به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آئین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان دومین دوره مهرواره هوای نو استان خراسان رضوی با شعار در «هوای نو هیأت نفسی تازه کنیم»، امروز دوشنبه (۱۱ تیر) در محل سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار گردید.
کانون فرهنگی هنری شهید روحی مشهد در این مراسم به خاطر کسب رتبه برتر بخش هیات و نوجوان مورد تقدیر قرار گرفت. قابل ذکر است کانون فرهنگی شهید روحی در اولین دوره برگزاری مهرواره هوای نو نیز رتبه شایسته تقدیر کشوری را کسب نموده بود.
هیأت هوای فرهنگ را تصفیه میکند
وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو در خصوص این رویداد گفت: چشمانداز ما در برگزاری این رویداد نگاه به آینده است و میخواهیم مسیری مشخص کنیم تا بدانیم که سال ۱۴۴۰ هیأتها کجا هستند. نماد این رویداد نیز درخت است و دلیل انتخاب آن هم این بوده است که تشابه زیادی بین درخت و هیأت وجود دارد. درخت ریشههای مستحکم و قوی دارد و هیأت نیز همین ویژگی را دارد و ریشه در فرهنگ ما دارد.
وی افزود: درخت تنومند است و قابلیت تکیهگاه بودن دارد، مانند هیأت که تکیهگاه تمام عاشقان اهلبیت است. درخت سایه دارد و در مقابل تمام کسانی که در هیأت هستند زیر سایه آن قرار دارند. در آخر اینکه همانطور که درخت هوا را تصفیه میکند، هیأت هوای فرهنگ را تصفیه میکند، هر هیأتی با هراندازهای که دارد از این ویژگیها برخوردار بوده و هیأت مأمن همه ماست.
ملتجی افزود: اینجا جشنواره نیست که برگزیدگانش مقام و رتبه داشته باشند، بلکه نگاه پرمهری به همه کسانی دارد که در هیأت کار میکنند. در این رویداد فرهنگی هیأتی با سه، چهار نفر عضو با هیأتی چند هزار نفره از نظر ارزش یکی است.
وی با اشاره به آمار این رویداد ادامه داد: ما مهرواره هوای نو را در سه بخش از شهریور ۱۴۰۰ آغاز کردیم. بخش اول ستایشگران اهلبیت علیهم السلام که در رشته مدیحهخوانی بود. بخش دوم کتاب هیأت که منظور تجربیات هیأتهاست، که باید به نسلهای بعدی برسد. بخش سوم هم خود هیأت، یعنی مواردی مثل مضمون و محتوا، هنر هیأت، هیأت و خانواده، نوجوانان در هیأت که در مجموع ۳۲ رشته مشخص شد. ۱۱۰ داور این رشتهها را در یک فرآیند سهماهه داوری کردند.
هیأت فقط در محرم نیست/ درخشش خراسان رضوی در جشنواره
وی با اشاره به این مسئله که مهرواره هوای نو دو هدف مهم دارد اظهار کرد: یک هیأت برای عموم مردم باشد و همه کسانی که دوستدار اهلبیت علیهم السلام هستند مخاطب آن باشند، در حقیقت هوای نو میخواهد دایره مخاطبان هیأت را افزایش دهد. دوم اینکه میخواهیم بگوییم که هیأت فقط دهه اول محرم و عزاداری در آن دوران نیست و برای همه عرصهها حرف برای گفتن دارد. سبک زندگی کسانی که در هیأت رفتوآمد دارند، سبک زندگی اهلبیتی است. امروز در جمهوری اسلامی امنترین مکان برای تربیت بچهها هیأت است، تا جایی که میتوان گفت حتی در برخی موارد از مدرسه نیز بهتر است.
طبق آماری که در ادامه این رویداد اعلام شد، آمار شرکتکنندگان، ۲۹ هزار و ۲۸۰ اثر را داوری کردند. خوزستان، اصفهان و خراسان رضوی جزو استانهای فعال در این رویداد بودند و در مجموع ۴۵۷۸ هیأت در بخشهای مختلف مهرواره هوای نو شرکت کردند.
پایان پیام/
نظر شما