خراسان جنوبی آماده برگزاری انتخابات سالم و باشکوه

طالبی گفت: مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه ۱۵ تیر ماه برگزار خواهد شد در همین راستا برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری انتخابات باشکوه و سالم در استان انجام شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی امروز پنجشنبه (۱۴ تیر) در نشست خبری اظهار کرد: در اصل ۱۳۱ قانون اساسی آمده که در صورت‌ فوت، عزل، استعفا، غیبت‌ یا بیماری بیش از دو ماه‌ رئیس‌جمهور و یا در موردی که‌ مدت‌ ریاست‌ جمهوری پایان‌ یافته‌ و رئیس‌ جمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب‌ نشده‌ و یا امور دیگری از این قبیل، معاون‌ اول‌ رئیس‌ جمهور با موافقت‌ رهبری اختیارات‌ و مسئولیت‌های وی را بر عهده‌ می‌گیرد و شورایی متشکل‌ از رئیس‌ مجلس‌، رئیس‌ قوه‌ قضاییه‌ و معاون‌ اول‌ رئیس‌ جمهور موظف‌ است‌ ترتیبی دهد که‌ حداکثر ظرف‌ مدت‌ ۵۰ روز رئیس‌ جمهور جدید انتخاب‌ شود.

وی با بیان اینکه ستاد انتخابات استان با توجه به محدودیت زمانی تمام تلاش خود را بکارگرفت و مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری در صحت و سلامت کامل برگزار شد، افزود: مردم خراسان جنوبی در مرحله اول انتخابات با ۶۴.۱۵درصد مشارکت در بین استان‌های کشور رتبه نخست را کسب کردند.

رئیس ستاد انتخابات خراسان جنوبی ادامه داد: علاوه بر این خراسان جنوبی در زمینه پیکربندی و شروع به موقع فرایندهای روز اخذ رای (روشن شدن دستگاه‌های احراز هویت و ارسال صورت‌جلسه آغازین و شروع رای‌گیری راس ساعت ۸ صبح) رتبه نخست کشور را کسب کرد.

طالبی بیان کرد: با توجه به تلاشی که ستاد انتخابات استان و ستادهای شهرستانی انجام دادند شاهد انتخاباتی در کمال سلامت و امنیت در خراسان جنوبی بودیم و هیچ گونه شکایت و تخلفی در خصوص مرحله اول انتخابات نداشتیم.

وی با بیان اینکه صحت برگزاری دور اول انتخابات ریاست جمهوری هم توسط شورای نگهبان به تایید رسید، افزود: مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه ۱۵ تیر ماه برگزار خواهد شد در همین راستا برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری انتخابات باشکوه و سالم دوره دوم انتخابات هم انجام شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: در زمینه امنیت انتخابات مجلس شورای اسلامی و دور اول انتخابات ریاست جمهوری مسئله خاصی نداشته‌ایم اما این بدان معنی نیست که در این مرحله مشکلات امنیتی نخواهیم داشت لذا متولیان امر امنیت تمام تلاش خود را بکار گرفتند تا انتخابات در فضای امنی برگزار شود.

طالبی با اشاره به برگزاری جلسه توجیهی و آموزشی برای مسئولین ستادهای تبلیغاتی استانی نامزدها و دوره آموزشی برای عوامل اجرایی، گفت: تغییراتی در عوامل شعب داشته‌ایم که در زمان خودش انجام شده است و تمامی فرایندهایی که در موضوع انتخابات صورت می‌گیرد باید در زمان خودش در سامانه جامع انتخابات ثبت شود.

وی به تامین و انتقال ملزومات و اقلام مورد نیاز انتخابات از مرکز کشور به خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: یکی از اقلام ضروری تعرفه‌های رای است که در دوره‌های قبل تعرفه به اندازه کافی تحویل و توزیع شد و در هیچ شعبه اخذ رای کمبود تعرفه نداشتیم.

رئیس ستاد انتخابات خراسان جنوبی تأکید کرد: در مرحله دوم انتخابات هم به اندازه کافی تعرفه تحویل گرفته‌ایم و حتی تعرفه ذخیره هم به فرمانداران داده‌ایم  و مطمئن هستیم کمبود تعرفه نخواهیم داشت.

طالبی  با اشاره به استقرار ۷۷۲ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری در سطح استان، گفت: از این تعداد ۴۰۴ شعبه ثابت و ۳۶۸ شعبه سیار و ۴۲۰ شعبه روستایی و ۳۵۲ شعبه شهری داریم.

وی با بیان اینکه اطلاعیه و ابلاغیات ستاد انتخابات به موقع به متولیان ابلاغ شده است، تصریح کرد: پیش‌بینی‌هایی در خصوص اقلام و امکانات مورد نیاز استان انجام شده و عمدتا سعی شده در استان تأمین شود.

معاون استاندار با اشاره به اینکه زیرساخت‌های ارتباطی در شعب اخذ رای ثبات و سیار تأمین شد، گفت: تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان و ارتباطی روز انتخابات در آماده‌باش هستند تا سریع مشکلات احتمالی را رفع کنند.

طالبی با اشاره به فعالیت ۲۹ هیات اجرایی در سطح استان شامل ۱۱ هیات در مراکز شهرستان‌ها و ۱۸ هیات در بخش‌های مستقل، افزود: تدابیر ترافیکی و انتظامی در خصوص برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها را داشته‌ایم و ضوابط و قوانین به نامزدها و ستادها یادآوری شده است.

وی با بیان اینکه تعامل خوبی بین هیات اجرایی و هیات نظارت برقرار است که به سلامت انتخابات کمک می‌کند، عنوان کرد: تمهیدات لازم در خصوص بازرسی انتخابات انجام شده است.

رئیس ستاد انتخابات خراسان جنوبی بر لزوم حفظ بی‌طرفی مجریان و متولیان انتخابات براساس ماده ۷۳ قانون انتخابات تاکید کرد و گفت:  قانون‌مداری و رعایت قانون انتخابات بایستی سرلوحه کار مجریان باشد و قانون فصل الخطاب آنان باشد و چنانچه به قانون عمل شود هیچ مشکلی در اجرای انتخابات نخواهیم داشت.

طالبی با اشاره به لزوم همکاری کلیه دستگاه‌های اجرایی در زمینه تامین امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز هیات‌های اجرایی بر اساس ماده ۲۱ قانون انتخابات، تصریح کرد: استفاده از عنوان و سمت اداری افرادی که در ساعات غیراداری یا در زمان مرخصی با ستادهای انتخابات نامزدها همکاری می‌کنند، ممنوع است.

وی بر همکاری فرمانداران و هیات‌های اجرایی با نامزدهای انتخابات برای فعالیت ستادهای تبلیغاتی آنها در شهرستان‌ها و حضور نمایندگان آنها در شعب اخذ رای و جلسات هایت اجرایی وفق ضوابط و مقررات تأکید کرد و افزود: صندوق‌های اخذ رای ۲ ساعت قبل از شروع زمان اخذ رای یعنی راس ساعت ۶ صبح روز جمعه ۱۵ تیرماه باید در شعب مستقر باشد و صورت جلسه آغازین و شروع به رای‌گیری را تنظیم و ارسال کنند و اولین استعلام راس ساعت ۸ صبح صورت بگیرد.

رئیس ستاد انتخابات خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت مستندسازی کلیه فرایندهای انتخابات ریاست جمهوری برای تهیه مستند استانی، گفت: اخذ رأی در کلیه شعب ثابت و سیار فقط با ارائه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند رأی‌دهنده توسط شخص رأی‌دهنده امکان پذیر است.

طالبی عنوان کرد: نماینده فرماندار موظف است برای کسی که کدملی ندارد به ادارات ثبت احوال زنگ برند و کدملی را اخذ کند در همین راستا ادارات ثبت احوال هم آماده پاسخگویی هستند.

وی با بیان اینکه اخذ رای در داخل و خارج کشور در یک روز انجام می‌شود و مدت آن ۱۰ ساعت است و در صورت ضرورت قابل تمدید است، افزود: تضخیص ضرورت و مدت تمدید اخذ رای در سراسر کشور به عهده وزیر کشور است.

رئیس ستاد انتخابات خراسان جنوبی به استناد ماده ۳۶ قانون انتخابات ریاست جمهوری همه افرادی که تابعیت ایرانی دارند و سن آنها ۱۸ سال تمام باشد یعنی متولدین روز ۱۵ تیرماه سال ۱۳۸۵ و قبل از آن می‌توانند با ارائه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند خود در انتخابات مذکور شرکت کنند.

طالبی متذکر شد: در صورتی که در برگه رای نام بیش از یک نامزد نوشته شود و یا علامتگذاری شده باشد، برگ رای باطل است ولی جزو آرا ماخوذه محسوب خواهد شد.

وی از مردم آگاه و بصیر استان خراسان جنوبی برای مشارکت حداکثری در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرد و  از آنان خواست نارسایی‌ها و مشکلات احتمالی را به فرمانداری‌ها ذیربط اعلام کنند و همکاری با مجریان و ناظران انتخابات برای برگزاری مطلوب انتخابات را داشته باشند.

رئیس ستاد انتخابات خراسان جنوبی بیان کرد: اگر چنانچه ستادهای تبلیغاتی یا نمایندگان نامزدها شکایتی از نحوه اجرای انتخابات داشته باشند تا ۴۸ ساعت بعد از برگزاری انتخابات می‌توانند به فرماندرهای مربوطه و هیات نظارت شورای نگهبان ارسال کنند.

کد خبر 1771069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha