به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای خبرگزاری شبستان، علیرضا طاهری نیا متولد سال ۱۳۶۸ و مدیر کانون فرهنگی و هنری «عترت النبی(ص)» زاهدان است که از سال ۹۳ مدیریت این کانون را عهده دار شده است.
او در طی سالهای فعالیت خود سعی کرده بیشتر به مسائل تربیتی بپردازد و تلاشش بر این بوده در تربیت نسل کنونی از این کتاب آسمانی بهره گیری کند و بچهها را پله به پله و به اقتضای سنشان با رشتههای مختلف قرآنی رشد دهد.
طاهری نیا در مورد فعالیتهای قرآنی کانون میگوید: ما به لطف خدا فعالیتهای قرآنی از روخوانی تا روانخوانی برای بچهها برگزار میکنیم و از سنین پایین با بچهها قرآن کار میکنیم و تلاشمان بر تربیت قرآنی بچه ها است.
وی افزود: حفظ قرآن را از امسال شروع کردیم چون قریب به ۱۲سال است که در زمینه روخوانی با بچهها کار میکنیم در زمان شروع فعالیت بچهها در سنین کمتری بودند و حالا که نوجوان شدهاند روی حفظ و صوت آنها کار میکنیم بچهها در زمینه روخوانی و قرائت رشد خوبی داشتند و در مسابقات قرآنی مختلفی شرکت میکنند.
به گفته طاهرینیا کانون فرهنگی و هنری عترت النبی مهمترین رسالت خود را در تربیت بچهها میداند و بیشتر در بحث تربیتی کار میکند و با برگزاری کلاسهای مختلف سعی در دستیابی به هدف خود دارد.
این کانون همچنین با سپردن مسئولیت به بچهها سعی دارد آنان را مسئولیت پذیر کند؛ به طور مثال یک گروه سرود از بچههای خود مسجد و محله آماده کرده که توسط خود بچه ها مدیریت میشود.
برگزاری کلاسهای آموزشی برای تقویت دروس بچهها از دیگر اقدامات این کانون است که در این راستا کلاسهای زبان انگلیسی، ریاضی و دیگر دروس پایه که اکثر بچهها در این دروس توانایی لازم را ندارند برای آنان برگزار میشود تا بچهها هم به لحاظ تربیتی و هم به لحاظ درسی رشد کنند.
تشکیل گروه جهادی «لبیک» دیگر اقدام ارزشمند کانون عترت النبی(ص) متشکل از بچههای کانون است که در محله کار رنگ آمیزی منازل همسایگان را انجام میدهند.
یکی از ابتکارات این کانون این است که در روزهای پنجشنبه هر هفته توزیع غذا در محله و میان ایتام دارد که برای تهیه این غذا هرکدام از بچهها هر غذایی را که در منزل داشته باشند به اندازه توان (یک پرس یا بیشتر) بسته بندی میکنند و به مسجد میآورند تا میان بچههای بی سرپرست توزیع شود و حتی توزیع این غذاها نیز توسط خود بچهها انجام میگیرد.
طاهری نیا همچنین با اشاره به فعالیتهای فرهنگی کانون می گوید: امسال خدا توفیقی به ما داد که توانستیم پیگیر تدفین یک شهید گمنام در پارک محله شویم و به برکت ورود این شهید محله به قطب فرهنگی تبدیل و برنامههای فرهنگی ما دوسه برابر بیشتر شد و خروجیهای برنامهها نیز افزایش یافت.
وی افزود: از میان بچههای کانون چند نفر را به عنوان خادم شهدا انتخاب کردیم که مسئولیت خادمی آنجا را برعهده دارند و پنجشنبهها قبل از اذان ایستگاه صلواتی آنجا برگزار و دعای استغاثه امام زمان(عج) قرائت میشود.
این کانون در تمامی مناسبتهای خاص نیز برنامههای محوری در سطح شهر برگزار میکند در ایامی همچون دهه کرامت و میلادهای بزرگ و هفته وحدت با حضور و مشارکت اهل سنت برنامههایی برگزار میشود.
مدیر کانون عترت النبی(ص) تمامی اقدامات خود را برای بچههای شیعه و سنی تدارک میبیند و هیچ فرقی میان آنان قائل نیست و اهل سنت نیز عضوی از این مسجد هستند که در برگزاری برنامهها مشارکت دارند.
برنامه های این کانون از رده سنی ۷-۸ سال تا ۲۵-۳۰ سال را شامل میشود و در مراسمات تعداد بچههایی که مستمر حضور دارند حدودا ۷۰ نفر به بالا هستند و حدود ۲۲/۲۳نفر هم ثابت برای نمازها در مسجد حضور پیدا میکنند و در وعده نماز دو صف مسجد را بچهها تشکیل میدهند.
این کانون برای جذب بچهها به مسجد هم اقدامات مختلفی انجام داده مثلا در ابتدا آسیب شناسی و بررسی کرده که بچههای محله به چه چیزی نیاز دارند که نیاز آنان را مرتفع کند و در این آسیب شناسی کشف کرد بیشترین وقت و فکر بچهها صرف بازی کردن میشود لذا به طراحی بازیهای تربیتی برای آنان پرداخت به طور مثال بازی مارو پله و منچ را در مساحتی ۱۲متری با رویکردی تربیتی طراحی کرد که انجام کارهای خوب مانند احترام به والدین در نردبان صعودی و کارهای ناپسندی همچون غیبت در نردبان سقوط قرار داشت که افراد را به پایین میکشاند و در حقیقت بازی و تربیت را با هم ادغام کرد.
طاهری نیا همچنین به تهیه لوازم ورزشی اقدام کرد و آخرهفتهها بازی فوتبال دستی و تنیس و... در محوطه مقبره شهید برای بچهها انجام میشود و همین تعداد مراجعه کنندگان آنان را افزایش داده و از همین راه برای جذب بچهها به مسجد استفاده میشود.
برگزاری برنامههای اردویی بویژه اردوهای خانوادگی از دیگر اقدامات این کانون است که برای بچههایی که به صورت مداوم در مسجد حضور پیدا کنند امتیازاتی در نظر گرفته میشود و بر پایه همان امتیازات میتوانند خانوادگی در اردوها شرکت کنند.
طاهری نیا همچنین ماهی یک یا دوبار به منازل بچهها سرکشی و با یک تابلو یا جعبه شیرینی از فعالین مسجد تقدیر و تشکر میکند و نقطه نظرات خانواده بچهها را میشنود و در جریان تغییرات آنان قرار میگیرد.
وی همراهی و صبوری همسرش را در هموارتر شدن مسیر موثر میداند و معتقد است پردرد سرترین و پر مشغله ترین کارها انجام کار تربیتی است که نتیجه آن نیز در دراز مدت خود را نشان میدهد اما با این وجود معتقد است فعالیتهای تربیتی کانون در رفتار و عملکرد بچهها نمود پیدا کرده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری عترت النبی(ص) امیدوار است با انجام این اقدامات بتواند از دل همین حاشیه شهر، سربازانی برای امام زمان(عج) و افراد مفیدی برای جامعه تربیت کند که هم از نظر دینی و هم از نظر اعتقادی و هم از نظر مهارتی آدمهای قوی باشند و در آینده بتوانند مدیران انقلابی و پای کاری برای شهرشان شوند.
او برای بچهها پلاک شهدای گمنام طراحی کرده و آن را به گردن کسانی میآویزد که به اهداف کانون نزدیک شوند. مدیر کانون عترت النبی پس از سالها انجام کارهای فرهنگی و تربیتی لذت بخش ترین بخش کار خود را در رضایت خانوادهها میداند و میگوید: بیشتر خانوادهها تغییراتی که در رفتار بچهها شکل گرفته را میبینند و ابراز خوشحالی میکنند و همین برای ما بسیار لذت بخش است چون هدف ما این است که تغییری در بچهها ایجاد کنیم.
او بیان میدارد: منطقه ما کم برخوردار است به همین دلیل در این مسیر موانع و مشکلات زیادی سر راهمان قرار دارد اما ما اجازه ندادیم مشکلات ما را متوقف کند و با تکیه بر داشتهها و تواناییهایمان و با توکل بر خدا توانستیم کارها را پیش ببریم.
این کانون علی رغم مشکلاتی که دارد سال گذشته جزو کانونهای برتر استان شناخته شد و عمده دلیل این موفقیت این بود که مشکلات را بر اقدامات خود مقدم ندانستند و بیشتر به افق و هدفی که داشتند فکر کردند و الحمدالله روزبه روز به آن هدف مورد نظر نزدیکتر هم میشوند.
نظر شما