به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، با توجه به وضعیت اقتصادی و شرایط کمبود کار در جامعه، مساجد می توانند با ورود در این زمینه حداقل با برگزاری کلاسهای آموزشی، مهارتی، انگیزشی و یا بالا بردن انگیزه افراد، گامی بردارند.
رهبر مظعم انقلاب بارها بر اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و از لفظ «اقتصاد مقاومتی» استفاده کردندو فرمودند: «ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم. و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی هم به طور مکرر در سخنان رهبر معظم انقلاب ادامه یافت و این تاکید معظم له نشان دهنده اهمیت توجه به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید بومی در این راستاست.
کانون فرهنگی هنری «علامه امینی» شهرستان میاندوآب ازجمله کانونهای فعال روستایی است که با اجرای طرحهای شاخص در حوزه اشتغال در مسجد رونق بخشیده و با ایجاد کارگاه صنایع دستی توانسته برای بانوان خلاق و کارآفرین، اشتغال ایجاد کند.
سخن از هنر است، هنری که قدمتی کهن و دیرینه دارد، هنری از دستان بانوان این روستا که جاجیم، فرش و گلیم خوانده می شود. و حتی بانوان فعال در این کانون الان صنایع دستی خود را به کشورهای همسایه نیز صادر می کنند.
ناهید حمدالله زاده، مدیر کانون فرهنگی هنری علامه امینی (ره) شهرستان میاندوآب، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه گفت: از جمله مهمترین برنامههای ما در این کانون تلاش برای مهارت افزایی و کارآفرینی است که در این راستا اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی دوخت کیف، پرده دوزی، دوخت و برش لباسهای مجلسی، رومیزی، گلیم بافی کرده ایم که هنرجویان پس از پایان دوره گواهینامه معتبر دریافت می کنند.
وی ادامه داد: برنامه های کارآفرینی و مهارت افزایی در کانون فرهنگی و هنری «علامه امینی» شهرستان میاندوآب از سال ۹۴ شروع شده و در گام اول تشکیل این دورهها، با شناسایی ۷۰ نفر از افرادی که هزینه اولیه داشتند کار را کلید زدیم.
حمدالله زاده با بیان اینکه بیشتر بانوان بیمه عشایر روستایی هستند، افزود: الان به مرحله ایی رسیدیم که محصولات تولیدی دست بانوان مسجدی به کشورهای همسایه از جمله ترکیه و عراق صادر می شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ نفر عضو این کانون هستند، اظهار کرد: در طرح های گلیم ما توسط عضو ککانون علامه امینی و مربی سبک زندگی اسلامی ترویج شده است .
حمدالله زاده افزود: از سوی دیگر طی آموزش هایی که دختران کانون دیدند، از ضایعات گلیم های تولیدی گلیمچههای کوچک، زیر لیوانی و از ضایعات کاموا ها عروسکهای بندانگشتی، جا کلیدی و گیره سر و غیره می بافتند.
مدیر کانون فرهنگی هنری علامه امینی (ره) شهرستان میاندوآب گفت: «خدیجه سعید پور» از اعضای کانون است که اقدامات نوآورانه ای در بحث اشتغال زایی در روستای گل سلیمان آباد میاندوآب انجام داده ، او مربی دوره های آموزشی برای هنرجویان کانونی است که هدفشان توانافزایی بانوان روستا در راستای راه اندازی کسب و کار خانگی است.
وی با اشاره به دیگر فعالیت های کانون فرهنگی هنری علامه امینی (ره) شهرستان میاندوآب گفت: تهیه جهیزیه، برگزاری کلاس های قرآنی، توزیع بسته های معیتشی در مناسبت های ملی و مذهبی از جمله فعالیت های دیگر این کانون است.
گلیم و جاجیم بافی هنر دست زنان مسجدی در محمدیار
آمینه رحمتی، مدیر کانون فرهنگی و هنری سحاب مسجد حضرت ابوالفضل(ع) شهر محمدیار، نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه، گفت: جاجیم بافی به عنوان یکی از گونه صنایع دستی است که از دیرباز در ایران و بالاخص در حال حاضر طی چند سال اخیر در استان آذربایجان غربی رواج دارد.
وی افزود: بانوان مسجدی کانون فرهنگی و هنری سحاب شهر محمدیار هنر گلیم و جاجیم بافی را در شهر خود گسترش دادند و به مرحله درآمدزایی رسیدند.
رحمتی ادامه داد: جاجیم بالاپوشی است که روزهای سرد مورد استفاده قرار میگیرد، حتی در بین برخی از خانوادههای روستایی جاجیم را برای چشم روشنی و جهیزیه نوعروسان هدیه میدهند.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ نفر عضو کانون فرهنگی و هنری سحاب نقده است، ادامه داد: نمایشگاه عشایری و صنایع دستی کانون سحاب به مدت سه روز با ۷ غرفه در محل کانون و محوطه آن سال گذشته به مناسبت دهه فجر دائر شد و این نمایشگاه ها فرصتی هستند که اعضای مسجدی بتوانند دستاوردهای خودشان را به عرضه عموم قرار دهند.
نظر شما