زهرا یعقوب نژاد، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان ضمن تبریک ایام ذی الحجه و هفته ازدواج اظهار کرد: جوانی جمعیت و افزایش فرهنگ ازدواج یکی از مهمترین برنامه های است که در دولت دنبال می شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با بیان اینکه ترویج فرهنگ ازدواج و فرزند آوری از مهمترین مقوله های است که همه دستگاههای ذی ربط باید بیش از پیش بدان توجه داشته باشند، گفت: گیلان از جمله استانهای با نرخ باروری پایین کشور هست که در صورت برنامه ریزی درست در مسیر ازدواج و فرزندآوری میتوان نسبت به جوان سازی جمعیت که از مهمترین مولفه های قدرت هر کشوری است اقدام نمود.
یعقوب نژاد به اهم اقدامات انجام شده در حوزه ازدواج سال گذشته در گیلان اشاره و تصریح کرد: ۹ جلسه ستاد خانواده و جمعیت استان به ریاست استاندار از زمان ابلاغ قانون جوانی جمعیت تا کنون برگزار شده است.
وی تصریح کرد: ارسال فایل خرد شده ضریب وزنی جمعیت گیلان در حوزه ازدواج (به تفکیک شهرستان، شهر، روستا،آبادی و تعداد ازدواج مطلوب در شهر و روستا) به فرمانداران جهت برنامه ریزی های حوزه جمعیت، تدوین شناسنامه جمعیتی به تفکیک هر شهرستان بصورت کتابچه و برنامه ریزی اقدامات بر اساس اولویتهای هر شهرستان و ارسال آن به شهرستانها از دیگر برنامه های بود که انجام شد.
وی اضافه کرد: تدوین بوم راهبردی جمعیت استان گیلان و تخصیص اعتبار برای اجرای طرح آموزشی تربیت کنشگر جمعیت، بزرگداشت هفته ملی جمعیت در سطح استان و اجرای برنامه های متنوع، برگزاری جلسه با گروه های جهادی- تشکلهای اجتماعی، مردمی وگروههای مرجع و همچنین اجرای طرح علمی پژوهشی در راستای جوانی جمعیت با موضوع بررسی علل بی فرزندی و تک فرزندی و ارائه راهکارها برای آن از دیگر اقداماتی بود که صورت گرفت.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان به اجرای طرح پژوهشی بررسی جامعه شناختی تمایل به روابط پیش از ازدواج و عدم تمایل به ازدواج در بین جوانان اشاره کرد و افزود: پیگیری اعطای تسهیلات حوزه ازدواج، طریق دبیر کمیسیون هماهنگی بانکها، برگزاری ۳ جلسه ستادساماندهی امور جوانان به ریاست استاندار با محوریت ازدواج (جوانی جمعیت) با حضور دستگاههای عضو ستاد و فرمانداران محترم، برگزاری ۱۷ جلسه ستاد ساماندهی شهرستانی در همه شهرستا ن ها با محوریت ازدواج و جوانی جمعیت انجام شد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۲۳ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده در سطح استان مشغول به فعالیت هستند، برگزاری ۵۰۳ کارگاه آموزشی پیش از ازدواج به صورت رایگان در سراسر استان خصوصا مناطق کم برخوردار و اعطای مجوز به ۵ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده در سراسر استان گیلان انجام شده است.
وی خاطر نشان ساخت: اجرای طرح ملی کنترل کاهش طلاق به کمک ۱۷ مرکز از مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده در سراسر استان، حمایت از ۱۷ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده تحت مجوز ادراه کل ورزش و جوانان در خصوص ارائه مشاوره های رایگان با موضوع ازدواج و تحکیم خانواده و برگزاری ۱۷ جشن بزرگ وصال(ویژه زوج های جوان) در راستای جوانی جمعیت و تشویق ازدواج آسان و پایدار در ۱۷ شهرستان در هفته ازدواج انجام شده است.
وی اظهار داشت: برگزاری اردوهای زیارتی، تفریحی، آموزشی با هدف بازخوانی آموزه های اعتقادی و دینی در حوزه ازدواج و برگزاری کارگاههای آموزشی، نشست های تخصصی و همایش های مختلف با موضوع هوشیارسازی در حوزه جمعیت، تحکیم بنیان خانواده، معایب تک فرزندی، خانواده موفق وتسهیل ازدواج و همچنین توجیه مبلغین برای مناسبت های تبلیغی حوزه ازدواج از دیگر برنامه های و فعالیت های سال گذشته در گیلان بود.
نظر شما