سید جلیل بامشکی درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، اظهار کرد:مشهدالرضا پایتخت معنوی ایران و کلانشهری مذهبی است که زیارت اولین شاخصه و اولویت آن است.
وی با تاکید بر لزوم ارتقاء امر زیارت در کلانشهر مذهبی مشهد افزود: توسعه و ارتقاء زیارت در مشهد سرلوحه تمامی امور مدیریت شهری است و به همین منظور برنامهها و اقدامات متعددی برای توسعه خدمات زیارت طراحی و تدوین شده است که در اکثر این پروژه ها، مردم محور این اقدامات هستند.
وی با اشاره به رویکرد مسجدمحوری شهرداری در دوره فعلی ادامه داد: یکی از اقداماتی که با جدیت توسط مدیریت شهری دنبال می شود، تسهیل در امر زیارت است و با همین هدف، پروژه «قرار زیارت» با همکاری مساجد و از طریق فرهنگسرای زیارت در حال برگزاری است.
معاون زیارت و گردشگری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در ادامه و در خصوص طرح قرار زیارت مطرح کرد: این طرح به صورت مسجد محور و با هدف تشرف گروهی افراد سالمند و توانیابان آغاز به کار کرد که در طی سال ها با گسترش دامنه فعالیت آن برای مساجد و ساکنین مناطق کم برخوردار مشهد، که دسترسی آنها به حرم مطهر دشوار است، امکان زیارت حرم علی بن موسی الرضا(علیه السلام) را برای این گروهها تسهیل نموده و از طریق این طرح ساکنان این مناطق به صورت هفتگی و ماهانه امکان تشرف به حرم رضوی را پیدا کرده اند.
وی همچنین گفت: بر اساس گزارش عملکرد آماری دوساله ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ طرح قرار زیارت، ۴۸۲ مسجد محوری مناطق پیرامون و کم برخوردار مشهد مقدس با بیش از ۶ هزار تشرف گروهی با بهره مندی بیش از ۳۰۲ هزار نفر از خدمات طرح قرار زیارت بهره مند شده اند.
بامشکی بیان کرد: شهرداری مشهد به تنهایی نمی تواند در ترویج و توسعه امر زیارت و خدمت رسانی به زائران بپردازد و ارتقا این امر نیازمند حضور سایر دستگاه های ذی ربط و مشارکت مردمی است و در همین راستا راهکارهای متعددی جهت مشارکت مردمی در امر زیارت اتخاذ شده است.
وی افزود: به همین منظور پیش بینی ۵ دستگاه اتوبوس نو برای طرح قرار زیارت در سال جاری، بحث پررنگ سازی فرهنگ میزبانی و تشویق و همراهی مساجد و هیات مذهبی و ترویج و توسعه زیارت آسان و تعمیق آن و همچنین محوریت مساجد برای موضوعات زیارتی و رویکرد مردم سازی خدمت به زائران از مهمترین اقدامات مدیریت شهری در این امر مهم است.
پایان پیام/
نظر شما