فرسایش بادی سالانه ۸۴ میلیارد تومان خسارت به خراسان جنوبی وارد می‌کند

نصرآبادی با بیان اینکه نصرآبادی با اشاره به وجود ۳۲ کانون فرسایش بادی در استان خراسان جنوبی گفت: این کانون‌ها سالانه بیش از ۸۴ میلیارد تومان خسارت به استان وارد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، علیرضا نصرآبادی امروز شنبه (۲۶ خرداد) در نشست خبری در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی اظهار کرد: حدود ۸۸.۷۳ درصد از اراضی ایران تحت تأثیر بیان‌زایی است و بیش از ۲۹.۶ میلیون هکتار مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی در ۲۲ استان کشور قرار دارد.

وی با اشاره به فرصت‌های بیان افزود: وجود ۳۳۰ روز آفتابی، گونه‌های متنوع گیاهی و دارویی، وزش باد و وجود منابع غنی از جمله فرصت‌های بیابان است که می‌تواند تهدید را به فرصت تبدیل کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی با بیان اینکه ۳۶ درصد اراضی استان مناطق بیابانی و مراتع کم تراکم است، ادامه داد: خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است و حدود ۱۲ میلیون هکتار از استان بیابانی بوده یا تحت فرسایش بادی قرار دارد.

نصرآبادی با اشاره به وجود ۳۲ کانون فرسایش بادی در استان گفت: این کانون‌ها سالانه بیش از ۸۴ میلیارد تومان خسارت به استان وارد می‌کنند و استفاده افراطی از سموم شیمیایی، بهره‌برداری بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی، بوته کنی، عدم تعادل بین منابع طبیعی و مرتع با چرایی دام از عوامل بیابان‌زایی است.

نصرآبادی با تأکید بر اینکه تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران بایستی پدیده گرد و غبار و سیل و خشکسال را جدی بگیرند، تصریح کرد: درست است که ما به معدن و راه آهن و سایر زیرساخت‌ها نیاز داریم ولی این موضوع باید با مراعات و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه از سال ۵۸ تا پایان سال ۱۴۰۲، آمار طرح‌های اجرا شده در حوزه بیابان ۱۴۸ هزار و ۲۵۰ هکتار بوده است گفت: در این مدت ۱۵ هزار و ۸۲۹ هکتار بذرکاری، ۴۰۱ کیلومتر احداث بادشکن زنده، ۵۷۷ کیلومتر احداث بادشکن غیرزنده و هزار و ۵۲۵ هکتار مالچ‌پاشی انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: اجرای طرح مدیریت جنگل دست‌کاشت در ۲۳ هزار و ۸۱۱ هکتار، طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی در یک میلیون و ۶۸۷ هزار و ۲۴۹ هکتار و احداث تله رسوب‌گیر در ۱۶۶ کیلومتر از دیگر اقدامات انجام شده است.

نصرآبادی عنوان کرد: سال گذشته ۱۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی تخصیص داشته‌ایم و بالغ بر یک میلیون هکتار اراضی احیایی داریم.

وی در پایان گفت: برای سال جاری در صورت تأمین اعتبار، اجرای پنج پروژه کلان بیابان‌زدایی در سطح شهرستان‌های استان پیش‌بینی شده است.

کد خبر 1768102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha