوعی حضور در عرصه اجتماع و سیاست بود و یکی از نمونه های بارز این موضوع است که بانوان باید از حضور این بانو الگو بگیرند و بانوان مسجدی استان آذربایجان غربی در تمام حوزه ها فعال بوده و زندگی حضرت زهرا (س) را سرمشق خود در کارها کرده اند.
همچنین می توان گفت حضور کانون های فرهنگی و هنری در مساجد نقش بسزایی در جذب بانوان و دختران دارند و این قشر می توانند با عضویت دراین کانونها از خدمات و برنامه های مختلف این مراکز که بیشتر به صورت رایگان هستند، استفاده نمایند.
موضوع زن و خانواده و تربیت فرزند از محورهای مهم فعالیت این کانون بوده و دراین راستا ارائه مشاوره به خانواده ها وجوانان و نوجوانان کانونی و مسجدی پاسخ به شبهات دینی و احکام شرعی برای بانوان و تبلیغ در افزایش و جوانی جمعیت، کلاس هایی خیاطی، برنامه های مختلف در حوزه حجاب و عفاف از جمله برنامه های این کانون های تخصصی است.
گفتنی است؛ آیت الله سید ابراهیم رییسی خادمالرضا(ع) و هشتمین رییس جمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل شد.
حجت الاسلام محمدعلی آل هاشم، نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی، فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور و تعدادی از محافظین و خدمه بالگرد از سرنشینان بالگرد حامل رئیسجمهور بودند.
نظر شما