خبرگزاری شبستان- گلستان، توجه به بخش فرهنگ و هنر در کنار تلاش برای رونق فعالیت مساجد و هیئت های مذهبی، یکی از رویکردهای مورد توجه دولت شهید رئیسی در دوران ۳۳ ماهه خدمت بود که استان گلستان نیز از توفیقات آن بی نصیب نماند.
اگر چه به دلیل کم توجهی مفرط دولت های گذشته و اجرا نشدن طرح عمرانی مرتبط با بخش فرهنگ و هنر، در ۲ سفر استانی آیت الله رئیسی به گلستان، پروژه فرهنگی به بهره برداری نرسید اما با اهتمام دولت سیزدهم در تخصیص اعتبار کافی، پروژه های راکد فرهنگی که سال ها به تعطیلی و محاق رفته بود بار دیگر به چرخه ساخت و ساز برگشت و پیشرفت قابل توجهی در آن حاصل گردید.
یکی از اقدامات حمایتی دولت سیزدهم برای کمک به رونق بیشتر بخش فرهنگ و هنر در گلستان، توجه به فعالیت های فرهنگی و هنری در راستای تقویت نهادهای مردمی و گروه های مجوزدار و حمایت ویژه از فعالان این بخش شد.
یکی از شعارهای مهم دولت شهید رئیسی، توسعه و گسترش عدالت فرهنگی بود که در راستای عمل به این وعده، اقدامات ارزشمندی مانند توزیع عادلانه بودجه و حمایت از هنرمندان استانها از جمله گلستان انجام شد.
حمایت از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه با هدیه های متنوع، بیمه تکمیلی، تسهیلات قرضالحسنه و حمایت از بیماران خاص در خصوص درمان و تامین اقلام دارویی بخشی از اقدامات مهم و ارزشمند دولت شهید رئیسی بود.
ارائه این گونه خدمات فرهنگی و هنری و حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر، قرآن و رسانه و توجه به این قشر همانند دیگر اقدامات دولت سیزدهم محدود به شهر و محله خاصی نشد و در راستای توسعه عدالت، همه این اقدامات حمایتی در هر شهر و حتی روستاها هم توسعه یافت.
در دور اول سفر رئیس جمهور شهید به گلستان، پرداخت ۱۸۰ میلیارد تومان برای بخش فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب شده بود که افزون بر ۴۰ درصد مجموع اعتبارات به این بخش اختصاص پیدا کرد.
سفر دوم رئیس جمهور به گلستان برای حوزه فرهنگ و هنر برکات زیادی داشت که از جمله آن، اختصاص ۲ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال برای اتمام پروژههای نیمهتمام بود.
به گفته الهام متین، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، این اعتبار برای تکمیل و بهرهبرداری از ۱۱ پروژه، هزینه خواهد شد که از شروع ساخت برخی از این طرحها بیش از یک دهه میگذرد.
دولت علاوه بر این اعتبار، در سفر دوم به گلستان برای اجرای برنامههای فرهنگی ۹۶۰ میلیارد ریال مصوب کرد که به گفته متین با این اعتبار، جریان فرهنگی با رویکرد تقویت جبهه هنر و فرهنگ انقلابی ایجاد خواهد شد.
یکی دیگر از بخش های مورد توجه دولت سیزدهم در گلستان، توجه به رونق سینما و هنر هفتم بود که تقویت این بخش منجر به افزایش اقبال عمومی به سینما و توسعه کمی و کیفی هنر هفتم در گلستان شد.
بازسازی پردیس سینمایی عصر جدید گرگان با پنج سالن نمایش و ظرفیت ۶۲۵ صندلی و بازسازی پردیس سینما مهر گنبدکاووس با ۶ سالن نمایش و ظرفیت ۵۲۷ صندلی از جمله اثرات توجه دولت شهید رئیسی به سینما بود تا در نتیجه آن، از این ظرفیت برای توسعه این استان شمالی و کاهش خسارتهای فرهنگی در میان جامعه به ویژه نسل جوان استفاده شود.
بازسازی و نوسازی سینماهای قدیمی گرگان و گنبدکاووس، تجهیز برخی مجتمع های فرهنگی هنری برای پخش فیلم سینمایی و اعزام سینما سیار به مناطق کم برخوردار شهری و روستاهای دور افتاده و مرزی، از دیگر اقدامات زیربنایی دولت سیزدهم برای رونق هنر هفتم در گلستان بود.
با استمرار توجه دولت سیزدهم به سینما در گلستان، پخش فیلم در سینماهای استان از ۳۰ عنوان در ۱۳۹۹ حدود ۲۰۰ عنوان رسید.
همچنین ظرفیت صندلی در سینماهای گلستان از سه هزار صندلی در سال ۱۳۹۹ به سه هزار و ۵۰۰ صندلی رسید.
یکی دیگر از خدمات دولت سیزدهم در گلستان، کمک به تامین معیشت هنرمندان و به خصوص بانوان بود که در راستای آن، راه اندازی بازارچه صنایع دستی در اولویت قرار گرفت و در نهایت بزرگترین بازارچه صنایع دستی شمال کشور در آققلا همزمان با سفر دوم رئیس جمهور آیت الله رئیسی به گلستان مورد بهره برداری قرار گرفت.
سکونت اقوام مختلفی مانند فارس، ترکمن، سیستانی، ترک (آذربایجانی و قزلباش)، مازندرانی، بلوچ و قزاق و تولید صنایع دستی اقوام مختلف مانند جاجیم، ابریشم بافی رامیان، قالی، قالیچه، پشتی ترکمنی با تلاش هزاران هنرمند می تواند زمینه ساز رونق اقتصاد خانوارها و در نتیجه شکوفایی اقتصاد استان شود.
نظر شما