احسان عمیدیان_ کارگردان و تهیه کننده فیلم مستند چنشتیها- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی گفت: طبق آمار دبیرخانه جشنواره فیلم اقوام ایرانی ۶۰۰ فیلم از اقصی نقاط کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که از این تعداد ۶۳ فیلم مستند توسط هیات انتخاب، برگزیده و وارد جشنواره شد.
وی با بیان اینکه فیلم های جشنواره در پردیس سینمایی باغ کتاب تهران اکران شد، افزود: از بین ۶۳ فیلم وارد شده به جشنواره در اختتامیه سه فیلم به عنوان بهترینها انتخاب شدند که فیلم مستند چنشتی ها جزو سه فیلم برگزیده بود.
عمیدیان یادآور شد: این فیلم در سه بخش پژوهش، کارگردانی و تدوین نامزد شد که در بخش کارگردانی، لوح افتخار بهترین کارگردانانی را از آن خود کرد.
وی تدوینگر، پژوهشگر، صدا بردار و فیلمبردار این فیلم را به ترتیب حمید فنایی، محسن سروریان، حسین خزایی و هادی ثابت اعلام کرد و گفت: فیلم چنشتیها در جشنواره بینالمللی فیلم وارش هم در بخش اصلی حضور داشت و کاندیدای بهترین فیلم نیمه بلند در دومین جشنواره تلویزیونی فیلم مستند شد.
کارگردان و تهیه کننده فیلم مستند چنشتیها با بیان اینکه ایده و جرقه این فیلم از یک کنجکاوی کودکانه سال ها پیش در ذهنم زده شده بود، گفت: در این فیلم بخش کوچکی از آداب و رسوم و جلوههای فرهنگی مردمان کویر نشین خراسان جنوبی و روستای چنشت به تصویر کشیده شده است.
وی تاکید کرد: فیلم محصول شبکه مستند سیما بوده و در دفتر تولید شبکه مستند به تصویب و تولید رسیده است این فیلم پس از پخش سراسری در دپارتمان انسانشناسی کتابخانه ملی فرانسه نیز اکران شد و هم اکنون اطلاعات تحلیلی آن در مرکز اسناد انسان شناسی کتابخانه ملی فرانسه در دسترس عموم محققین جهان قرار دارد.
به گفته وی فیلم مستند «چنشتیها» پس از اکران در کتابخانه ملی فرانسه، مورد تحلیل دکتر گای اشپلمن استاد دانشگاه جرج واشنگتون آمریکا نیز قرار گرفت.
عمیدیان یادآور شد: فیلم چنشتیها که در خصوص آداب و رسوم مردمان روستایی چنشت خراسان جنوبی است، در سال ۹۷_۹۸ با همکاری حوزه هنری در سینما بهمن بیرجند اکران شد و مورد استقبال بینظیر مردم قرار گرفت.
وی از دیگر آثار تولید شده به فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ اشاره کرد و گفت: این فیلم داستانی در سال ۱۴۰۲ تولید شده است.
لازم به ذکر است احسان عمیدیان کارشناس ارشد سینما و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران است او همچنین پیش از این لوح افتخار جشن تصویر سال ۹۰، لوح افتخار فیلمبرداری از هجدهمین جشنواره جهانی میراث بشر آمریکا، لوح تقدیر بهترین تصویربرداری از جشنواره تولیدات تلوزیونی کشور، لوح افتخار مستند جشنواره ملی فیلم اشراق و حضور در بیش از ۲۰ جشنواره ملی و بین المللی را در کارنامه خود دارد.
نظر شما