به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، محمدحسن صالحی مرام، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، امروز (4 مهر) در بازدید از مناطق زلزله زده شهرستان های اهر و ورزقان، تاکید کرد: پس از ارزیابی های کارشناسان مبنی بر میزان دقیق خسارات وارده به کارگاه ها در این مناطق، مبالغی برای تجهیز کارگاه ها و نیز شروع به کار مجدد هنرمندان بومی این شهرستان ها اعطا می شود.
وی تشریح کرد: در شهرستان های اهر، هریس و ورزقان بیش از 18 هزار کارگاه قالی بافی، ورنی بافی، گلیم و جاجیم وجود داشت که طبق برآوردهای اولیه نزدیک به 12 هزار کارگاه از حادثه تلخ زلزله آسیب و خسارت دیده اند.
صالحی مرام خاطرنشان کرد: به محض آماده شدن نهایی محل اسکان زلزله زدگان، تسهیلات لازم برای آغاز به کار هنرمندان دست بافته های داری در این منطقه فراهم می شود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، گلیم و ورنی را مهمترین تولیدات صنایع دستی روستاهای زلزلهزده آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: راهاندازی مجدد این کارگاهها منجر به رشد اقتصاد خانوادههای زلزله زده میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این دیدار یادآور شد: شمال آذربایجان شرقی به ویژه شهرستان های اهر و هریس بخش اعظمی از تولیدات ورنی، جاجیم و گلیم استان و کشور را تولید می کنند که بسیاری از این کارگاه ها بر اثر زلزله دچار خسارات های فراوان شده اند.
تراب محمدی تصریح کرد: با نظر مساعد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصمیماتی مبنی بر جبران آسیب ها و خسارات مالی وارد شده به هنرمندان این رشته ها در مناطق زلزله زده اتخاذ خواهد شد.
لازم به ذکر است، در این دیدار چند ساعته از روستاهای زلزله زده شهرستان های اهر و ورزقان، از دو بانوی قالی باف روستای «دغدغان» به دلیل ادامه فعالیت قالی بافی پس از زلزله در کنار چادرهای محل سکونتشان، تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما