شهادت از سعادت بالاتر است

معاون امور استان ها و مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه شهادت از سعادت بالاتر است، گفت: شهید آیت الله رئیسی و شهدای خدمت پیوسته در مسیر خدمت به مردم بودند و یکی از نشانه های سعادت این است که انسان در مسیر خدمت به خلق از دنیا برود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام سیدناصرالدین نوری‌زاده، معاون امور استان ها و مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم یادبود شهدای خدمت که روز گذشته هفتم خرداد با حضور کارکنان سازمان اوقاف و امور خیریه در محل این سازمان برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور و همراهان ایشان با اشاره به موضوع «عاقبت‌بخیری» گفت: یکی از دغدغه های انبیا الهی این بوده که پیوسته دعا می کردند خداوندا عاقبت ما را ختم بخیر کن. سعادت و عاقبت بخیر شدن در پایان کار در آیات الهی نیز اشاره شده است آنجا که حضرت ابراهیم(ع) می گوید: «رَبِّ هَبْ لِی حُکْماً وَ ألْحِقْنِی بِالصَّالِحِینَ»؛ (پروردگارا! به من حکمت و دانش مرحمت فرما و مرا به صالحان ملحق کن).

وی اظهار کرد:از آیت الله بهجت سوال کردند اگر بخواهیم دعای مهمی داشته باشیم، آن دعا چیست؟ گفتند دعا کنید عاقبتتان بخیر شود. عاقبت بخیری امر مهمی است. حضرت یوسف(ع) می فرماید: «تَوَفَّنِی مُسْلِماً»؛ (مرا مسلم بمیران) در قرآن کریم آمده است: «والعاقبة‌ للمتقین»؛‌ (آن سرای آخرت را برای کسانی قرار می‏ دهیم که در زمین خواستار برتری و فساد نیستند و فرجام [خوش] از آن پرهیزگاران است) اگر می خواهید ببینید کدام عمل خوب و کدام عمل، بد است ببینید خاتمه کار چگونه است اگر عمل انسان به خوشبختی ختم شود معلوم است سعادتمند هستیم، بنابراین نباید زود قصاوت کنیم، باید پایان کار را ببینیم.

حجت الاسلام نوری زاده افزود: در شروع انقلاب اسلامی افرادی در کنار امام(ره) بودند و سپس مقابل ایشان قرار گرفتند. حر در ابتدا مقابل امام حسین(ع) بود و بعد از یاران ایشان شد. بزرگترین مصداق عاقبت به شری شیطان است که سالها عبادت کرد اما عاقبت مقابل خدا قرار گرفت. پیوسته مومن باید نگران عاقبتش باشد تا زمانی که جان به گلوگاهش برسد که آن زمان معلوم می شود چه کسی عاقبت بخیر و چه کسی عاقبت به شر می شود.

وی بیان کرد: عاقبت بخیری مهم است، چون زندگی اصلی در دنیای دیگر است. اصول دین، تقلیدی نیست، باید تلاش کنید تا ایمانتان محکم باشد. شیطان می گوید من سیطره ای بر شما ندارم مگر اینکه دعوت کنم و شما در عین حال که می دانستید باطل هستم قبول کردید بنابراین خودتان را ملامت کنید.

معاون امور استان ها و مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: برخی از عوامل که باعث می شود ایمان انسان تثبیت شود این است که دعا کنیم، چون سرنوشت انسان را دگرگون می کند یکی از دعاها که از امام صادق(ع) نقل شده، دعای تمجید است. «اَللّهُمَّ اَنْتَ الاْوَّلُ فَلَیْسَ قَبْلَکَ شَیْئٌ وَ اَنْتَ الاْ خِرُ ،‌ فَلَیْسَ بَعْدَکَ شَیْئٌ وَ اَنْتَ الظّاهِرُ فَلَیْسَ فَوْقَکَ شَیْئٌ ، وَ اَنْتَ الْباطِنُ فَلَیْسَ دُونَکَ شَیْئٌ وَ اَنْتَ الْعَزیزُ الْحَکیمُ» یکی از اصحاب که مورد نکوهش قرار گرفته، احمد بن هِلال از اصحاب امام هادی(ع) و امام عسکری(ع)  بوده که با اینکه ۵۴ سفر حج رفته بوده اما چون مستبد بوده در توقیع  منسوب به امام زمان(عج)، لعن شده است.

وی افزود: در آیه ۱۰۴ سوره آل عمران آمده است: «وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»، (و [برای رسیدن به وحدت] باید از میان شما، جمعی دعوت به نیکی، و امر به معروف و نهی از منکر کنند. و رستگاران آن‌ها هستند.) همچنین در آیه اول سوره مومنون «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ أَتَدْرِی مَنْ هُمْ قُلْتُ أَنْتَ ...» شرایط عاقبت بخیری آمده است. دعای ۱۲ صحیفه سجادیه به عاقبت بخیری اشاره کرده است، چون مرگ خبر نمی کند. انسان لحظه به لحظه باید مراقب و محاسب باشد. یکی از نشانه های عاقبت بخیری این است که انسان در زمان و حالات خوب از دنیا برود و بهترین حالت که می توانیم از دنیا برویم شهادت است. شهادت از سعادت بالاتر است. شهید آیت الله رئیسی و شهدای خدمت نیز پیوسته در مسیر خدمت به مردم بودند و یکی از نشانه های سعادت این است که انسان در مسیر خدمت به خلق از دنیا برود.

کد خبر 1765839

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha