به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی بهادری جهرمی در نشست خبری امروز ۲۹ خرداد در نشست خبری مشترک با حضور سید صولت مرتضوی و بهرام عین اللهی وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: در روزهای پایانی فعالیت دولت سیزدهم هستیم در پی شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش با انتخابات زودهنگام مواجه شدیم اما دولتمردان متعهدند با سرعت مضاعف آنچه رئیس جمهور شهید وعده داده بود را تکمیل کنند.
سخنگوی دولت افزود: از امروز به صورت روزانه فعالیت ها و اقدامات دولت سیزدهم در این مدت کمتر از ۳ سال را معرفی می کنیم. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزو دستگاه های مورد ارجاع مردم و مرتبط با بحث رفاه و یارانه نقدی است که در این دپلت یارانه نقدی حدود ۹ برابر شد، همچنین کالابرگ الکترونیکی با استقبال خوبی از سوی مردم همراه شد.
وی خاطرنشان کرد: حوزه سلامت هم جزو حوزه های اولویت دار دولت است و روزانه در ابتدای این دولت، با ۷۰۹ متوفای کرونایی مواجه بود که در این دولت به صفر رسید شهید رییسی به حوزه درمان و سلامت توجه ویژه ای کرد شورای عالی سلامت را بعد از ۱۰ سال احیا کرد، درمان کودکان زیر ۵ سال و همچنین دهک های نخست رایگان شد.
سخنگوی دولت با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم تصریح کرد: نتیجه آماری گوشه ای از اقدامات ارائه شده سبب شد نرخ بیکاری از ابتدای دولت از حدود ۱۰ به حدود ۸ درصد رسید که با عمل به وعده هایی شهید رئیسی داده بود، ۲ واحد درصد کاهش نرخ بیکاری رخ داد.
وی افزود: در شرایط تورمی ضریب جینی افزایش می یابد که در ابتدای دولت با رشد شدید نرخ تورم مواجه بودیم اما در شرایط تورمی، ضریب جینی (فاصله درآمدی طبقات مختلف) از حدود ۴۰ صدم به ۳۸ صدم درصد کاهش یافت.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: دولت در حرکت به سمت ساماندهی واگذاری مدیریت شرکت ها به مردم و انتظام بخشی مردمی که برای افزایش بهره وری و نظارت بر آن داشت باعث افزایش ضریب بهره وری در سطح کلان و سوددهی شرکت ها و جلوگیری از ریخت و پاش های متعدد شرکت ها شد. در خصوص شرکت های دولتی مصوبه ساماندهی پرداخت ها به مدیران شرکت ها و همچنین در صندوق های تابع دولت شد که شاهد جلوگیری از پدیده حقوق های نجومی برای مسئولان شرکت ها و حقوق پایین کارگران بودیم.
تامین جان و نان مردم شعار اصلی رئیس جمهور شهید بود
بهرام عین اللهی نیز در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، درگذشت تعدادی از مردم در حادثه بیمارستان خصوصی قائم رشت را تسلیت گفت و اظهار داشت: این بیمارستان در سال ۹۴ ساخته شد و مجوز ۱۵۰ تخت داشت.
وی افزود: در این حادثه ۱۴۲ بیمار حضور داشتند که به علت اتصالی در مجاورت بخش مراقبت های ویژه (ای سی یو) بوده که تاکنون ۹ نفر از بیماران فوت کرده اند و ۹۵ بیمار نیز در بیمارستان های دیگر پذیرش شدند.
وی افزود: با رصد و ارزیابی حادثه، اگر قصوری باشد به مراجع قضایی اعلام می شود.
وزیر بهداشت در ادامه به ارایه گزارشی از عملکرد دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و سلامت پرداخت و با اشاره به توجه ویژه آیت الله رئیسی به حوزه سلامت تاکید کرد: تامین جان و نان مردم شعار اصلی رئیس جمهور شهید بود.
عین اللهی، آیت الله رئیسی را رئیس جمهوری ممتاز توصیف کرد و افزود: در ابتدای دولت به عنوان برنامه عدالت محور ، محور اصلی ما پیشگیری محور بود و به همین دلیل توجه و تقویت شبکه های مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: بسیاری از پروژه های حوزه سلامت با حضور شهید آیت الله رئیسی افتتاح شد؛ آخرین یادگار آن شهید والامقام در دوران حیاتشان در حوزه سلامت، افتتاح بیمارستان رازی قائمشهر پس از ۱۷ سال انتظار بود.
وی با یادآوری اینکه در دولت سیزدهم سه هزار و ۱۶۴ پروژه بهداشتی را اجرا کردیم، گفت: در این طرح از خانههای بهداشت تا مراکز جامع اجرا شدهاند.
۷۰ درصد اقدامات وزارت بهداشت در حوزه مناطق محروم بود
عین اللهی توجه به مناطق محروم را از دیگر رویکردهای وزارت بهداشت دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: ۷۰ درصد اقدامات این وزارتخانه مربوط به مناطق کم برخوردار بوده است و ۴ هزار و ۳۰۰ بهورز جذب شدند و ۶۵۰۰ نیروی بهداشتی نیز جذب شدند و ۵۰۰ خودرو شاسی بلند در اختیار خانههای بهداشت قرار گرفت.
وی افزود: در ۶ ساله قبل از دولت هیچ وسیله نقلیهای به مناطق محروم داده نشده بود اما در این دولت برای خانههای روستایی ۵۰۰ خودرو اختصاص داده شد.
نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند
وزیر بهداشت در حوزه بیمه سلامت تاکید کرد: بیمه پایه سلامت از ابتدای انقلاب مطرح بود و در این دولت اقداماتی انجام شد که پنحدهک نخست جامعه که ۱۲ میلیون هستند به شکل رایگان بیمه شدند و اکنون نزدیک ۳۳ میلیون نفر بیمه هستند و هشت میلیون بچه های زیر هفت سال نیز به آنها اضافه می شوند.
عین اللهی به وجود چهار میلیون زوج نابارور در کشور و لزوم پوشش بیمه برای درمان آنها اشاره کرد و با یادآوری اینکه اقدامات بیمه ای برای این قشر در دولت سیزدهم انجام شد، بیمه رایگان مادران باردار و کودکان را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم برشمرد.
وی با بیان اینکه ۱۲۶ مرکز خدمات سطح سه درمان ناباروری در دولت سیزدهم ایجاد شد، گفت: تا مرداد ۱۴۰۰ مرکز سطح دو در درمان ناباروری در کشور نزدیک صفر بود اما امروز به ۸۷ مرکز رسیده است.
وزیر بهداشت افزود: در حوزه خدمات درمانی نیز ۱۰۶ پروژه تجهیز شده و تا به امروز ۱۷ هزار تخت بیمارستانی تجهیز و افتتاح شده است به طوری که تا به امروز در دولت سیزدهم ۱۵ درصد به تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده است.
اختصاص ۱۲ همت به صندوق بیماران صعب العلاج
وزیر بهداشت با بیان اینکه دارو و امکانات درمانی بیماری های سخت هزینه بسیاری داشت، گفت: دولت در سال ۱۴۰۱ پنج هزار میلیارد تومان به صندوق بیماران صعب العلاج اختصاص داد و امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان به این صندوق اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه در این دولت ۱۰۰ درصد افزایش گردشگری سلامت را داشتیم، گفت: در حوزه دندانپزشکی نیز مراکز دولتی به ۶۷ مرکز رسیده است در حالی که تا قبل از این دولت ۱۴ مرکز بود.
عین اللهی با بیان اینکه ۳۵۸ مورد تجهیزات پزشکی صنایع سنگین در کل کشور توزیع شده است ، گفت: بسیاری از افراد برای انجام آزمایشهای خود در شهرستان ها با نبود این دستگاهها مجبور به مسافرت برای انجام آزمایش خود بودند که امروز رفع شده است.
نظر شما