خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| برای خودشان یک دورهمی هفتگی راه انداخته و هر هفته روزهای سه شنبه به همین بهانه در مسجد دور هم جمع می شوند؛ اما این دورهمی را با آن دورهمی هایی که احیاناً به ذهنتان خطور کرده اشتباه نگیرید؛ کاملاً متفاوت است.
از بانوان اهالی کانون فرهنگی هنری «شهید علی اکبر رحمانیان» می گویم؛ قرارشان روزهای سه شنبه است از ساعت سه عصر تا وقت اذان مغرب و عشا. هر کدام از انگشتانشان یک هنر می بارد؛ یکی گلدوزی می کند و دیگری قلاب بافی. خلاصه از هر رشته هنری که فکرش را بکنی اینجا هنرمند دارد.
یک هنرکده صنایع دستی در مسجد
سه شنبه ها دور هم جمع می شوند و هنرهایشان را به یکدیگر می آموزند آن هم بدون چشم داشت. هر کسی هر هنری که دارد را با خود به مسجد آورده؛ خلاصه روزهای سه شنبه محیط مسجد به یک هنرکده صنایع دستی تبدیل می شود.
جمع بانوان مسجدی یک جمع صمیمانه است که علاوه بر پایدارشدن دوستی ها، علاقه به هنرآموزی را در آنها تقویت کرده و همین امر سبب شده تا گرایش شان به آموختن هنر صنایع دستی تقویت شود.
این خود می تواند جرقه ای را در ذهن هر یک از بانوان ایجاد کند تا در کنار حرفه سخت و دشوار خانه داری، نیم نگاهی هم به یک شغل کوچک برای خودشان داشته باشند.
مهارت آفرینی ویژه بانوان
مدیر کانون فرهنگی هنری شهید رحمانیان جهرم هدف از این اقدام بانوان مسجدی را آموزش مهارت آفرینی میان بانوان و دختران می داند که در یک محیط صمیمانه و معنوی ایجاد شده است.
بانوان مسجدی در هر رشته ای که تخصص دارند هر هفته دور هم جمع شده و آن را به دیگر بانوان علاقمند به این هنر آموزش می دهند.
هادی ترابفرد می گوید: بانوان مسجدی در هر رشته ای که تخصص دارند هر هفته دور هم جمع شده و آن را به دیگر بانوان علاقمند به این هنر آموزش می دهند.
اگر چه هنر صنایع دستی، در سال های اخیر در کشور رونق گرفته و به عنوان یک کار فاخر از آن سخن به میان می آید اما رونق کسب و کارهای این حوزه سبب شده تا حوزه صنایع دستی به عنوان یک شغل در جامعه مطرح شود.
دورهمی بانوان مسجدی در این کانون فرهنگی هنری نیز با همین هدف شکل گرفته است. ترابفرد می گوید: آموزش یک حرفه هنری آن هم از گروه صنایع دستی اگر هم به ایجاد یک شغل منجر نشود کارآیی خاص خود را دارد و حداقلش آن است که افراد می توانند نیازهای روزمره خود و خانواده شان را با همین آموزش ها رفع کنند.
یک فضای دوستانه
هر چه فضا دوستانه تر و صمیمی تر باشد آموختن نیز سهل و آسان تر می شود؛ آن هم زمانی که مربی ات، فردی باشد که سالها با او ارتباط صمیمانه و دوستانه ای داری.
به اعتقاد مدیر کانون فرهنگی هنری شهید رحمانیان این فضای دوستانه به آموزش مهارت های هنری کمک شایانی می کند تا بانوان در کنار یکدیگر آنچه را علاقمند هستند، فرا بگیرند.
بازگشت به مسجد
از دیگر ویژگیهای این اقدام مبتکرانه، جذب افراد به ویژه گروههای سنی نوجوان و جوان به سمت مسجد است و قرار گرفتن در یک فضای معنوی و دوستانه، تمایل افراد را به سمت مسجد بیشتر می کند.
از دیگر ویژگی های این اقدام مبتکرانه، جذب افراد به ویژه گروه های سنی نوجوان و جوان به سمت مسجد است و قرار گرفتن در یک فضای معنوی و دوستانه، تمایل افراد را به محیط مسجد بیشتر می کند. این را می شود از تعداد افرادی که سه شنبه ها در مسجد امیرالمومنین(ع) دور هم جمع می شوند به خوبی درک کرد.
ترابفرد می گوید: با آغاز این دوره های آموزشی که تقریباً یک سالی از آن می گذرد شاهد استقبال بیش از پیش بانوان و دختران نوجوان به سمت مسجد هستیم به نحوی که این استقبال در نماز جماعت و همچنین دیگر برنامه های مسجد همچون مناسبت های سوگواری و اعیاد و موالید ائمه(ع) به وضوح نمایان است.
از خردسال تا کهنسال
در این دورهمی از دختر بچه ها تا بانوان خردسال در کنار یکدیگر به آموزش مهارت های هنری مشغول هستند و از دست ساخته هاشان مشخص است که این کلاس ها توانسته در مهارت آموزی آنها تاثیر داشته باشد.
بانوان مسجدی همچنین علاوه بر آموزش های هنری و صنایع دستی که از یکدیگر می آموزند، به تبادل نظر و تجربه در زمینه حرفه هایی که دارند نیز پرداخته و به اطلاعات خود می افزایند.
این شیوه آموزشی که اگرچه از قدیم و در حوزه های علمیه نیز مرسوم بوده می تواند در هر مسجد و کانون فرهنگی هنری انجام شود به ویژه اکنون که فصل تابستان و اوقات فراغت دانش آموزان نیز نزدیک بوده و دغدغه خانواده ها در این زمینه بیش از پیش است.
نظر شما