به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، کانون فرهنگی و هنری شهید صیاد شیرازی اصفهان با تولید برنامه مرز اجرای فعالیت های خود را مسجد تا کل محله افزایش داده و خدمات را به نقطه نقطه شهر فرستاده است.
اعضای این کانون فرهنگی و هنری با تولید محتوا به مناطق آپارتمان نشین و مجتمع های ساختمانی رفته اند و برای مردم برنامه اجرا می کنند.
مرکز فرماندهی کار همان مسجد است اما مرز اجرای برنامه ها در کل منطقه فراگیر شده و جمعیت مخاطبان افزایش یافته که چنین طرحی در جذب به مسجد و معرفی کانون های فرهنگی و هنری موفق بوده است.
«حامد پناهی» مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری شهید صیاد شیرازی اصفهان در گفتگو با شبستان به طرح «ساختمان رو به خدا» و دیگر برنامه های این کانون اشاره کرد.
درباره محتوا، محورها و اهداف طرح «ساختمان رو به خدا» توضیح دهید.
در این طرح بچه های کانون در قالب گروه سرود، تئاتر و اجرای برنامه های فرهنگی و ورزشی آماده شده و یک کاروان برنامه فرهنگی تشکیل دادند که مثل دیگر کانون ها بسیاری از این اقدامات برای نمازگزاران و یا در مسجد اجرا می شد اما با گذر زمان و تقویت توان افراد، این کاروان به سمت مناطق مسکونی، کوچه ها و آپارتمان های محله رفت.
تیم اجرایی این برنامه با هماهنگی قبلی به اهالی یک منطقه مسکونی اطلاع رسانی کرده و آنان برای بهره برداری از این مراسم گرد هم جمع می شدند.
گاهی این برنامه به داخل منازل نیز دعوت می شد و اهالی خانواده و دیگر همسایگان از آن بهره میگرفتند.
دستاوردهای این برنامه و استقبال مردم چطور بود؟
مردم استقلال خوبی داشتند چراکه محتوای خوبی عرضه می شد و اینگونه با فعالیت کانون های مساجد و کانون شهید صیاد شیرازی آشنا می شدند.
در ادامه این آشنایی زمینه جذب به کانون فرهنگی و هنری فراهم می شد و خانواده ها فرزندانشان را برای عضویت در این مرکز ترغیب می کردند و خودشان نیز از برنامه های عمومی استفاده می کردند.
در کنار همه این اقدامات جریان سازی فرهنگی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی برای شهروندان رقم خورده و توانسته این ابتکار به تبیین کارکرد مساجد بپردازد.
چشم انداز این طرح چگونه ترسیم شده است؟
در اتاق فکر بچه های کانون این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و با گذر زمان نیازسنجی نیز از هر محله و منطقه صورت گرفته و محتوا متناسب با تقاضا عرضه میشود. چنین طرح های ابتکاری علاوه بر اینکه استعدادهای بچه های کانون را رشد داده به جذب در مسجد و ایجاد نشاط اجتماعی کمک کرده و هرچقدر کانون ها طرح های ابتکاری ارائه بدهند در جذب اقبال عمومی و جریان سازی موفق خواهند بود.
تعدد برنامههای فرهنگی کانون به چه سمتی هدایت می شود؟
همه برنامههای برای جذب به مسجد، تقویت باورها، شور و نشاط اجتماعی و رشد استعدادها است که به صورت جمعی و گروهی اجرا می شود.
اتاق فکر کانون و هیات اندیشه ورز توانسته مشارکت های عمومی را جذب کرده و فکر و پیشنهادات عمومی را برای اجرای برنامه های کانون هم افزا کند.
نظر شما