به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ حجتالاسلام محمدصادق اکبری به مناسبت هفته قوه قضائیه در جمع خبرنگاران با اشاره به امنیت بالای انتخابات گفت: هرگونه جرم در این بخش، نابخشودنی بوده و دستگاه قضایی استان به سرعت ورود کرده و با متخلفان برابر قوانین برخورد میکند.
وی با ابراز خرسندی از اینکه از آغاز فرآیند تبلیغات انتخاباتی تاکنون در هیچکدام از شهرستانهای استان سمنان تخلف انتخاباتی گزارش نشده است بیان کرد: انتظار می رود که همه افرادی که در برگزاری انتخابات پیش رو نقش دارند، از نامزدها و روسای ستادها گرفته تا مسئولان اجرایی و هواداران، همه و همه به قوانین احترام بگذارند.
حجتالاسلام اکبری از مسئولان ستادها و هواداران هر ۶ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری خواست از ارتکاب به تخلف انتخاباتی پرهیز کرده و قوانین انتخاباتی را رعایت کنند.
رئیس کل دادگستری استان سمنان از انجام اقدامات پیشگیرانه با هدف جلوگیری از تخلفات انتخاباتی دراین استان خبر داد و افزود: دستگاه قضایی و مسئولان نظارتی، فضای انتخاباتی را رصد و آن را زیر نظر دارند. به محض وقوع هر گونه جرم به سرعت ورود کرده و با تخلفات احتمالی برخورد میکنند،
وی ضمن دعوت از عموم مردم برای حضور حداکثری در انتخابات گفت: انتظار می رود که آحاد مردم به عنوان وظیفه شرعی، میهنی و اعتقادی در انتخابات پیش رو در ۸ تیرماه حضور بیابند.
حجتالاسلام اکبری در ادامه با گرامی داشت هفته قوه قضائیه بیان کرد: در دوره جدید مدیریتی دستگاه قضائی که از زمان شهید رئیسی آغاز شد، تأمین امنیت سرمایهگذاری یکی از اولویتهای دستگاه قضائی محسوب میشود.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت دستگاه قضائی بعد از شهید رئیسی نیز اقدامات مهمی در دستور کار دستگاه قضائی قرار دارد، بیان کرد: کمک به بهبود کسب و کارها و پویایی اقتصاد از دیگر اولویتهای دستگاه قضائی در کشور و طبیعتاً استان سمنان است.
وی با اشاره به اینکه برای این کار دستگاه قضائی تمام تلاش خود را در راستای بهبود کسب و کار و حمایت از تولید به کار بسته است، گفت: رویکردهای جدید دادگستری استان توانسته تحولات خوبی را در زمینه احیای تولید و رونق آن رقم بزند.
حجت الاسلام اکبری با بیان اینکه زمینه سازی برای اشتغال زندانیان و مهارت افزایی آنها از دیگر اولویتهای دستگاه قضائی استان سمنان است، تاکید کرد: تلاش داریم که زندانیان بعد از خارج شدن از زندان مهارتهای کاری را داشته و بتوانند به سر کار حاضر شوند.
وی افزود: برای اشتغال و حرفهآموزی در زندانهای اقدامات خوبی در دست اجرا است که از جمله آن میتوان به دورههای آموزشی، مهارت افزایی و فنی و حرفهای و … اشاره کرد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه در راستای ارتقای تجهیزات و کیفیت آموزشهای مهارتی و اشتغال زایی در استان چهار سوله نیز در زندانهای استان ساخته شده است، تاکید کرد: با اقدامات انجام شده در یک سال خیر زمینه اشتغال برای یک هزار زندانی استان فراهم شده است.
حجت الاسلام اکبری همچنین از بخشیدگی ۱۲ زندانی محکوم به قصاص در زندانهای استان به همت مددکاران، مجموعه مسئولان زندانها، ستاد دیه و … نیز طی یکسال اخیر اشاره کرد و گفت: جذب پزشک در پزشکیقانونی مهدیشهر و دامغان از دیگر اقدامات تأثیر گذار دستگاه قضائی استان سمنان در یکسال اخیر بوده است.
وی با بیان اینکه تثبیت اسناد و مالکیت اراضی ملی و کشاورزی از دیگر اولویتهای دستگاه قضائی در استان سمنان است، تاکید کرد: ۹۹ درصد اراضی ملی در سراسر استان دارای سند تثبیت شده به نفع دولت ایران اسلامی است و حق دست اندازی به این اراضی داده نمیشود.
حجتالاسلام اکبری ثبتنام در سامانه ثنا برای همه شهروندان را ضروری دانست وافزود:چرا که همه فرآیندهای قضایی از طریق سامانه ثنا انجام میشود.
رئیس کل دادگستری استان سمنان به مهمترین ویژگیها و مزایای سامانه ثنا اشاره داشت وافزود: همه شهروندان میتوانند بدون مراجعه به دادسرا، نیروی انتظامی، دفاتر خدمات قضایی، دادگاهها و غیره میتوانند خدمات قضایی خود را از طریق سامانه ثنا مطرح یا پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه هنوز ثبتنام در ثنا برای استان سمنان کامل نیست، تصریح کرد: تا امروز بیش از ۴۰ درصد از شهروندان استان سمنان در این سامانه ثبتنام نکردند.
حجت الاسلام اکبری از شهروندان استان سمنان دعوت کرد تا برای استفاده و تسهیل در بهرهمندی از خدمات قضایی، در سامانه ثنا ثبتنام کنند
رئیس کل دادگستری استان سمنان با اشاره به حرکت دستگاه قضا به سمت الکترونیکی شدن ارائه خدمات قضایی، گردش تحولگرا از ارائه خدمات بهصورت سنتی به سمت خدمات نوین را رویکرد مهم دادگستری کل استان سمنان عنوان و تصریح کرد: در عصر جدید که عصر الکتریکی شده فرایندها در بخشهای مختلف است، قوه قضائیه بهخوبی از فناوریهای نو استفاده کرده و بسیاری از فرآیندهای سنتی به فرآیندهای نوین تبدیلشده است که این اقدام هزینههای مردم، قضاوت قضائیه و فراجا را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
وی، تصریح کرد: با این رویکرد نوین دستگاه قضا بستری فراهم شده است تا حضور فیزیکی طرفین دعوی در محاکم قضایی کاهش یافته و دفاع بهصورت الکترونیکی انجام میشود و این مهم تحول بزرگی در قوه قضائیه است.
حجت الاسلام اکبری با تأکید بر اینکه امروز حرکت به سوی دادرسی الکترونیک از سوی قوه قضائیه با شتاب زیاد در حال انجام است ادامه داد: در سال گذشته هفت هزار و ۲۰۵ جلسه تمام الکترونیک دادرسی در استان سمنان انجام شد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با اشاره به الکترونیکی شدن حجم زیادی از فرایند دادرسی زندانیان استان سمنان بهصورت الکترونیک تصریح کرد: قبلاً باید با تدابیر امنیتی زندانیان را به دادگاه میآوردیم، اما امروز این فرایند الکترونیک شده و دیگر خبری از فرار زندانیان در حین رسیدگی به پروندههای آنان نیست.
به گفته وی، تا پایان خردادماه امسال بیش از ۸۵ درصد دادرسی زندانیان در زندان و بهصورت الکترونیکی انجام شده است.
حجت الاسلام اکبری از فراهم شدن امکان ملاقات مجازی خانوادههای زندانیان با آنان خبر داد و گفت: خانوادههای زندانیان برای ملاقات با آنان نیاز به حضور در زندان دارند؛ بلکه امکان ملاقات مجازی با زندانیان در استان سمنان فراهم شده است.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه عدم اطاله دادرسی به دلیل طولانی شدن فرایند انجام کارشناسی و اخذ نظر کارشناس رسمی دادگستری یکی از دغدغههای مهم مردم بوده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه بر اساس قانون انتخاب کارشناس بر اساس کارشناس باید بر اساس قرعهکشی باشد و قرعهکشی بهصورت سنتی آسیبهایی از جمله طولانی شدن فرایند کارشناسی را به همراه داشت، امروز ارجاع پرونده کارشناسی به کارشناسان رسمی دادگستری و قرعهکشی برای این ارجاعات تماماً بهصورت الکترونیک انجام میشود.
وی با بیان اینکه در قرعهکشی سنتی عدالت توزیعی محقق نمیشد، خاطرنشان کرد: اما امروز با ارجاع الکترونیکی پرونده به کارشناسان رسمی، عدالت و سرعت در کارشناسیها افزایش یافته است.
حجت الاسلام اکبری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۳ درصد از ارجاعات به کارشناس رسمی دادگستری الکترونیکی بوده است، افزود: در سه ماهه امسال نیز این فرایند به ۸۵ درصد مجموع پروندههای ارجاعی به کارشناسان رسمی دادگستری رسیده و میتوان گفت که امروز در حال گذار به سمت تمام الکترونیکی شدن واگذاری پروندههای قضایی به کارشناسان رسمی دادگستری هستیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر دادرسی الکترونیک نگهداری پروندههای قضایی بسیار آسان شده است، خاطرنشان کرد: بایگانی پروندههای راکد یکی از مشکلات مهم محاکم قضایی بود که در صورت اجرای کامل فرایند الکترونیکی شدن پروندههای قضایی، مشکل بایگانی پروندههای راکد را برای همیشه در دستگاه قضا حل خواهیم کرد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با اشاره به رعایت کامل دستورالعملهای پدافند غیرعامل در این خصوص بیان کرد: در استان بیش از ۳۰ درصد پروندههای قضایی الکترونیک است.
حجت الاسلام اکبری اضافه کرد: تا پایان سال قبل ۳۱ درصد پروندههای قضایی تشکیل شده بهصورت الکترونیک بوده و ۶۹ درصد آن نیز بهصورت سنتی بود، گفت: در سه ماهه امسال نیز ۳۰ هزار و ۷۹۹ پرونده معادل ۲۳ درصد مجموع پروندههای وارده بهصورت الکترونیک ثبت شده و امیدواریم در ۹ ماهه امسال به ۱۰۰ درصد برسد.
وی با تأکید بر اینکه دستگاه قضا در استان سمنان به دنبال توسعه خدمات الکترونیک است، خاطرنشان کرد: تا جایی که قانون اجازه بدهد در این خصوص اقدام خواهیم کرد.
نظر شما