ایران اعتمادسازی های موثری در خصوص فعالیتهای هسته ای خود داشته است

احمدی نژاد با بیان اینکه ایران پیشنهادات خوبی بر پایه یک منطقه روشن در مذاکرات با 1+5 ارائه داده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران اعتمادسازی های موثری در خصوص فعالیتهای هسته ای خود داشته است.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی‌نژاد در حاشیه سفر به نیویورک به منظور شرکت در شصت و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست در پاسخ به این سوال که امکان وقوع جنگ و نتایج حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران اساساً صهیونیست‌ها و تهدیدات آنها را خیلی جدی نگرفته و این جنجال‌ها را صرفاً در راستای تلاش برای خروج از بن‌بستی که صهیونیست‌ها در آن گرفتار شده‌اند ارزیابی می‌کند.

رییس‌جمهور افزود: این تهدیدات در نظر ایران اهمیتی ندارد و موضوع مهم از نظر ما آن است که چرا جهان به گونه‌ای اداره می‌شود که چنین افرادی به خود اجازه دهند اینگونه دیگران را تهدید کنند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط حساس بین‌المللی آیا تداوم گفتگو ها و مذاکرات بین ایران و 1+5 را برای کاهش التهابات مؤثر می‌دانید؟ اظهار داشت: درست است که شرایط بین‌المللی حساس است، اما باید به ریشه‌ها و عوامل بوجود آمدن این شرایط توجه کرد و اگر می‌خواهیم این شرایط را اصلاح نماییم باید علل آن را کشف و برطرف کنیم که یکی از علل اصلی بوجود آمدن این شرایط تمایل برخی کشورها برای دست‌اندازی به ثروت‌ها و سرزمین‌های دیگران است.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که کشف و برخورد با ریشه‌های شرایط امروز جهان نیاز به زمان دارد که به شدت در این زمینه محدویت داریم، تصریح کرد: باید چند کار را به موازات انجام داد اول اینکه تندروها و قدرت‌طلبان را مهار کرد و در قدم بعد باید از هر نوع تفاهمی که تنش‌ها را کنترل کند، استقبال کرد.

احمدی‌نژاد خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات خوبی بر پایه یک منطقه روشن در مذاکرات با 1+5 ارائه داده و معتقد است در صورت پایبندی این کشورها به قانون و قانع بودن به حق و حقوق طرفین مشکلات مرتفع خواهند شد.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که آیا ایران حاضر است اورانیوم مازاد تولید شده خود را به کشوری دیگر ارسال کند، با طرح این مطلب که آیا فکر می‌کنید واقعاً مشکل فقط همین است یا حتی این راهی برای عبور از نگرانی‌ها است. افزود: چه تضمینی هست که اگر این بهانه نیز از سوی جمهوری اسلامی ایران مرتفع شد، بهانه جدیدی پیش پای ایران گذاشته نشود؟ واقعاً در این میان چه کسی باید نگران رفتار طرف مقابل‌اش باشد.

رییس‌جمهور با طرح این سوال که آیا فکر می‌کنید، واقعاً اراده‌ای برای حل این مسأله وجود دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران یکبار برای اعتمادسازی تمام فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق کرد اما توقعات و تقاضاها نه تنها کاهش نیافت بلکه چندین برابر شد.

احمدی‌نژاد به اختصاص 80 میلیارد دلار برای بازسازی بمب‌های اتمی آمریکا در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: آیا وقتی چنین تصمیمی از سوی دولت آمریکا اتخاذ شد ایران اظهار نگرانی کرد که حالا غربی‌ها از میزان بسیار کمی اورانیوم غنی‌شده در ایران ابراز نگرانی می‌کنند؟

رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر رییس‌جمهور آمریکا در سخنرانی امسال خود در مجمع عمومی سازمان ملل نیز این موضوع را که اگر گفت‌وگوها با ایران به نتیجه نرسد به هر ترتیب ممکن از دستیابی این کشور به سلاح اتمی جلوگیری خواهد کرد را مطرح کند، آنگاه موضع ایران چه خواهد بود، گفت: اگر این حرف تکرار شود، پاسخ ایران نیز اعلام خواهد شد، اما مهم این است که معتقدم مردم آمریکا طرفدار ایجاد درگیری و دخالت در امور کشورها نیستند و مردمی صلح‌دوست و علاقمند به دوستی با دیگر کشورها هستند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا ایران طرحی برای برقراری آتش‌بس در سوریه دارد؟ اظهار داشت: دیدگاه ما نسبت به مسائل داخلی ملت‌ها کاملاً آشکار و روشن است و معتقدیم در سوریه نیز مشکلات باید با برگزاری انتخاباتی آزاد و محترم شمرده شدن حق حاکمیت مردم همراه شود.

رییس‌جمهور اضافه کرد: در نشست سران جنبش عدم تعهد در تهران مقرر شد تا با دیگر کشورها رایزنی کرده و یک گروه تماس برای ارتباط گرفتن با طرف‌های درگیر در سوریه و برقراری آتش بس در این کشور تشکیل دهیم که تلاش‌ها در این زمینه ادامه دارد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که با توجه به تصمیم آمریکا برای خروج از افغانستان آیا ایران آمادگی دارد، به سامان یافتن اوضاع در افغانستان کمک کند، تصریح کرد: هرکس بویژه کشورهای همسایه و دوستان افغانستان بتواند به استقرار آرامش و تقویت حاکمیت ملی در افغانستان کمک کند، نباید از این کار دریغ کند.

رییس‌جمهور با تأکید بر اینکه مشکلات افغانستان باید با راه‌حل‌های بومی و در منطقه حل و فصل شود، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با همکاری دیگر همسایگان افغانستان نشستهایی منطقه‌ای برای سامان دادن اوضاع در افغانستان برگزار کرده که دیگر کشورها نیز می‌توانند در این نشست‌ها شرکت کرده و به تلاش‌ها برای حل و فصل مسائل در افغانستان کمک کنند.

احمدی‌نژاد تأکید کرد: احساس می‌کنم در میان سیاستمداران آمریکا دیدگاه‌ واحدی درباره افغانستان وجود ندارد که لازم است، آمریکایی‌ها نیز بر مبنای احترام به حاکمیت ملی افغان‌ها و تقویت روند سیاسی این کشور به وحدت نظر برسند.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که چه پیامی برای ساکنین سرزمین‌های اشغالی دارید، تا آنها ایران را خطری برای خود به حساب نیاورند، گفت: ما با همه دنیا خوب هستیم و هر جا مردمی تحت ظلم و ستم قرار گیرند ما دوست آنها هستیم.

احمدی‌نژاد به برگزاری اعتراضات و تظاهرات چند صد هزار نفری در سرزمین‌های اشغالی در اعتراض به رژیم صهیونیستی افزود: اینها مردمی هستند که از وضع خودشان ناراضی بوده و اعتراض می‌کنند.

رییس‌جمهور اظهار داشت: همه باید در جهت برچیده شدن بساط اشغالگری، زورگویی و تروریسم تلاش کنند؛ این حرف و موضع اساسی ملت ایران است و معتقدیم در هر جای دنیا مردم باید آزادانه سرنوشت خود را انتخاب کنند.

احمدی‌نژاد با اشاره به 70 سال آوارگی ملت فلسطین تصریح کرد: یک رژیم اشغالگر به زور مردم فلسطین را از خانه و کاشانه خودشان آواره کرده است در حالی که سوال این است اگر چنین سرنوشتی برای مردم آمریکا پیش می‌آمد، آنها چه می‌کردند؟ مطمئن هستم همه آنان خواستار محو زورگویی و اشغالگری می‌شدند.

رییس‌جمهور اضافه کرد: اگر اشغال فلسطین پایان یابد در این صورت چه چیز باقی می‌ماند؛ این محتوا و ماهیت طرح و موضع جمهوری اسلامی ایران است.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه درباره رابطه رژیم صهیونیستی و مردم آمریکا حرف‌های زیادی وجود دارد، گفت: بعید می‌دانم مردم آمریکا با رفتارهای رژیم صهیونیستی موافق باشند و حتماً با اشغالگری، ترور، زورگویی، آواره کردن مردم و خراب کردن خانه‌های آنان بر سر زنان و کودکان مخالف هستند و هر دولتی که در آمریکا بر سر کار بیاید اگر برای کمک به این رژیم از مردم نظر بخواهد حتماً مردم با او مخالفت خواهند کرد.

رییس‌جمهور اظهار داشت: باید به مردم فلسطین اجازه داده شود تا در انتخاباتی آزاد و سراسری درباره آینده کشور خودشان تصمیم بگیرند و هر تصمیمی که از سوی آنها اتخاذ شد از سوی همگان محترم شمرده شود.
پایان پیام/

کد خبر 176766

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha