حضرت علی و فاطمه(ع) ازدواج آسان را در اسلام نهادینه کردند

حجت الاسلام صباغیان با بیان اینکه حضرت علی و فاطمه(ع) ازدواج آسان را در اسلام نهادینه کردند، گفت: مسئولان باید با سیاست‌های تشویقی و حمایتی موانع ازدواج ساده و سریع را برطرف کنند.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم-ازدواج امری مقدس است که در دین مبین اسلام بسیار بر روی آن تاکید شده است و تکمیل نصف دین را مشروط به این امر می دانند.

احادیث، روایات و آیات بسیاری در دین مبین اسلام وجود دارد که جوانان را به ازدواج البته ازدواج آسان و ساده تشویق می کنند و ازدواج است که جوانان را از بسیاری آسیب های اجتماعی دور می کند.

ازدواج-حضرت-علی.jpg

*پیوند نور و آینه بهترین الگوی جوانان امروزی

در جامعۀ امروز ما عدم اجرای صحیح سنت ازدواج (در برخی موارد) به یک معضل مهمّ اجتماعی و خانوادگی تبدیل شده است؛ بالا رفتن سن ازدواج از یک طرف و ازدواجهای انجام شده ای که دچار مشکل طلاق واقعی و عاطفی می شود. از طرف دیگر بر مشکلات خانواده و اجتماعی می افزاید شاید بتوان گفت در موضوع ازدواج سه عامل «جهیزیه»، «مهریه» و «مراسمات و تشریفات» موجب بروز برخی مشکلات می شوند.

یکی از اموری که می تواند در حَل این معضل و یا کاهش این مشکل نقش داشته باشد، ارایۀ الگوهای مناسب در زمینۀ ازدواج است، خصوصاً الگوهای مقدس و قابل احترام که می تواند اثرگذار باشد و فرهنگ ناروای موجود را به فرهنگ صحیح و معقول تبدیل نماید.

یکی از بهترین الگوها برای جوانان می توان به ازدواج و پیوند آسمانی حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اشاره کرد که دیگر هیچ گاه مانند آن در تاریخ تکرار نشد.

سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است و روزی مبارک برای همه نوگامانی است که دل به زندگی فاطمی داده اند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند.

ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم (ص) بر آن مباهات می کردند؛ در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.(۱)

ازدواج-حضرت-علی-و-فاطمه.jpg

*سادگی؛ مهم ترین پیام پیوند آسمانی علی و زهرا(ع)

با توجه به فرارسیدن سالروز ازدواج فرخنده و مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت علی علیه السلام به سراغ یکی از کارشناسان حوزه دین رفتیم. حجت الاسلام حسن صباغیان-امام جمعه زیرکوه-در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: ازدواج این دو بزرگوار پیام های زیادی را در بردارد.

وی با بیان اینکه مهمترین پیام ازدواج حضرت علی و فاطمه سلام الله علیهما، سادگی آن بود، افزود: این دو بزرگوار با این پیوند ساده و ملکوتی، ازدواج آسان را در اسلام نهادینه کردند و امروز اگر ازدواج آسان فرهنگ سازی شود بسیاری از مشکلات و مسائل جوانان حل خواهد شد.

حجت الاسلام صباغیان در ادامه بیان کرد: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که عمده موانع ازدواج عبارت از عادت ها، تفاخرها، تکاثرها، چشم و هم‌چشمی ها، تجمل گرایی ها است که اگر خانواده‌ها عادت کنند که ازدواج ها را ساده، بی پیرایه و بی تشریفات انجام دهند فکر می کنم که بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

امام جمعه زیرکوه با بیان اینکه باید دولتمردان زمینه ازدواج سهل و آسان را فراهم کنند، ادامه داد: مسئولان باید با سیاست‌های تشویقی و حمایتی موانع ازدواج ساده و سریع را بر طرف کنند.

*برطرف شدن فقر یکی از برکات ازدواج

وی به آموزه های قرآنی، اسلامی و دینی برای ازدواج موفق اشاره کرد و گفت: در درجه اول اعتقاد و باور به برکات این سنت بزرگ است یعنی یقین داشته باشیم که ازدواج یک عمل مبارک و خجسته و حسنه است. از امام صادق (ع) درباره معنای مبارک سؤال شد که حضرت فرمودند مبارکاّ ای نفّاعا؛ یعنی کاری که در آن نفع و خیر باشد.

حجت الاسلام صباغیان در ادامه عنوان کرد: اساس ازدواج بر خیر و برکت شکل گرفته است در حالی که هنوز بعضی از جوانان به این حقیقت مبارک یعنی ازدواج مبتنی بر آموزه های قرآنی به یقین و باور نرسیده اند که از برکات ازدواج برطرف شدن فقر و بی نیاز شدن است چرا که خداوند از فضل خود به وسیله ازدواج رزق و روزی مادی و معنوی را زیاد می‌کند.

امام جمعه زیرکوه ادامه داد: اگر کسی با رویکرد آموزه‌های قرآنی و دینی و عمل به آن ازدواج کند البته با رعایت تمام شرایط مانند کفو بودن در حوزه های مختلف نژادی، فرهنگی، تحصیلی، اقتصادی، فیزیکی و ... حتماً ازدواج موفقی را تجربه خواهد کرد.

*آرامش؛ فلسفه محوری و اصولی ازدواج

وی با بیان اینکه اصل و اساس ازدواج در قرآن برای آرامش بخشیدن است، افزود: یعنی فلسفه محوری و اصولی ازدواج آرامش ذکر شده است و به صورت فطری و غریزی انسان وقتی که به سن جوانی می‌رسد نیاز به یک نیمه دیگر دارد گویا اگر ازدواج صورت نگیرد یک موجود نصف و نیمه است، لذا برای رسیدن به آرامش و زندگی موفق باید مکمل خود را پیدا کند.

حجت الاسلام صباغیان در ادامه گفت: قطعاً نمی‌شود نیاز ازدواج را از راهی غیر از راهی که خداوند قرار داده به دست بیاوریم و تمام ثروت های مادی، بهترین تفریحات و سفرهای تفرجگاهی، محبت‌های پدر و مادر و دوستان جای پاسخگویی به نیاز همسری که خدا برای آرامش انسان خلق کرده را نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: البته به شرط اینکه ازدواج صورت بگیرد نه اشتراک یا اختلاط، متأسفانه امروز بعضی از پیوندهای زناشویی چون براساس شناخت، کفویت، مودت، رحمت، عشق و علاقه واقعی صورت نمی‌گیرد در حقیقت ازدواج نیست بلکه یک نوع اختلاط است که پس از مدتی به افتراق عاطفی و یا طلاق ثبتی منجر می‌شود.

* ازدواج سبب خشنودی خدا و تقویت ایمان می شود

امام جمعه زیرکوه با تاکید بر ازدواج یک عمل مقدس است، افزود: چرا که در ازدواج برکات و آثار زیادی وجود دارد و این‌گونه نیست که ازدواج تنها برای ارضای غرایز جنسی باشد بلکه علاوه بر آن، ‌جنبه های معنوی، امید آفرینی و تولید آرامش، ایجاد و تقویت سلامت روحی و بهداشت روانی را در بردارد.

وی در ادامه عنوان داشت: ازدواج برای تکثیر نسل و کادر سازی و تولد انسان و بقای نوع بشر، به دست آوردن انیس و مونس و شریک و همراه و هم نفس در زندگی است.

حجت الاسلام صباغیان تاکید کرد: ازدواج مقدس است چون باعث خشنودی خداوند و تقویت ایمان و تقوا می شود. در روایت است کسی که ازدواج نکند نصف ایمان ش بر باد رفته است، ازدواج مقدس است چون باعث می‌شود مرد و زن کمتر به گناه افتاده و پیوند مقدسشان مسیر معنوی را برای آن ها هموار کند و انسان را برای رسیدن به اهداف الهی کمک نماید.

امام جمعه زیرکوه در پایان با اشاره به اینکه یکی از راه های حفاظت از این تقدس ذاتی، رفع موانع ازدواج است، گفت: باید همه تلاش کنیم تا ازدواج ها بر اساس شناخت و نه فقط احساسات و مبتنی بر فرهنگ دینی و به دور از گناهان رایج در آغاز زندگی و شب عروسی و البته با چشم باز و تحقیق انجام شود.

منبع؛

۱.حوزه نت

کد خبر 1767108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha